Lélek, félénkség

#Lélek #félénkség

188 db cikk a témában

Hogyan hívd fel magadra egy lány figyelmét?
#magas
2014.06.24.

Hogyan hívd fel magadra egy lány figyelmét?

Már régóta tetszik egy lány az osztályból, de rád se hederít? Az a szép lány a reggeli buszról azt se tudja, hogy létezel? Összeszedtük, mit kell tenned ahhoz, hogy felhívd a választottad figyelmét magadra, és pozitív benyomást kelts.

#önérvényesítés
2014.04.21.

Hogyan érvényesítsd az akaratodat?

Az önérvényesítés képessége, más néven az asszertivitás nem jelent más, mint hogy érvényesíted a saját akaratodat úgy, hogy társad érdekeit is figyelembe veszed. Képes vagy arra, hogy megőrizd nyugalmadat és konfliktushelyzetben önmagad légy? Lássunk néhány tanácsot arra, hogy hogyan legyünk asszertívak!

#pszichológia
2014.03.23.

Világjáró pszichológus: Félelmetes felnőttkor?

A hagyományosan 12-14 éves kortól nagyjából 18 éves korunkig tartó kamaszkor átmenetet képez a gyermekkorból a felnőtt létbe. Mint minden nagyobb életszakasznak, a kamaszkornak is megvannak a maga kihívásai, feladatai. Az utóbbi évtizedekben a kamaszkor időszaka meglehetősen meghosszabbodott, megsokasodtak a kamaszkorral együtt járó kihívások is. Az elhúzódó kamaszkor egy világlátott pszichológus szemszögéből.

#szorongás
2014.02.17.

5 mód a szorongás leküzdésére

Szinte mindenki megtapasztalta már azt a rossz érzést, ami idegességgel, feszültséggel és stresszel társulva rontja el mindennapjainkat, a szorongást. Itt van 5 módja annak, hogyan kezeljük a problémát.

#méh
2014.01.31.

Ha valamelyik szülőd rákos: a rák kezelése

Nagyon sok tini szeretné tudni, hogy mire is kell számítania a rákos szülő kezelése alatt. Sorozatunk eme cikkében röviden elmagyarázzuk a különböző kezeléseket, azt, hogy hogyan is működnek, illetve kitérünk a mellékhatásokra is.

#betegség
2014.01.29.

Ha valamelyik szülőd rákos: a kezelés közben

Nagyon sok tini szeretné tudni, hogy mire kell számítania a rákos szülő kezelése alatt. Sorozatunk ezen cikkében elmondjuk, mit érdemes tenned a rákos szülőd kezelése alatt vagy után, mikre kell odafigyelned és hogyan birkózhatsz meg az érzelmeiddel, hol kaphatsz választ a kérdéseidre.

#család
2013.12.08.

Konfliktusok a családon belül: Szakértő Válaszol

Kedves Doktornő! Az én problémám ugyan nem olyan hatalmas, de mégiscsak jó lenne rá valamilyen megoldást taláni. Mások általában örülnek, hogy vége az iskolának, kitört a nyár, mindenki azt csinál, amit akar stb. De én ennek egyálatlán nem örülök.

#kutya
2013.11.23.

Minden ember hasonlít házi kedvencéhez

Te is észrevetted már, hogy vannak emberek, akik nagyon hasonlítanak a kedvencükhöz? Te kutyás vagy macskás embernek tartod magad? A válaszod elég sokat elárulhat a személyiségedről.

#iszlám
2013.11.13.

Világjáró pszichológus: az iszlám nők öltözködése

Minden más vallásnál könnyebben felismerhetőek az iszlám hit női követői, mégpedig a ruházkodásukról. Testük különböző részeit kendővel, egyéb nagy anyag-darabokkal fedik, van, hogy csak a fejüket, de szélsőséges esetben a szemük sem látszik ki a lepel alól.

#skizofrén
2013.11.07.

Skizofrénia: tünetek és kezelés

A skizofréniával együtt élni nem egyszerű, és sokszor a család is nehezen tudja kezelni a betegséget. Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy egyes viselkedésbeli zavarokat mi okozhat. Íme, néhány tudnivaló a betegség okairól, a tünetekről, és a diagnosztizálásról.

#önbizalom
2013.10.22.

Hogyan növeld az önbizalmadat?

Mindannyian emberek vagyunk, és vannak hibáink. Még ha a fizikai megjelenésed vagy szociális képességeid nem is olyanok, mint amilyeneket kívánsz, ez nem jelenti azt, hogy kevesebbet érsz, mint bárki más, vagy ne lehetne okod arra, hogy higgy magadban. Cikkünkben az önbizalom fejlesztéshez adunk tippeket.

#szerelem
2013.08.22.

Megijeszt a szerelem?

Elhívni valakit első randira nem mindig jön természetesen... elvörösödsz, izzadni kezdesz és elcsuklik a hangod. De van pár alapvető dolog, amivel fejlesztheted az önbizalmad, és növelheted a sikeredet a szerelemben.