Lélek, Önértékelés

#Lélek #Önértékelés

84 db cikk a témában

#depresszió
2020.11.23.

Légy optimista!

Sokkal könnyebb mondani, mint csinálni. Van, amikor félig van a pohár, van, amikor félig üres, és van, hogy kiborul a bili. A szituációk, az emberek, a stressz és az unalom kihatással van az érzéseidre és a viselkedésedre is egyaránt. Tehát miért is fontos, hogy pozitívan gondolkodjunk? Hogyan segít ez az embereknek abban, hogy törődjenek a problémáikkal és, hogy egészében boldogabbak legyenek?

Mit jelent a boldogság?
#boldogság
2020.10.30.

Mit jelent a boldogság?

A boldogságról szeretnék írni pár szót. Vajon mi az? Persze mindenki másként fogalmazná meg, minden egyén számára más jelentéssel bírhat. Van, aki a boldogságot egy az egyben partnerhez kapcsolja. Mintha csak olyan ember lenne boldog, akinek van párja. Akkor pedig boldogsággal találkozhatnánk lépten-nyomon. Tényleg boldog az, aki párkapcsolatban él?

#optimizmus
2020.09.13.

Optimizmus, pesszimizmus vagy realizmus?

A dolgoknak mindig csak a borús oldalát látod? Igaz az, hogy ne legyünk túlzottan optimisták? Mi a különbség a realisztikus és az optimista között?

#ítélkezés
2018.11.30.

Te mit tennél? Egyetlen döntés is megváltoztathatja az életedet

Egy-egy élethelyzetet mindig több szempontból kellene megvizsgálni, mielőtt ítélkezünk. A te igazságod egészen más, mint az enyém. Hiszen én más szemszögből látom. Így, ha meg akarom érteni a döntésedet, a te szemszögedből kellene látnom a dolgokat. A te fejeddel kellene gondolkoznom. Ha ez sikerül, megértem a döntésedet, és nem fogok ítélkezni feletted.

#vagdosás
2017.07.16.

Vagdosás és pánikroham - A szakértő válaszol

Hetek óta nem alszom, olyan kimerült vagyok, hogy már a fejem is állandóan fáj és sűrűn tör rám pánikroham. Egyre többet vagdosom magam. Rájöttem, hogy segítséget kell kérnem, kaptam is terápiás időpontot, de félek hogy meg fogok futamodni. - Válogatás a Szakértő válaszol rovatunk kérdéseiből.

#negatív önámítás
2017.05.16.

6 negatív önámítás, amit bebeszélsz magadnak

Könnyű keménynek lenni magaddal szemben, ám amikor túl sok negatív dolgot képzelsz magadról, elkezded elhinni, hogy igazak. Az is előfordulhat, hogy semmi alapjuk sincs, csak te beszéled be magadnak! Mielőtt egészségtelen szokásokat vennél fel, hessegesd el ezeket a tévhiteket! Íme, a leggyakoribb példák, és tanácsok, hogy hogyan birkózz meg velük.

#önértékelési gondok
2017.04.03.

A helyes önértékelés a kulcsszó?

Mindannyiunk fejében létezik egy kép önmagunkról – kik vagyunk, milyen külső adottságokkal rendelkezünk, miben vagyunk jók, vagy melyek a gyenge pontjaink. Ez a belső kép kisgyerekkorunk óta természetszerűleg folyamatosan alakul.

#pesszimista
2017.02.10.

9 módszer, hogy megszabadulj a negatív érzésektől

Talán nehéz elhinni, de az érzések szokásokká válhatnak, ha sokat ismételjük őket, így a negatív érzések és gondolatok is beépülhetnek a mindennapjainkba. Hogy megállítsd ezek elmérgesedését, meg kell tanulnod kezelni a negatív hatásokat.

Öngyilkosság - Milyen figyelmeztető jelei vannak?
#öngyilkosság
2016.10.19.

Öngyilkosság - Milyen figyelmeztető jelei vannak?

Az öngyilkosság valamilyen stresszel teli élethelyzetre adott tragikus válasz, s azért tragikusabb mindennél, mert meg lehetett volna előzni. Akár te magad fontolgatsz öngyilkosságot vagy másról tudod ezt, nem árt tisztában lenni az erre utaló figyelmeztető előjelekkel és azzal, miképp juthatunk azonnali segítséghez és szakszerű kezeléshez. Szeptember 10. az öngyilkosság megelőzésének világnapja!

#félénk
2016.09.21.

A félénkség leküzdésének 5 módja

A visszahúzódó magatartás még nem feltétlenül probléma, teljesen normális dolog lassan és óvatosan közeledni más emberek és helyzetek felé. Ám te magad is tehetsz ellene, ha úgy érzed, hátráltat vagy esetleg zavar.

#személyiség
2016.04.01.

Mik azok a személyiségzavarok?

Személyiségünk egész életünkben változik, mégis vannak állandó motívumai is. Mit tekinthetünk személyiségzavarnak?

#önbizalom
2015.12.07.

Önbizalom és testi adottságok - A szakértő válaszol

Tisztelt szakértő! Az a problémám, hogy igen alacsony az önértékelésem. Túl ducinak látom magam, amikor a tükörbe nézek. Szeretnék szexi ruhákat hordani és jól érezni magamat a bőrömben. Mit tehetnék ezért?

#depresszió
2015.11.08.

5 tipp a depresszió ellen

A borongós, sötét napok egyre gyakoribbak, ilyenkor mindannyian hajlamosabbak vagyunk depresszióra. Ha lehangoltnak érzed magad, jobb gyorsan tenni ellene - olvasd tovább cikkünket!

#pihenés
2015.10.06.

11 egészséges módszer, hogy megnyugodj

Mindenkinél elszakadhat néha-néha a cérna. Vannak olyan napok, amikor nem sok kell és betelik az a bizonyos pohár, a düh pedig rögtön elönt, ráadásul ez kihat az egész napodra. Ideges lehetsz a suli miatt, stresszelhetsz a jövőd miatt, máskor a párkapcsolatod okozhat feszült pillanatokat. Hogyan kezeld a helyzetet?