Lélek, önvédelem

#Lélek #önvédelem

53 db cikk a témában

#zaklat
2014.05.16.

Szexuális zaklatás: amit tudni érdemes róla

A szexuális zaklatás sajnos egyre gyakoribb és sokrétűbb manapság, mint pár évvel ezelőtt volt. Tudtad, hogy zaklatásnak számít például erotikus képek küldözgetése, vagy ízléstelen viccek, megjegyzések tétele is? Összeszedtük, hogy mit kell tudnod róla és hogyan védekezhetsz ellene.

#családon belüli erőszak
2014.02.18.

Segítség, bántanak a felnőttek

A gyermekek és fiatalok fizikai és szóbeli bántalmazása törvénybe ütközik, csakúgy, mint az elhanyagolása. Sajnos ennek ellenére nap, mint nap találkozhatunk olyan esetekkel, amikor a felnőttek kihasználják a testi erejüket. Mit tehetünk ilyen esetben?

#család
2013.12.08.

Konfliktusok a családon belül: Szakértő Válaszol

Kedves Doktornő! Az én problémám ugyan nem olyan hatalmas, de mégiscsak jó lenne rá valamilyen megoldást taláni. Mások általában örülnek, hogy vége az iskolának, kitört a nyár, mindenki azt csinál, amit akar stb. De én ennek egyálatlán nem örülök.

#történelem
2013.10.23.

Hogyan hat rád a múlt?

Identitásunk ezernyi összetevőből áll össze, nemzeti identitásunk pedig ennek az egyik eleme. Hogyan hat rád a nemzeti identitás? Hogyan befolyásolja a te saját életedet a történelem?

#iszlám
2013.09.18.

Világjáró pszichológus: az iszlám

Mi jut eszünkbe, amikor először halljuk a szót: iszlám? Egy vallás, amiről keveset tudunk, amiről a média és tv-műsorok talán a következő szavakat ültetik el bennünk: ruhaneművel eltakart emberi arcok, a nők emberi jogainak semmibe vétele, talán háború, terrorizmus, robbantások, öngyilkos merényletek. De nézzük csak meg egy kicsit közelebbről a dolgot!

#harcos
2013.06.28.

A benned szunnyadó harcos

Kissé sablonosnak tűnhet a cím első olvasatra, pedig sokkal komolyabb tartalmat rejt, mint azt előre is gondolnád. De milyen harcosról is van itt szó? És miért szunnyadna éppen benned?

#jog
2012.11.20.

Te ismered a jogaidat?

Három magyar gyermekből kettő nem tudja, hogy milyen jogai vannak. A gyermekeknek joguk van az élethez, a méltóságuk tiszteletben tartásához, a családban való nevelkedéshez, a védelemhez a bántalmazástól, a kizsákmányolástól és erőszaktól, a kényszermunkától, a szexuális kizsákmányolástól. Ma van a gyermekjogok világnapja.

#önvédelem
2012.03.08.

Önvédelem és biztonság nőknek

Figyelj oda a személyed biztonságban tartására, hiszen ahol gyönyörű arc és test lapul, ott a rúzson kívül többnek kell lennie a tarsolyban, ami segíthet visszavágni, ha megtámadnak. A megelőzés a legjobb taktika. Ha a táskád magadhoz szorítod, mint inkább lógatod magad mellett, akkor sokkal kevesebb a valószínűsége, hogy valaki megpróbálja elvenni tőled.

#internet
2011.11.15.

A tinik kivetkőznek magukból a közösségi médiában

A megkérdezettek 88%-a azt állítja, hogy vannak olyanok, akik csak azért lépnek fel a közösségi oldalakra, hogy másokat bántsanak. A fiatalok 15%-a számolt be arról, hogy zaklatták, bántották már őket a neten keresztül.

#mutogatós bácsi
2011.09.11.

A mutogatós bácsi betegsége: az exhibicionizmus

A nyár és a jó idő beálltával egyre több parkban bukkannak fel a "mutogatós bácsik". Ők azok, akik önbizalomhiányukat azzal próbálják ellensúlyozni, hogy péniszüket mutogatják. Perverzek vagy betegek? Mit kell tudni róluk? Mit tehetsz, ha találkozol velük?

#zaklatás
2011.09.10.

Szexuális zaklatás az iskolában

A szexuális zaklatás egyre aggasztóbb mértéket ölt manapság: az iskolások mintegy 80%-a beismeri, hogy volt már áldozata valamilyen formában történő molesztálásnak. Nincs kivétel, bárkit érinthet a zaklatás, családi háttértől, neveltetéstől függetlenül.

#bántalmazás
2011.07.28.

Meg tudom változtatni a bántalmazóimat?

„Általában jól kijövünk, de ha ideges lesz, akkor szörnyű dolgokat mond rólam, és lökdös. Mondtam neki, hogy utálom, ha így viselkedik. Bocsánatot kér, de újra és újra megteszi. Mit csináljak, hogy megváltozzon?”

#fesztivál
2011.07.14.

Hogyan éljük túl életünk első fesztiválját?

Egy végigdolgozott év után, amikor minden nap korán kellett kelned a suli miatt, itt az ideje, hogy kicsit magadra is gondolj, és bulizz végre. Az alábbi cikk egy nélkülözhetetlen útmutató ahhoz, hogy túléld életed első fesztiválját. (Tapasztaltabbaknak is érdekes lehet...)