sztár
#Lélek

Sztárok magas IQ-val

2011.05.28.
2 perces olvasási idő

Jodie Fosternek 132-es IQ-ja van, ami jelentősen magasabb az átlagos 100-110-nél. A gimnáziumban éltanuló volt, valamint summa cum laude diplomázott a Yale egyetemen.

Sharon Stone: A színésznő-modell 154-es IQ-val büszkélkedhet. Az Elemi ösztön című film sztárja 16 évesen kezdett el egyetemre járni Pennsylvania államban.

Arnold Schwarzenegger: Színész, testépítő és politikus – az osztrák születésű férfinak 132-es IQ-ja van.

Quentin Tarantino: Tarantino az írója és rendezője olyan híres filmeknek, mint a Ponyvaregény vagy a Kutyaszorítóban – ám sosem fejezte be a középiskolát, amit ott hagyott filmes karrierje miatt. Mindezek ellenére 160-as IQ-ja van.

Geena Davis: Az Oscar-díjas, Golden Globe-díjas, és Emmy-jelölt amerikai színésznő, producer, író és korábbi divatmodell 140-es IQ-val büszkélkedhet. Folyékonyan beszél svédül, valamint 4 különböző hangszeren játszik.

Steve Martin: A színész IQ-ja 142 körüli – nem is csoda, hiszen filozófiára szakosodott Californiában.

Natalie Portman: A már Oscar-díjas színésznő hihetetlen intelligenciájáról is ismert. A Harvard pszichológia szakán szerzett diplomát, de hallgatott emellett történelmet, filozófiát és teológiát is. 5 nyelven beszél folyékonyan.

Dolph Lundgren: A svéd színésznek 160-as IQ-ja van. Négy egyetemet is elvégzett, vegyi műszaki ágon szerzett mesterfokozatot. Ezek mellett öt nyelven beszél: svédül, angolul, spanyolul, és egy kicsit németül, japánul és franciául.

James Woods: A színésznek 180-as IQ-ja van. Érettségizett, majd a MIT-re vették fel, ám tanulmányait abbahagyta a karrierje miatt.shakira

Cindy Crawford: A modell éltanuló volt a középiskolában, majd vegyészetet tanult ösztöndíjjal a Northwestern University-n. Ám az egyetemet is otthagyta, hogy teljes időben modellkedhessen.

Madonna: Madonnának 140-es IQ-ja van. Az gimnáziumában pompomlány volt, majd a North Carolinai Művészeti Egyetemre járt. Ezek után táncművészeti ösztöndíjat kapott a Michigani Egyetemre.

Nicole Kidman: Egy biokémikus és egy ápoló-oktató lánya, az Oscar-díjas Nicole Kidman 132-es IQ-val remdelkezik, annak ellenére, hogy ott hagyta ausztrál iskoláját a színészeti karrierje miatt.

Shakira: A kolumbiai énekes, dalszövegíró és zenész Shakira 4 nyelven beszél folyékonyan, illetve tökéletes kiejtéssel. 140-es IQ-ja van, és 12 évesen kezdte zenei karrierjét.

Kate Beckinsale: A brit színésznő az Oxfordon tanult, miközben filmes karrierjét egyengette. Kétszer nyert egy neves brit íróversenyen – egyszer 3 rövid történetért, a másik alkalommal 3 versért. Mindkét díjat tini-korában kapta.

Elisabeth Shue: A színésznő egyszerre végezte a Wellesley és a Harvard egyetemeket, ahol jogi pályájára készült. Bár abbahagyta tanulmányait, mielőtt megszerezte volna diplomáját, de később visszatért az iskolákba.

Jayne Mansfield: Jayne Mansfield, az 1960-as évek szexszimbóluma 149-es IQ-val rendelkezett. Egy magyar származású testépítőhöz és színészhet, Mickey Hargitay-hoz (Hargitay Miklóshoz) ment hozzá, majd életet adott Mariska Hargitay színésznőnek.

Lisa Simpson: Az apja egy idióta. A bátyja egy hülyegyerek. A húga nem tud beszélni, az anyja pedig állandóan aggályoskodik. Néha úgy tűnik, hogy Lisa Simpson rossz családba született. Ragyogó, kedves, gondoskodó és gyakorlatias. Illetve 159-es IQ-ja van, valamint a Springfield Mensa tagja 1999 óta.

(Gy. A.)