#Lélek #függőség

52 db cikk a témában

#függőség
2013.08.23.

Függőség: szabadulj meg tőle!

Sokan a „függő” szó hallatán azonnal egy alkoholistára, láncdohányosra vagy dohányosra gondolnak, akiknek valóban pusztító és rossz szokásaik, illetve ezekből kifolyólag „kemény” függőségeik vannak. Ám nem csak a cigarettától, az alkoholtól, vagy mondjuk a marihuánától lehet függővé válni, hanem hétköznapi dolgoktól is...

#vásárlás
2012.12.27.

Mikor ne vásárolj?

Számodra milyen hely egy szupermarket? Olyan, ahol a liftből szól a vontatott zene, miközben vonszolod magad lépésről lépésre és megöl az unalom? Vagy egy olyan, ahol megtöltheted a bevásárlókosarad minden jóval, és még talán néhány ingyen termékmintát is sikerül begyűjtened vásárlás közben.

#lopás
2012.08.29.

A lopás és a kamaszok

Nincs tipikus bolti tolvaj. Az elkövetők lehetnek bármilyen korúak, tartozhatnak bármilyen társadalmi csoporthoz, lehetnek bármilyen neműek, különböző társadalmi és gazdasági háttérrel rendelkezhetnek.

#facebook
2012.04.16.

Facebook okosan: tanácsok a szakértőtől

Manapság a legtöbb ember el sem tudná képzelni a mindennapjait „fészbúkozás” nélkül. Egy lájk ide, egy komment oda, képfeltöltés és a többi. Te tudod, hogy a Facebook milyen információkat tárol rólad? Nem véletlenül intik óvatosságra az embert!

#twitter
2012.02.08.

Facebook helyett Twitter: miért váltanak a tinik?

Amikor a Twittert elindították, az volt az általános nézet, hogy a tinik nem fogják igénybe venni, mert nem az ő igényeikre épül, túl sok az idősebb felhasználó, nem menő dolog. Eleinte tehát mindössze a regisztráltak tizede volt kamasz, majd fordult a kocka...

#internet
2012.02.01.

Internet nélkül magányosak a kamaszok

Szomorúnak és magányosnak éreznék magukat internetkapcsolat nélkül a 12 éves, vagy annál fiatalabb brit gyerekek - derült ki egy friss felmérésből.

#tévé
2011.12.23.

Tévé és net kell a téli szünetben

Hiába lenne több idejük, kevesebbet sportolnak és olvasnak, de többet néznek tévét, és ha lehet, még többet interneteznek a magyar fiatalok a karácsonyi ünnepek alatt – derül ki az MTV Hungary által végzett felmérésből. A csatorna 15–24 éves fiatalokat faggatott arról, hogyan tervezik eltölteni idejüket a héten kezdődő téli szünet alatt.

#internet
2011.12.20.

Neten nőtt nemzedék: a világháló vonzásában

X, Y, Z - betűk az ábécéből. A szociálpszichológiában és a szociológiában a generációk jelölésére szolgálnak. A hajdani nagygeneráció (vagy veterán generáció) után 1946-tól 1964-ig tartott a baby-boom korszak, az 1965 és 1979 közöttiek az X, a 1980-1995-ösök az Y, az 1996 után születettek pedig már a Z generáció tagjai.

#internet
2011.12.14.

Felmérés a fiatalokat érő internetes erőszakról

Az interneten terjedő erőszak komolyan veszélyezteti a gyermekek és fiatalok személyiségfejlődését, a szakemberek világszerte ugyanazokkal a problémákkal szembesülnek - derült ki az UNICEF (az ENSZ Gyermekalapja) keddi, a témában tartott budapesti rendezvényén.

#mutogatós bácsi
2011.09.11.

A mutogatós bácsi betegsége: az exhibicionizmus

A nyár és a jó idő beálltával egyre több parkban bukkannak fel a "mutogatós bácsik". Ők azok, akik önbizalomhiányukat azzal próbálják ellensúlyozni, hogy péniszüket mutogatják. Perverzek vagy betegek? Mit kell tudni róluk? Mit tehetsz, ha találkozol velük?

#facebook
2011.06.11.

Függsz a közösségi oldalaktól?

Évekkel ezelőtt órákat töltöttünk MySpace-en, Iwiwen, vagy csak MSN-ezéssel, a szüleink pedig csak csodálkoztak azon, hogy hogyan is tudunk ennyit számítógépezni. Manapság ezek helyét szinte teljesen átvette a Facebook, a Twitter, amikkel szintén felfoghatatlanul sok időt töltünk. De vajon tényleg függők vagyunk?

#sms
2011.05.08.

Feltűnő SMS-függőségi tünetek

Az SMS-ezés is függőséget okozhat! Több ezer üzenetet küldenek a tinédzserek hetente a telefontársaságok adatai szerint. Ez befolyásolja alvási szokásaikat, testi érettségüket, szellemi állapotukat.