Lélek, szorongás

#Lélek #szorongás

382 db cikk a témában

Mi a LAGOM - a svéd mértékletesség?
#lagom
2024.01.05.

Mi a LAGOM - a svéd mértékletesség?

Lagom - hallottál már róla? Az egyszerűség élvezetét és mértékletességet nevezi meg a boldog és hosszú élet titkaként. Mit jelent ez a gyakorlatban? Rohanó életmód helyett lassítást, a túlzások helyett mértékletességet, a végletek közötti csapongás helyett a középutat, káosz helyett rendet. Megvalósíthatatlannak tűnik, de hidd el: nemcsak a svédeknek megy, hanem, ha akarod, akkor neked is!

Mit tegyél, ha nincsenek barátaid?
#barát
2023.12.25.

Mit tegyél, ha nincsenek barátaid?

Ha nincsenek barátaid, az még nem jelenti azt, hogy fura vagy, vagy antiszociális, csupán annyit tesz, hogy most nem a legelőnyösebb a helyzeted. A jó hír az, hogy kilábalhatsz belőle.

Szociális fóbia - Mi okozhat szorongást?
#szociális fóbia
2023.12.20.

Szociális fóbia - Mi okozhat szorongást?

A társas helyzetektől való túlzott mértékű szorongás az iskolában, üzletben, munkában, strandon, városban töltött időt képes teljes mértékben megkeseríteni.

Hogyan ünnepelj stresszmentesen?
#karácsony
2023.12.17.

Hogyan ünnepelj stresszmentesen?

Az ünnepek kisgyermekként nagyon egyszerűnek tűnnek: rengeteg finom étel, sok-sok tradíció, várakozás, és meglepetés - erről szólt az egész. Ám ahogy telnek az évek, a karácsonyra és az ünnepekre való készülődés is sokkal inkább stresszesebb lesz, mint meghitt. Rengeteg házi feladat, ajándékötletek (amikről nem tudjuk, hogy jók-e vagy sem), családi veszekedések és összekapások. Ezek az incidensek elvehetik a karácsony igazi szellemét.

Terapeuta – kinek van rá szüksége?
#terápia
2023.12.15.

Terapeuta – kinek van rá szüksége?

A terápia egy módja annak, hogy segítséget kapj a mentális egészségügyi problémákhoz, vagy extra támogatást, ha nehéz időszakon mész keresztül.

A 9 leggyakoribb álom és jelentésük
#álom
2023.11.21.

A 9 leggyakoribb álom és jelentésük

Vajon az álmoknak mélyebb értelme van? Nagyon sok ember úgy véli, hogy a válasz erre a kérdésre igen. A Newsweek által végzett felmérés szerint az amerikaiak 43 százaléka azt hiszi, hogy az álmok a valódi vágyainkat takarják.

A Snapchat kockázatai és veszélyei
#snapchat
2023.11.15.

A Snapchat kockázatai és veszélyei

A Snapchat nagyon népszerű a tizenévesek körében. Ez a telefonos alkalmazás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy fényképeket és videókat (pillanatfelvételeket) küldjenek más felhasználóknak. Ellentétben az SMS-ben vagy e-mailben küldött fotókkal és videókkal, a Snapchaten elküldött képek a megtekintésük után másodpercekkel eltűnnek. A Snapchat bizonyos kockázatokkal jár, ezért fontos, hogy tisztában legyél a működésével.

Segítség! Hipochonder vagyok!
#hipochonder
2023.11.03.

Segítség! Hipochonder vagyok!

Bármilyen betegségről hallasz, azonnal vizsgálgatni kezded magad, és a tüneteket sorra észleled? Ha valaki eltüsszenti magát a közeledben, pár perc múlva már úgy érzed, be is lázasodtál? Ha köhögni kell, már a tüdőrák jeleként fogod fel, és azonnal keresgélni kezded a neten a túlélési esélyekről szóló cikkeket? Akkor lehet, hogy hipochonder vagy!

A halál felfogása a különböző kultúrákban
#halál
2023.11.01.

A halál felfogása a különböző kultúrákban

Mostanság a halál tabu téma. Ha lehet, kerüljük, hogy beszélni kelljen róla. Amennyiben mégis kimondani kényszerülünk, talán kicsit beleborzongunk, félünk, ha túl sokat emlegetjük, talán bevonzzuk a „kaszást”.

Hogyan segíts gyászoló barátodnak?
#halál
2023.10.31.

Hogyan segíts gyászoló barátodnak?

Nehéz bármit mondani, amikor a barátod egy szerettét gyászolja. Nem tudhatod, hogy ilyenkor mit kell tenni vagy mondani. Attól tartasz, hogy valami rosszat mondasz, és a barátod ettől elhagyatottnak, magányosnak érzi magát éppen akkor, amikor a legnagyobb szüksége lenne valakire?

5 tipp a gyötrő féltékenység ellen
#féltékenység
2023.10.14.

5 tipp a gyötrő féltékenység ellen

Zavar, ha megnézi a barátodat vagy barátnődet a többi ember? Ki nem állhatod, amikor a kedvesed a volt párjáról beszél? Ha a válaszod a fenti kérdésekre igen, akkor nagyon úgy fest, hogy féltékenyben szenvedsz. Hogyan küzdheted le az érzést?

Mit kell tudnunk a stresszről?
#stressz
2023.10.10.

Mit kell tudnunk a stresszről?

”A stressz az élet sava-borsa”. „ Stressz - mentes állapot a halál”. „A stressz nem mindig valamely káros hatás következménye”. „A stressz nem olyasmi, amit el kell kerülni.” – Dr. Selye János gondolatai a stresszről ma is örökérvényűek.

A kényszerbetegségek hálójában
#kényszerbetegség
2023.10.05.

A kényszerbetegségek hálójában

Obcessziv-kompulziv zavar. Ez a szóösszetétel lehet, hogy nem mond számodra semmit, de ha azt mondom, hogy vannak emberek, akik indulás előtt 4-8 alkalommal is visszamennek a lakásba ellenőrizni, hogy elzárták-e a gázt, bezárták-e az ajtót, vagy vannak, akik minden más által kidobott tárgyat módszeresen összegyűjtenek szeméthegyeket halmozva fel, akkor már tudni fogod, miről van szó.