ítélkezés
#Lélek

Te mit tennél? Egyetlen döntés is megváltoztathatja az életedet

2018.11.30.
2 perces olvasási idő

Egy-egy élethelyzetet mindig több szempontból kellene megvizsgálni, mielőtt ítélkezünk. A te igazságod egészen más, mint az enyém. Hiszen én más szemszögből látom. Így, ha meg akarom érteni a döntésedet, a te szemszögedből kellene látnom a dolgokat. A te fejeddel kellene gondolkoznom. Ha ez sikerül, megértem a döntésedet, és nem fogok ítélkezni feletted.

Mondok egy példát, hogy megértsd, mire gondolok

Adott egy kamasz. A szüleit már cikinek tartja, kétségbeesetten keresi a helyét a világban. Belecsöppen egy társaságba. Jól érzi magát velük, örül, hogy tartozik valahová. Ezentúl nekik próbál megfelelni. Mindent megtesz, hogy elfogadják és szeressék. A szeretetre éhező lélek sok mindenre képes. Most ebben a szituban megkínálják a barátai droggal. Azok, akikre felnéz. Te mit tennél a helyében?

Vajon mi a gyávaság ebben a szituban? Az, ha nemet mond és megfutamodik? Számolva azzal, hogy kiröhögik, és kiközösítik. Inkább hazamegy, újragondolja az életét, és új barátokat keres. Vagy az a gyávaság, ha nem mer nekik nemet mondani? Fél a megszégyenítéstől, attól, hogy elveszíti őket is, és nem lesz fogódzója a világban. Inkább azt teszi, amit elvárnak tőle, csak, hogy legyen valakije. Nem azért választja a drogot, mert annyira vágyna rá. Lehet, hogy hallott már a káros hatásairól, tudja, hogy ezt nem kellene. Mégis megteszi. Nem is a többiek miatt, hanem azért, hogy ne maradjon egyedül.

Olvass tovább! Pia, cigi - Csak a társaság miatt?

döntés

Ha ez az ára, hogy elfogadják, hát legyen! Aztán hiába fog rájuk ujjal mutogatni, az már nem segít rajta. Te mit tennél egy ilyen helyzetben? Biztos vagy benne, hogy képes lennél nekik nemet mondani? Félre tudnád dobni a megfelelési kényszeredet és a szeretetéhségedet? Egyedül maradnál vagy kétségbeesetten kapaszkodnál beléjük továbbra is? Hm, ugye, most te is meginogtál egy pillanatra?

Egy ilyen pillanaton múlik az egész további életed

Azon, hogy hogyan döntesz ott és akkor. Aztán már nincs visszaút. Nem lehet megmásítani a döntésedet, nem lehet visszatáncolni. Annyi előnyöd van, hogy tudod, mit hoz az egyik vagy a másik döntésed. Felkészülhetsz rá lélekben. Én bízok benned. Képes vagy jó döntést hozni! Elég erős vagy hozzá! Barátok jönnek és mennek az életed során, rájuk nem alapozhatod a jövődet. Csak magadra számíthatsz! Életed nehéz pillanataiban egyedül leszel. Egyedül tetted meg az utat a szülőcsatornán keresztül, hogy az anyaméhből kijuss a fényre. És egyedül mész át majd a másik partra is életed alkonyán.

Inkább magadra alapozz, erősítsd meg magad lélekben!

Így az élet kihívásaiban nem fogsz elbukni. Ha padlóra kerülsz is, felállsz és mész tovább. Elég erős vagy hozzá! Feladni bárki képes. Téged más fából faragtak. Sokkal erősebb vagy, mint gondolod! Ha néha elbizonytalanodsz, a gondviselés majd karon fog. Bízz abban, hogy minden jóra fordul, és akkor úgy is lesz! Reformáld meg a gondolataidat! Ha bízol és hiszel, az már fél siker.

A lelki erőd sose hagyjon el! Áldás és szeretet kísérjen utadon!

Szabó Katilla

Szabó Katilla

Eredeti nevem Szabó Katalin. Mivel nem volt felhőtlen a gyerekkorom, hamar útkereső lettem. Mindig érdekelt a lélek is, és azt tartom, nagyon fontos, hogy naponta találjunk időt az elcsendesedésre, feltöltődésre. Nap, mint nap teszek azért, hogy egyensúlyba hozzam magam lelkileg is. Örömet okoz, ha másnak segíthetek.

Írásaim a jelenlét állapotában születnek, így talán Téged is képesek a szeretet hullámhosszára hangolni. Hogy ez mit jelent? Írásaim olvasása közben feltöltődsz, és belül visszaigazolást érzel. Érzed a sorok igazát. Megtiszteltetésnek érzem, hogy itt lehetek köztetek. Nagyobbik fiam épp átlépte a kamaszkor küszöbét, úgyhogy a problémáitok közelebb állnak hozzám, mint gondolnátok. Na meg, én is voltam tini. Ráadásul lélekben örökre fiatal maradok. Olvasd a cikkeimet olyan szeretettel, ahogy írtam!

Legutóbbi könyvem nektek, kamaszoknak szól, amely ingyenesen letölthető, címe: A vagányság határain túl

Szabó Katilla