Lélek, önvédelem

#Lélek #önvédelem

53 db cikk a témában

#pletyka
2011.06.18.

A pletyka hasznos is lehet

A pletyka igen sokféle lehet, érdekes, izgalmas, gonosz, szórakoztató, romboló vagy akár egyszerre mind. Azonban egy új tanulmány szerint a pletykának célja van, nem csupán egy értelmetlen híresztelés.

A paprikaspray
#paprika
2011.06.13.

A paprikaspray

A paprikaspray-t leginkább önvédelemre használják. Nem csak hatásos, hanem veszélyes is lehet. Különböző összetételű paprikaspray kapható.

#zaklatás
2011.02.24.

Gyerek terror: minden tizedik tini áldozat!

Ma már szinte minden gyermeket fenyeget az internetes terrorizálás. Egy legutóbbi felmérés szerint pedig minden 10. gyermek áldozatul is esik ennek. Ez a kutatás megerősítette az internetes zaklatás jelenségét és azt, hogy a lányok sokkal inkább célpontok, mint a fiúk. A zaklatók legtöbbje szöveges üzenetekkel próbálkozik…

#cyber
2011.02.06.

Hogyan éld túl a cyber-zaklatást? - II.

Ha zaklatnak, fenyegetnek, bántanak vagy esetleg fájdalmas módon "ugratnak" – vagy ha ismersz valakit, akivel ez történik – nincs okod csendben maradni. Mindenképpen jelentened kell a felháborító SMS-eket, e-maileket!

#nemi erőszak
2010.11.26.

Nemi erőszak: kik vannak leginkább veszélyben?

Sajnos rengeteg ember futkározik a világban, akik komoly kezelésre szorulnának. A fiatal lányok különösen ki vannak téve annak, hogy megerőszakolják, megtámadják őket. Bármikor, bárhol és sajnos bárkivel előfordulhat, hogy megtámadják, olyasmire kényszerítik, amit egyáltalán nem szeretne.

#önvédelem
2010.09.16.

Önvédelem - Néha muszáj szembenézni a támadóval

Ismerős már a filmekből: Az éjszaka kellős közepén egy magányos lány sétál a garázssoron, miután leparkolt, egy furgon mögül kiugrik egy ördögi kinézetű csávó. A lány szemen döfi támadóját a kulcsaival, vagy érzékeny ponton rúgja meg. Legyen a megoldás bármelyik, a lány elegendő időt nyert, hogy elfusson, majd az autójával elhajtson a helyszínről.

#elhízás
2010.05.19.

Az elhízott gyerekeket jobban terrorizálják a társai

A 3–6. osztályos, elhízott gyerekeket sokkal inkább terrorizálják az osztálytársai, mint a többieket, függetlenül társadalmi, szociális vagy tanulmányi helyzetükre – állítja egy új tanulmány.