Lélek, félénkség

#Lélek #félénkség

188 db cikk a témában

#pánik
2016.04.02.

Mi minden állhat a pánikbetegség hátterében?

Számos tényező növelheti a pánikbetegség kialakulásának kockázatát. A leggyakoribb rizikófaktorok közé sorolhatjuk egy személy nemét, korát, kórtörténetét és családi környezetét.

#fogyókúra
2016.01.01.

Miért nem szeretjük az újévi fogadalmakat?

Szilveszter és az újévi fogadalmak. Minden év elején megfogadunk valamit, azután persze nem lesz belőle semmi. Ezért aztán már nem is szeretünk fogadalmakat tenni. Mert „úgyis belebukunk”, mert „úgysem sikerülhet”. Igazunk van, ha így gondolkodunk?

#álom
2015.11.29.

Mit jelentenek ezek az álmok? - A szakértő válaszol

"Mit jelent az,ha azt álmodjuk, hogy eltörik a szemüvegünk? Ez az egyik visszatérő álmom. A másik pedig, hogy azzal a fiúval levelezek álmomban, aki nagyon tetszik nekem." Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.

#nyílvános vécé
2015.10.14.

Paruresis: amikor félsz nyilvános vécékben pisilni

A félelem e fajtája nem ismeretlen a tudomány számára: paruresis néven vonult be az orvosi fogalomtárba. Egy felmérés szerint csak az Egyesült Államokban mintegy másfél millió ember retteg a nyilvános vécékben történő pisilésnek még csak a gondolatától is, s közel 15 millió embernek okoz szorongást, ha mégis rákényszerül a közvécé használatára.

#énkép
2015.09.12.

Hogyan fejleszthetem az énképem?

Az énkép nem arról szól, hogy hogyan nézel ki, hanem, hogy hogyan érzed jól magad úgy, ahogy kinézel. Íme, néhány dolog, amit megtehetsz magadért, a jobb közérzetért, a nagyobb önbizalomért.

#önbizalom
2015.06.04.

Rettenetesen nagy önbizalomhiányom van...

Azt mondogatom magamnak, hogy én vagyok a legcsúnyább lány, pedig mindenki azt mondja, hogy szép vagyok, de nem hiszem el. És azt is, hogy nagyon buta vagyok, pedig kitűnő tanuló vagyok: színötös, de akkor is ezt érzem. Ráadásul egyedül érzem magam, pedig nagyon sok barátom van, köztük olyanok is, akikben teljesen megbízom.

#szerelem
2015.05.25.

Tetszik az osztálytársam...

Kedves doktornő! Azért fordulok magához, mert talán ön az egyetlen, aki segíteni tud nekem. Ebben a tanévben jött egy fiú osztálytársunk, aki nagyon aranyos. Közvetlen és beszédes, az egész osztály oda van érte, és nekem nagyon tetszik.

#háziorvos
2015.05.12.

Nő lesz a háziorvosom...

Tizenhat éves srác vagyok, és most tudtam meg, hogy az új háziorvosom nő lesz. Igazán ideges vagyok emiatt. Korábban volt már valami fertőzésem, amitől nagyon fájt, amikor vizeltem, meg hát a szexről is lenne néhány kérdésem. Feltehetem neki ezeket?"

Fejtsd meg a női testbeszédet!
#testbeszéd
2015.03.13.

Fejtsd meg a női testbeszédet!

A nők általában sokkal összetettebbek, bonyolultabbak, különösen, ha egy beszélgetésről van szó. Ezért is fontos a nők testbeszédének értelmezése. Fiúk! Figyelem!

#zaklatás
2015.03.11.

Zaklatás az iskolában

Cikizés, kiközösítés, rosszindulatú pletykálás, veréssel fenyegetés, verbális agresszió - egyre gyakoribb, mindennapossá váló jelenségek az iskolai közösségekben.

#fogászat fóbia
2015.03.01.

Fogászat-fóbia: hogyan győzd le?

Fogászati eszközök hangos csörömpölése, steril (de baljósnak is mondható) zöld maszk alól kikukucskáló szempár, amit a nyálelszívó berendezés és a mini vízpalackhoz csatlakoztatott vízpermetezők követnek. Úgy hangzik, mint egy általános fogorvosi vizsgálat, ám az emberek 5%-a számára, akiknek fogászat fóbiájuk van, az elképzelhető legrosszabb élményt jelenti.

#kivételezés
2015.02.26.

Előítéletek fogságában?

Veled is történt már olyan, hogy kivételeztek veled azért, mert szép a szemed, szépen mosolyogtál, vagy egyszerűen csak jobb sportoló vagy a többieknél? Felmerült már benned a kérdés, hogy miért, te mivel vagy jobb, mint a többiek?

#normális
2015.02.06.

Ki és mi számít normálisnak?

Gyakran hallani, hogy „te nem vagy normális! Megőrültél!?” De sok nehézséggel küzdő ember is úgy érezheti, hogy nem normális, kilóg a közösségből, nem elfogadható a viselkedése. Mit tekint a pszichológia normálisnak, és mi az, ami abnormálisnak számít?

#tulajdonság
2015.02.01.

Hogyan fogadj el másokat?

Még a legközelebbi barátainknak is lehetnek olyan tulajdonságai, amelyeket nem szeretünk bennük. Másokban pedig egyetlen jó tulajdonságot sem tudunk felfedezni. Miért van ez? Hogyan fogadhatnánk el őket?

#csók
2015.01.21.

Hogyan kerüld el a kínos hallgatást randi közben?

Voltál már olyan randin, ahol egymást követték a kínos szünetek, és szinte egy örökkévalóságnak tűnt kivárni a találkozó végét? Ha követed a tanácsainkat, elkerülheted a kínos csendet.