Lélek, félénkség

#Lélek #félénkség

187 db cikk a témában

#felnőtt
2015.01.06.

Felnőtt vagyok, miért nem ért meg senki?

Amikor 18 évesek leszünk, hivatalosan felnőtt jogokkal bírunk. Ez azonban nem jár automatikusan azzal, hogy a családban is elismernek és felnőttként kezelnek. Miért van ez? Mitől lesz valakiből érett felnőtt?

#csók
2014.12.15.

7 dolog, amin gondolkozz el a második randi előtt

Vannak dolgok, amiket érdemes átgondolnod a második randi előtt. Sok időt és energiát spórolhatsz meg magadnak azzal, ha így teszel. Ki akar azzal a gondolattal hazatérni a második randiról, hogy bárcsak otthon maradt volna?

#pszichológia
2014.11.24.

Ki volt Sigmund Freud?

Ha valaki meghallja azt, hogy pszichológia vagy pszichológus, már azonnal be is ugrik neki Freud neve. El lehet csípni olyan megjegyzéseket is, mint az, hogy "freudi elszólás volt…" Ki volt Freud? Miért olyan fontos, hogy szinte mindenki hallotta már a nevét?

#osztálytárs
2014.11.09.

Világjáró pszichológus: ismerkedési szokások a világban

Itthon és más, modern társadalmakban, a fiatalokat foglalkoztató szinte legfontosabb téma az ismerkedés. Tetszem-e neki, hogyan szólítsam meg, miről beszélgessünk, és más, hasonló kérdések várnak megválaszolásra.

Hogyan beszélj egy sráccal, és érd el, hogy kedveljen
#csók
2014.10.26.

Hogyan beszélj egy sráccal, és érd el, hogy kedveljen

Szeretnéd tudni, hogy hogyan beszélj úgy egy sráccal, hogy megkedveljen? Sok lánynak okoz fejtörést, hogy egy beszélgetés során miről is társalogjon egy sráccal. Pedig ha azt akarod, hogy megkedveljen, akkor többről van szó, mint egyszerű szavakról.

#randi
2014.10.25.

7 jel, ami arra utal, hogy szakítanotok kell

Szakítani nehéz, de létezik néhány jel, ami arra utal, hogy itt az ideje kilépni egy kapcsolatból. Néha egyszerűen csak nem akarod meglátni a jeleket, ám ha az alábbi jelek közül többet is tapasztalsz, az arra utal, hogy magad mögött kell hagynod a kapcsolatot.

#randi
2014.10.22.

Hogyan verd ki őt a fejedből?

Fájdalmas és nehéz helyzet, amikor valaki, aki tetszik nekünk, akivel együtt voltunk sokáig, már nem vesz rólunk tudomást. Még megerőltetőbb rávenni magunkat arra, hogy ne gondoljunk folyton rá és az együtt töltött szép napokra.

#barát
2014.09.09.

Hogyan szerezz új barátokat?

Ha új városba költöztél vagy új iskolába kerültél, vagy csak új emberekkel szeretnél megismerkedni - mindenképp érdemes elsajátítanod a barátkozás tudományát.

#kritika
2014.09.07.

Kritizáltak és lelombozott? Segítünk!

Olyan könnyen kritizálják egymást az emberek. Csakhogy a kritika egy része nem építő jellegű, és ez az önbizalmat könnyen lerombolhatja. De nem mindenkire hat negatívan a kritika! Hogyan csinálják?

#pszichológus
2014.09.03.

Pszichológus az iskolában

Szerencsére már egyre több iskolában elérhető az iskolapszichológus. Miben kérheted a segítségét?

#beszéd
2014.09.01.

Kommunikációs játszmák

Észrevetted, hogy mindenki egy kicsit másképp reagál konfliktushelyzetben? Van, aki meghunyászkodik, mások nekiállnak veszekedni vagy vádaskodni. Mi a céljuk ezzel? És milyen más játszmát játszunk még? Virginia Satir négy kommunikációs stílust írt le, amit megfigyelt családokban. Most ezeket mutatjuk be.

#lopás
2014.07.30.

A lopás következményei

A lopáskor átélt izgalom vagy annak a bebizonyítása, „hogy elég bátor és ravasz vagyok ehhez”, a többiek kérlelése és még megannyi dolog hozhat olyan helyzetbe, hogy megfontolod a lopás lehetőségét. A lopás azonban bűncselekmény. Lássunk néhány okot, amiért megéri elkerülni ezt a helyzetet!

#Arnold Schwarzenegger
2014.07.09.

Arnold Schwarzenegger tanácsai

A Terminátor filmes legendává vált alakja nem csupán színész, hanem igen elismert testépítő, üzletember és az utóbbi években politikus. Milyen tanácsokat adhat Arnold Schwarzenegger, aminek a segítségével egy Közép-Európából induló fiatal sikeres lehet Amerikában?