randi
#Lélek

8 jel, hogy ideje továbblépni

2014.11.12.
2 perces olvasási idő

Elgondolkodtál már valaha azon, hogy boldogtalan vagy rossz kapcsolatban élsz-e? Vizsgáld meg magadban az alábbi 8 jelet, hogy megtudd, eljött-e az ideje a továbblépésnek, és érdemes-e véget vetned a kapcsolatodnak.

Ha azt látod, hogy az egyik barátod rossz párkapcsolatban él, könnyű ujjal mutogatni rá, és elítélni, amiért szó nélkül eltűr egy ilyen nyilvánvalóan szörnyű helyzetet. De ha veled történne ugyanez, és felismernéd, hogy valami nincs rendben, képes lennél eldönteni, hogy megjavítható-e a kapcsolat vagy jobb lenne kiszállni belőle? Amilyen könnyű tanácsokat adni másoknak, olyan nehéz 8 jel, hogy ideje továbblépnimegfogadni mások tanácsait, hiszen nagyon nehéz észrevenni a jeleket, amikor ködös a fejed a szerelemtől.

De bármilyen bonyolultnak vagy összetettnek is tűnik egy párkapcsolati probléma, valójában egyetlen egyszerű dologból indul ki, és ugyanazzal fejeződik be: a boldogsággal. És ha a boldogságot mérceként használod a kapcsolatodhoz, sokkal könnyebben megértheted saját magadat és az aktuális párkapcsolatodat.

Kérdezd meg magadtól: „Boldog vagyok?” Ennyire egyszerű az egész. Ha nem vagy boldog a kapcsolatodban, két dolgot tehetsz: vagy megpróbálod helyrehozni a dolgokat, mielőtt még túl késő lenne, vagy továbblépsz, mivel már számtalanszor próbáltad megjavítani a kapcsolatot, de még mindig nem jutottál közelebb a boldogsághoz.

Szóval, boldog vagy, vagy sem, a párkapcsolatodban? Íme, 8 egyértelmű jel, amik segíthetnek felismerni, hogy megéri-e kitartani a párod mellett. Igaznak érzel magatokra nézve legalább néhányat az alábbi jelekből?

Hiányzik a szikra

Már azt sem tudod, miért vagy még egyáltalán benne a kapcsolatban? Hiányzik a románc, nincs kémia, de még barátság se köztetek? Ti ketten csak léteztek egymás életében anélkül, hogy bármi különösebb okotok lenne rá? Néha még azon is elgondolkozol, hogy egyáltalán miért vagytok még együtt? Akkor talán ideje továbblépni.

Sérülsz a kapcsolatban

Folyton félreértitek egymást, megbánt vagy feldühít téged? Néha, nem tudod miért, de még a párod gondolata is fáj vagy felbosszant? És sajnos, még ha nem is tulajdonítottál ennek jelentőséget, már egy jó ideje nem érzed magad boldognak? Ideje továbblépned.

Természetesnek vesz

A párod manipulál, kihasználja a kedvességedet, természetesnek vesz, nem számít, mennyire vagy kedves hozzá? Te minden tőled telhetőt megtettél, hogy a párod lássa, milyen önzetlen és jószívű vagy, és esetleg ő is jobb emberré váljon, de semmi sem használt? Talán meg sem érdemli, hogy veled legyen.

Megszokás

Úgy érzed, szereted a párodat és boldog vagy a párkapcsolatodban. De mégis, ti ketten csak megszokásból vagytok együtt, és valójában nincs bennetek semmi közös, külön életetek van? Lépjetek tovább!

Nem érdekled

A párod nem törekszik eléggé arra, hogy aktív része legyen az életednek, sőt nem is próbálja megérteni az életed? Elérhetetlen, érzelmileg nem vesz részt a kapcsolatban, még ha te próbálod is bevonni őt? Talán nem is kell tovább próbálgatni.

Az intimitás hiánya

Már nem emlékszel a legutóbbi alkalomra, amikor meghitten együtt voltatok? És ami még rosszabb, amikor az utcán sétáltok, azon kapod, hogy másokat nézeget? Talán el kellene engedned őt.

Mi tart benneteket együtt?

Csak azért vagytok együtt, mert a közös múltatok összetart titeket? Ha egy kapcsolat oka nem a szerelem, akkor csak áltatod magad, ha azt hiszed, hogy valaha is boldogságot fog majd hozni neked.

A bizalom hiánya

Már nem bízol a párodban? Ennek lehet konkrét oka, de az is lehet, hogy csak mindkettőtöknek más elvárásai vannak a bizalom és az egymásba vetett hit terén. De ha nem tudjátok együtt megoldani a problémát, a szerelem idővel el fog halványodni.

A fenti jelekből hányat tapasztalsz, és hányat tartasz elfogadhatónak? Most pedig tedd fel magadnak újra a kérdést: boldog vagy a párkapcsolatodban, vagy ideje továbblépni és befejezni azt?

(B.Zs.)