Lélek, szorongás

#Lélek #szorongás

381 db cikk a témában

Testképzavarok
#testképzavar
2022.07.29.

Testképzavarok

Légy őszinte: te tudsz bűntudat nélkül enni, és elégedetten felállni az asztal mellől? Reméljük a válaszod: igen. A médiában sugallt üzenet, miszerint csak a karcsúság jelentheti a szépséget és a sikert elsősorban a te korosztályod étkezési szokásait befolyásolja károsan. Emiatt fiatal lányok és nők - sőt napjainkban már a fiúk, férfiak - tízezrei szenvednek a táplálkozási és testképzavarok miatt.

Mindennapi odafigyeléssel a kiégés ellen
#kiégés
2022.07.25.

Mindennapi odafigyeléssel a kiégés ellen

A kellő odafigyelés és a tudatosság segíthet abban, hogy a kiégést megelőzzük. A jelenség első számú okozója, a stressz csökkentése már csak azért is emberpróbáló feladat, mivel a leginkább akkor van rá szükségünk, amikor azt gondolnánk, hogy erre aztán igazán nincs most időnk. A kiégés veszélyeztetettjeinek azonban egyet biztosan szem előtt kell tartaniuk: arra van időnk, amire szakítunk.

A sírás jelentősége
#sírás
2022.07.21.

A sírás jelentősége

Szoktál sírni? Minden bizonnyal, hiszen ki előbb, ki később, de idővel mindenki eljut arra a pontra, hogy sírni kezd. Miért sírunk? Mert az érzelmeink erre kényszerítenek. Sírunk, ha fáj, ha meghatódunk, ha csalódás ér, ha haragszunk, ha siker ér. A sírás egyszerre fizikai és lelki folyamat, de egyénenként eltér, hogy ki mennyire hajlamos rá.

Hogyan lazíts 10 másodperc alatt?
#stressz
2022.07.15.

Hogyan lazíts 10 másodperc alatt?

Az, hogy zsörtölődsz a havi számla fölött, hogy izgulsz az iskolai dolgozat megírásakor, mind-mind hatással van szervezetedre! Amint azt már oly sokszor halottad, a stressz káros az egészségre! Gyors, könnyű és természetes megoldásokkal szolgálunk neked, amelyek segítenek nyugodtnak maradni ebben a rohanó világban.

Miért nem érdemes katasztrofizálni?
#katasztrófa
2022.07.13.

Miért nem érdemes katasztrofizálni?

“Hétvégén kirándulás, biztos zuhogni fog az eső egész nap… Meg fogok ázni, a cipőm is tönkremegy, este már be is lázasodom és tüdőgyulladásom lesz… Nem is megyek sehová…”

Hogyan segíts gyászoló barátodnak?
#halál
2022.07.09.

Hogyan segíts gyászoló barátodnak?

Nehéz bármit mondani, amikor a barátod egy szerettét gyászolja. Nem tudhatod, hogy ilyenkor mit kell tenni vagy mondani. Attól tartasz, hogy valami rosszat mondasz, és a barátod ettől elhagyatottnak, magányosnak érzi magát éppen akkor, amikor a legnagyobb szüksége lenne valakire?

Minden, amit a paranoiáról tudni kell
#paranoia
2022.07.08.

Minden, amit a paranoiáról tudni kell

A paranoia, mint betegség olykor az aktuális bűnügyi, orvosi sorozatokban is fel szokott bukkanni. Érdekes, szokatlan zavar, amivel ritkán találkozunk életünk során.

Hirtelen hangulatváltozások minden ok nélkül?
#depresszió
2022.07.05.

Hirtelen hangulatváltozások minden ok nélkül?

Vetted már észre magadon, hogy hirtelen csak robbanékonnyá, ingerlékennyé válsz minden ok nélkül? Vagy csak hirtelen lehangolt leszel, és nem tudod miért? Vagy a szomorúságodból egy pillanat alatt harag lesz?

Hogyan vezesd le a stresszt?
#stressz
2022.07.03.

Hogyan vezesd le a stresszt?

Egy hosszú masszázs vagy egy hét vakáció csodákat tudna művelni veled. De mi a helyzet ilyenkor, amikor nincs időd a relaxálásra? Van húsz tippünk, hogyan tudsz gyorsan egy percre kikapcsolni.

Mennyire vagy túlterhelve?
#túlterhelés
2022.06.13.

Mennyire vagy túlterhelve?

Vissza tudsz emlékezni, hogy mikor pihentél utoljára egy hatalmasat? Töltsd ki tesztünket és derítsd ki, hogy elég időt fordítasz-e saját magadra!

A toxikus pozitivitás csapdája
#pozitív
2022.06.10.

A toxikus pozitivitás csapdája

Ne aggódj, másnak is rossz! Lehetne ettől rosszabb is! Fel a fejjel! Csak pozitívan! - te is nap, mint nap hallod másoktól - vagy éppenséggel mondod másoknak - ezeket a biztató mondatokat.

Miről árulkodnak az álmaid?
#alvás
2022.06.02.

Miről árulkodnak az álmaid?

Tudtad, hogy átlagosan 20-23 évet töltünk alvással életünk során? Semmiképp sem lehet szó nélkül elmenni az alvás mellett. Ahhoz túl nagy részét foglalja el életünknek. Természetes, ha többet szeretnél megtudni róla, valamint az álmaidról.

Tippek társas magány ellen
#társas magány
2022.05.31.

Tippek társas magány ellen

Voltál már magányos? Nem, most nem a szimpla egyedüllétre gondolunk, hanem arra a kínzó érzelmi állapotra, amikor erőteljes ürességet, kirekesztettséget érzel, ami elvág és elidegenít mindenkitől. Arra az érzésre, amikor hiába van a közvetlen közeledben annyi ember, mégis kívülállónak érzed magad.

Kiégés kamaszkorban
#kiégés
2022.05.29.

Kiégés kamaszkorban

Nem tudod, nem érted mi történik veled. Megmagyarázhatatlan rossz érzések nehezítik meg a mindennapjaidat: reggelente gyomorgörccsel ébredsz, még el sem kezdődött a nap, de már azt várod, hogy vége legyen, semmi sem tölt el örömmel, motiválatlan, elégedetlen és ingerült vagy.