Lélek, szorongás

#Lélek #szorongás

382 db cikk a témában

Miért olyan nehéz változtatni?
#változtat
2023.09.30.

Miért olyan nehéz változtatni?

Miért olyan nehéz tenni azért, amire vágyunk? Mit tegyünk, ha el szeretnénk hagyni a párunkat, de bizonytalanok vagyunk abban, hogy jól döntünk-e. Vagy akkor, ha javítani szeretnénk matekból, de a házi feladatokat ugyanúgy elhanyagoljuk, mint előtte? Miért?

Miről árulkodnak az álmaid?
#alvás
2023.09.28.

Miről árulkodnak az álmaid?

Tudtad, hogy átlagosan 20-23 évet töltünk alvással életünk során? Semmiképp sem lehet szó nélkül elmenni az alvás mellett. Ahhoz túl nagy részét foglalja el életünknek. Természetes, ha többet szeretnél megtudni róla, valamint az álmaidról.

Mennyire vagy túlterhelve?
#túlterhelés
2023.09.24.

Mennyire vagy túlterhelve?

Vissza tudsz emlékezni, hogy mikor pihentél utoljára egy hatalmasat? Töltsd ki tesztünket és derítsd ki, hogy elég időt fordítasz-e saját magadra!

Hogyan harcolj a teljesítményszorongás ellen?
#teljesítmény
2023.09.19.

Hogyan harcolj a teljesítményszorongás ellen?

Meg akarsz felelni a szüleidnek, a tanároknak, a barátaidnak - a számodra fontos embereknek. A “Meg fogod nyerni!’ “Neked ezt tudni kell!”, ”Te jobb vagy, nem nem hibázhatsz !” - kijelentések általában biztatásképpen hangzanak el, de a vállaidra mégis hatalmas terhet raknak vele.

Hogyan fogadjunk el másokat?
#elfogadás
2023.09.15.

Hogyan fogadjunk el másokat?

Legjobb barátainknak is lehetnek olyan tulajdonságai, amit nem szeretünk. Másokat viszont ki nem állhatunk, és egyetlen jó tulajdonságát sem látjuk meg. Miért? Hogyan fogadjuk el őket?

Szerencsejáték és amit tudnod kell róla
#szerencsejáték
2023.09.06.

Szerencsejáték és amit tudnod kell róla

A szerencsejáték, amely sokszor a fogadást is magában foglalja, azt jelenti, hogy valamilyen értéket (például pénzt) kockáztatsz egy játék vagy egy esemény, például egy futball- vagy bokszmeccs kimeneteléért. Az emberek ezt azzal a céllal teszik, hogy pénzt nyerjenek, de gyakran több pénzt veszítenek, mint amennyit nyernek.

Te is szorongsz, ha a pénzről van szó?
#szorongás
2023.09.05.

Te is szorongsz, ha a pénzről van szó?

Nem kell, hogy valaki átlag feletti bért keressen ahhoz, hogy szorongjon anyagi helyzete miatt, sőt, még rendszeres havi jövedelem sem kell hozzá. Az utóbbi években egyre növekvő problémát jelent a fiatalok körében is a krónikus stressz és a pénzügyi szorongás.

Mindennapi odafigyeléssel a kiégés ellen
#kiégés
2023.09.04.

Mindennapi odafigyeléssel a kiégés ellen

A kellő odafigyelés és a tudatosság segíthet abban, hogy a kiégést megelőzzük. A jelenség első számú okozója, a stressz csökkentése már csak azért is emberpróbáló feladat, mivel a leginkább akkor van rá szükségünk, amikor azt gondolnánk, hogy erre aztán igazán nincs most időnk. A kiégés veszélyeztetettjeinek azonban egyet biztosan szem előtt kell tartaniuk: arra van időnk, amire szakítunk.

Testképzavarok
#testképzavar
2023.08.26.

Testképzavarok

Légy őszinte: te tudsz bűntudat nélkül enni, és elégedetten felállni az asztal mellől? Reméljük a válaszod: igen. A médiában sugallt üzenet, miszerint csak a karcsúság jelentheti a szépséget és a sikert elsősorban a te korosztályod étkezési szokásait befolyásolja károsan. Emiatt fiatal lányok és nők - sőt napjainkban már a fiúk, férfiak - tízezrei szenvednek a táplálkozási és testképzavarok miatt.

Mi a reziliencia?
#reziliencia
2023.08.22.

Mi a reziliencia?

Te mennyire vagy erős? Nem fizikai értelemben, hanem a reménytelennek tűnő helyzetekben? Mi az, ami segít abban, hogy felülkerekedve a problémákon megbirkózz a krízisekkel, csapásokkal, traumákkal? Képes vagy a megpróbáltatások által fejlődni, növekedni, vagy megadod magad és sodródsz egyre messzebb és messzebb a céljaidtól?

Bullying az online játéktérben
#bullying
2023.08.01.

Bullying az online játéktérben

Sajnos zaklatás előfordulhat és meg is történik az online játékokban is. Mit tehetsz, ha ilyen helyzetbe kerülsz?

Minden, amit a paranoiáról tudni kell
#paranoia
2023.07.28.

Minden, amit a paranoiáról tudni kell

A paranoia, mint betegség olykor az aktuális bűnügyi, orvosi sorozatokban is fel szokott bukkanni. Érdekes, szokatlan zavar, amivel ritkán találkozunk életünk során.

Hirtelen hangulatváltozások minden ok nélkül?
#depresszió
2023.07.25.

Hirtelen hangulatváltozások minden ok nélkül?

Vetted már észre magadon, hogy hirtelen csak robbanékonnyá, ingerlékennyé válsz minden ok nélkül? Vagy csak hirtelen lehangolt leszel, és nem tudod miért? Vagy a szomorúságodból egy pillanat alatt harag lesz?