szerelem
#Lélek

Mikor kell véget vetni egy kapcsolatnak?

2021.08.13.
2 perces olvasási idő

Amikor valakivel romantikus kapcsolatba vágsz, nem számítasz arra, hogy egyszer majd véget ér. Reményekkel telve lépsz a kapcsolatba, és ígéretes jövőnek nézel elébe a szerelmeddel. De mint tudjuk, nem minden párkapcsolat alakul tökéletesen, még akkor se, ha a szerelmespár tagjai látszólag tökéletesek egymás számára.

Mihez kezdenél, ha egy olyan kapcsolatban találnád magad, amitől egyszerűen rosszul érzed magad? Továbbállnál, vagy inkább elviselnéd a fájdalmat és abban reménykednél, hátha nem sokára jobbra fordulnak a dolgok?

Talán könnyűnek tűnik megválaszolni a kérdést most, hogy nem vagy egy rossz párkapcsolat kellős közepén. De ha éppen egy olyan kapcsolatban lennél, ami szépen lassan felemészt téged, fel tudnád egyáltalán ismerni a rossz párkapcsolat jeleit?

8 jel, hogy ideje továbbállni és véget vetni a kapcsolatnak

Mindenkinek megvan a maga tűrésküszöbe, ha arról van szó, mennyi áldozatot hoz, és mennyi kínt visel el egy jobb kapcsolat reményében. Ha kétségeid vannak a párkapcsolatodat illetőleg, vagy úgy érzed, veszett ügyért harcolsz, kérdezd meg magadtól, látod-e bármelyik jelet az alábbiak közül a saját párkapcsolatodban.

Mások vagytok

Nincsenek jelentős beszélgetések kettőtök között. Rövid bájcsevejeken kívül nincs miről beszélgetnetek egymással, mert az értékrended, a látásmódod és az elvárásaid az élettől teljesen másak, mint a párod nézetei, és egyikőtök se veszi a fáradságot, hogy találjatok egy közös témát.

Vissza a legelejére

Újra és újra megtörténik: először nagy a szerelem, aztán jön a nagy veszekedés. Aztán kommunikálni kezdetek egymással, és szeretettel meg odaadással zárjátok le a vitát. És se perc alatt megint felmerülnek ugyanazok a problémák, és az egész ördögi kör kezdődik elölről. Hogyan tudnátok párként fejlődni, ha megrekedtek ugyanazoknál a problémáknál, amitől nem tudtok rendes párrá összefonódni?

Irányítgató magatartás

A bizonytalan személyiségű emberek nem szívesen konfrontálódnak a párjukkal. Ehelyett gyakran manipulációt, agressziót és irányítgató magatartást használnak, hogy elhitessék veled, hogy nekik van igazuk, és te tévedsz. És még mielőtt észrevennéd, elveszettnek és magányosnak fogod érezni magad, mert elveszítetted a barátaidat és gyakorlatilag a párod rabszolgájává váltál.

Nem látod a kapcsolat jövőjét

Elégedett vagy a kapcsolatoddal, és nagyjából boldognak érzed magad. De valahányszor egyedül vagy és azon gondolkozol, hová tart a kapcsolatotok, az eszed azt mondatja veled, hogy nincs közös jövőtök a pároddal. És bárhogy is próbálkozol elképzelni egy tökéletes jövőképet, egyszerűen nem hosszú távú szeretőként látod a párodat.

Kérések

Amikor megkér másokat valamire, a párod folyton túlzásokba esik, hogy hasson rájuk és megnyerje őket. De érted soha nem tenne meg olyasmit, amit ezekért az emberekért igen.

Hibák keresése

A párod állandóan azt érezteti veled, hogy kevés vagy neki. Úgy kezel téged, mintha nem lennél elég jó, és mindig talál valami hibát abban, amit épp csinálsz. Megtör érzelmileg, és mindig azt várja el tőled, hogy változz meg érte, mert nem vagy elég jó neki.

Nem élvezed a társaságát

Rettegsz a pároddal eltöltött időtől. Jól érzed magad vele, addig, amíg egy kisebb csoportban vagytok a barátaitok jelenlétében. De minden alkalommal, amikor kettesben maradtok, egyszerűen kellemetlenül érzed magad.

Tisztelet hiánya

Tiszteled a párodat, mint egyént? És a párod tisztel téged? Hogy a párkapcsolat sikeres legyen, nagyon fontos szerepe van a kölcsönös tiszteletnek. Hogyha ez hiányzik, biztosan nincs remény közös jövőre.

Ha úgy érzed, a fenti jelekből több jellemző a párkapcsolatodra, mint amit el tudsz viselni, és szerinted már nem lehet ezeket a dolgokat helyre hozni, valószínűleg jobban tennéd, ha véget vetnél a kapcsolatnak.

(KamaszPanasz - B.Zs.)