Lélek

#Lélek

1438 db cikk a témában

Miért lettek közönyösek az emberek, hogyan változtathatsz ezen?
#közöny
2023.06.19.

Miért lettek közönyösek az emberek, hogyan változtathatsz ezen?

Közöny - neked mennyire van jelen az életedben? Mert bizonyos mértékben jelen van, hiszen a mindennapos stressz, a csalódások, a kiábrándultság eredményeképpen előfordulhat, - és szakértők szerint természetes jelenség - hogy közönyös periódusokat élsz meg. Csak az nem mindegy, hogy ez meddig tart.

Mi az a mozaikcsalád?
#család
2023.06.18.

Mi az a mozaikcsalád?

Család. A téged körülvevő társas közeg legalapvetőbb egysége. Napjainkban - a végbemenő gazdasági, társadalmi és szemléletbeli változások eredményeképpen - már nemcsak a hagyományos családforma létezik, hanem új családformák jöttek és jönnek létre.

A toxikus pozitivitás csapdája
#pozitív
2023.06.16.

A toxikus pozitivitás csapdája

Ne aggódj, másnak is rossz! Lehetne ettől rosszabb is! Fel a fejjel! Csak pozitívan! - te is nap, mint nap hallod másoktól - vagy éppenséggel mondod másoknak - ezeket a biztató mondatokat.

Lépj ki a mókuskerékből!
#mókuskerék
2023.06.12.

Lépj ki a mókuskerékből!

Gyakran eljutunk a holtpontra, ekkor úgy érezzük nincs tovább és megragadt az életünk. Mintha egyfolytában egy helyben topognánk.

Tippek társas magány ellen
#társas magány
2023.06.09.

Tippek társas magány ellen

Voltál már magányos? Nem, most nem a szimpla egyedüllétre gondolunk, hanem arra a kínzó érzelmi állapotra, amikor erőteljes ürességet, kirekesztettséget érzel, ami elvág és elidegenít mindenkitől. Arra az érzésre, amikor hiába van a közvetlen közeledben annyi ember, mégis kívülállónak érzed magad.

Megcsalók
#tesztoszteron
2023.06.07.

Megcsalók

Miért kockáztatnak a férfiak mindent egy kis kalandért, szexért? A felelős nem más, mint az agyi kémia, az evolúció, és igen, a tesztoszteron!

Készen állsz az állattartásra?
#kisállat
2023.06.06.

Készen állsz az állattartásra?

Semmi szokatlan nincs abban, ha szereted az állatokat. A háztartások körülbelül 60%-ában van valamilyen kedvenc és nagy részük úgy gondolja, hogy a kedvence családtagnak számít.

Mi a zombieing?
#zombieng
2023.06.05.

Mi a zombieing?

"Emlékszel a ghosting-ra? Igen, az a bosszantó randevúzási trend, ami azt jelentette, hogy a nem elkötelezett szerelmesek úgy érezték, rendben van, ha néhány randevú után felszívódnak, és nem válaszolnak az üzenetekre. Nos, itt az újabb randevúzási trend. A zombieing, vagyis az, amikor a felszívódott randipartnerek visszatérnek, és magyarázat nélkül újra megjelennek egy pimasz mizu-val.

A párkapcsolatok ellensége: külföld
#párkapcsolat
2023.06.03.

A párkapcsolatok ellensége: külföld

Biztosan elgondolkodott már rajtam kívül más is azon, hogy mit tenne, ha szerelme huzamosabb ideig külföldön tartózkodna. Mihez kezdene a szeretett férfi nélkül, hogyan is „élné túl” távollétét?

Felnőtt vagyok! Miért nem érti meg senki sem?
#felnőtt
2023.05.30.

Felnőtt vagyok! Miért nem érti meg senki sem?

Amikor betöltjük a 18 éves kort, hivatalosan felnőtt jogokkal bírunk. De egészen más az, hogy a családban is elismernek és felnőttként kezelnek. Miért van ez? Mitől lesz valakiből érett felnőtt?

Mire figyelj abortusz után?
#abortusz
2023.05.29.

Mire figyelj abortusz után?

Mindenkire másképp hat egy abortusz. Azonban bárhogy is legyél fizikálisan vagy érzelmileg, újra össze kell szedned magadat!

A férfiak körében felbukkanó evési zavarok
#evészavar
2023.05.29.

A férfiak körében felbukkanó evési zavarok

Nem csak a nőkön, de a férfiakon is óriási nyomás van a kinézetükkel kapcsolatban. A tökéletes testfelépítés kényszeres elérése sokszor bulimiához, anorexiához, és testdiszmorfiás zavarhoz vezet.

Hogyan kezeld a kritikát?
#kritika
2023.05.26.

Hogyan kezeld a kritikát?

A legjobbakkal is megesik, hogy ha negatív visszajelzést kapnak, dühösek lesznek és elkedvetlenednek. Ám fontos, hogy megtanuld a helyén kezelni a negatív kritikát. Ha felismered, hogy tanulhatsz belőle, akkor a kritika erősebbé teheti a kapcsolataidat és segíthet előrelépni a karrieredben. Ha tudni szeretnéd, hogyan kezeld a bántó szavakat, olvass tovább tippjeinkért!

Hogyan állj ki magadért?
#függetlenség
2023.05.24.

Hogyan állj ki magadért?

Nem tudsz ellent mondani másoknak? Nem tudod szüleidnek, barátaidnak elmondani, hogy valójában mit gondolsz? Amit te szeretnél, azt valahogy soha sem sikerül véghezvinni. Miért?

Ghosting – eltűnés egy kapcsolatból
#ghosting
2023.05.22.

Ghosting – eltűnés egy kapcsolatból

Nagy volt a szerelem - legalábbis eddig ezt hitted, hogy az. De most minden megváltozott: az, akit teljes szívvel szerettél, most egyik pillanatról a másikra eltűnt az életedből. Nem ír, nem keres, nem válaszol az üzenetekre, nem veszi fel a telefont, na és nem ad érthető magyarázatot sem arra, hogy mindez miért történik.