Lélek, szorongás

#Lélek #szorongás

383 db cikk a témában

Hogyan vezesd le a stresszt?
#stressz
2022.07.03.

Hogyan vezesd le a stresszt?

Egy hosszú masszázs vagy egy hét vakáció csodákat tudna művelni veled. De mi a helyzet ilyenkor, amikor nincs időd a relaxálásra? Van húsz tippünk, hogyan tudsz gyorsan egy percre kikapcsolni.

Mennyire vagy túlterhelve?
#túlterhelés
2022.06.13.

Mennyire vagy túlterhelve?

Vissza tudsz emlékezni, hogy mikor pihentél utoljára egy hatalmasat? Töltsd ki tesztünket és derítsd ki, hogy elég időt fordítasz-e saját magadra!

A toxikus pozitivitás csapdája
#pozitív
2022.06.10.

A toxikus pozitivitás csapdája

Ne aggódj, másnak is rossz! Lehetne ettől rosszabb is! Fel a fejjel! Csak pozitívan! - te is nap, mint nap hallod másoktól - vagy éppenséggel mondod másoknak - ezeket a biztató mondatokat.

Miről árulkodnak az álmaid?
#alvás
2022.06.02.

Miről árulkodnak az álmaid?

Tudtad, hogy átlagosan 20-23 évet töltünk alvással életünk során? Semmiképp sem lehet szó nélkül elmenni az alvás mellett. Ahhoz túl nagy részét foglalja el életünknek. Természetes, ha többet szeretnél megtudni róla, valamint az álmaidról.

Tippek társas magány ellen
#társas magány
2022.05.31.

Tippek társas magány ellen

Voltál már magányos? Nem, most nem a szimpla egyedüllétre gondolunk, hanem arra a kínzó érzelmi állapotra, amikor erőteljes ürességet, kirekesztettséget érzel, ami elvág és elidegenít mindenkitől. Arra az érzésre, amikor hiába van a közvetlen közeledben annyi ember, mégis kívülállónak érzed magad.

Kiégés kamaszkorban
#kiégés
2022.05.29.

Kiégés kamaszkorban

Nem tudod, nem érted mi történik veled. Megmagyarázhatatlan rossz érzések nehezítik meg a mindennapjaidat: reggelente gyomorgörccsel ébredsz, még el sem kezdődött a nap, de már azt várod, hogy vége legyen, semmi sem tölt el örömmel, motiválatlan, elégedetlen és ingerült vagy.

A skizofrénia jellegzetes tünetei
#skizofrénia
2022.05.10.

A skizofrénia jellegzetes tünetei

A skizofrénia jellegzetes tünetei közé tartoznak a bizarr téveszmék, a hallucináció és a paranoia. Ezen kívül a betegség többféle viselkedésváltozást is előidézhet.

A háború lelki hatásai, miként győzhető le a szorongás?
#háború
2022.04.29.

A háború lelki hatásai, miként győzhető le a szorongás?

Még igazából fel sem szabadultunk a koronavírus járvány okozta stressz és szorongás szorításából, amikor 2022. február 24-én Oroszország háborút indított Ukrajna ellen. Amiről eddig csak a történelemkönyvekből hallottunk, olvastunk, most a közvetlen közelünkben zajló borzalomként elevenedett meg. Emberek váltak földönfutóvá egyik pillanatról a másikra, egész életek munkája vált és válik a földdel egyenlővé - a biztonságérzetünk, amiről azt hittük, hogy erős lábakon áll, elillant a semmibe.

A szavaknak súlya van! Vigyázz, hogyan használod őket!
#ciki
2022.04.20.

A szavaknak súlya van! Vigyázz, hogyan használod őket!

A bebiflázott versnek egyetlen sora sem jut eszedbe feleléskor. Ciki. Elfeledkeztél édesanyád születésnapjáról. Ciki. Sárga harisnyát vettél fel az iskolai ünnepségre. Ciki. Mi lehet ezeknél is cikibb? A cikizés. Annak is a durva, parttalan fajtája.

Beszélj a szüleiddel
#szülő
2022.04.12.

Beszélj a szüleiddel

Bizonyára azt gondolod, hogy lehetetlen a szüleiddel a szexről beszélni. Ezzel nem vagy egyedül – a gyerekek 83%-a fél a szexről kérdezősködni, ugyanígy a tinik fele. Miért? Tény, hogy azok a serdülők, akik beszélnek a szexről a szüleikkel, kevésbé valószínű, hogy teherbe esnek, hiszen nagyobb eséllyel védekeznek, amikor szexuálisan aktívak lesznek.

Zárkózott kamasz vagy magányos kamasz?
#zárkózottság
2022.04.07.

Zárkózott kamasz vagy magányos kamasz?

A kamaszkor egyaránt jár testi és lelki változásokkal, hiszen ilyenkor sok minden történik egyszerre. Változik a test, egyre fontosabbak a barátok, egyre idegesítőbbek a szülők, beköszönt az első szerelem, feléled a szexuális vágy, előbb-utóbb el kéne dönteni, hogy milyen irányba menjünk tovább.

A motiválatlanság kezelhető
#motiváció
2022.02.06.

A motiválatlanság kezelhető

Mindenhol teljesíthetetlennek tűnő elvárások, feladatok vesznek körül - csak az eredményesség számít, semmi más, miközben Neked éppen most nincs kedved semmihez, talán még a semmihez sem…

7 télspecifikus fóbia
#tél
2022.01.20.

7 télspecifikus fóbia

Igen, jól olvastad, a téli évszakkal kapcsolatos fóbiák igenis bizonyítottan léteznek!

Miért hibáztatjuk magunkat?
#hibáztatás
2021.12.27.

Miért hibáztatjuk magunkat?

Miért hibáztatod magad? Mire jó a folyamatos önostorozás? Miért nem vagy önmagaddal szemben is türelmes? Elgondolkodtató kérdések, amelyekre jó lenne minél hamarabb megtalálnod a válaszokat, mert ellenkező esetben egyre mélyebbre kerülhetsz a negatív érzelmi spirálban. Ez pedig senkinek sem lenne jó.