exbarát
#Lélek

Miért ne akarj randizni a barátod exével?

2021.01.24.
1 perces olvasási idő

Természetes, hogy kétségekkel tölt el, amikor egy olyan valakibe leszel szerelemes, aki korábban a legjobb barátoddal randizott. Vajon szabad randizni az exével? Elvégre ő a barátod számára már csak a múlt. Talán, ha elég sok idő eltelt azóta, nem lesz gond. Ennek ellenére azt tanácsoljuk, soha ne ess szerelembe a legjobb barátod exével! Íme, az érveink, miért ne tedd.

1. Tiszteletlenség a barátoddal szemben

Ha a barátnőd/barátod exével randizol, az tiszteletlenség az érzéseivel szemben. Az egész helyzet nem tesz jót a lelki világának, hiszen ő volt az, akit előbb érdekelt a másik, és lehet, hogy még mindig érdekli. Előfordulhat, hogy mikor együtt lát benneteket, az arra a fájdalomra emlékezteti, amin a szakításuk miatt keresztül ment. Biztos, hogy ezt akarod okozni neki?

2. A barátságotok elvesztését kockáztatod

A helyzet veszélyezteti a barátságotokat is. Biztos vagy benne, hogy az ő exbarátja megéri, hogy elveszítsd miatta a legjobb barátodat? A fellángolások, szerelmek jönnek-mennek, de a barátságok örökké tarthatnak! Ha elveszíted a barátodat, és esetleg a kapcsolatod is véget ér az exével, akkor a semmiért lett vége a barátságotoknak!

3. Tényleg olyan valakivel akarsz randizni, akivel a legjobb barátodnak intim kapcsolata volt?

Ha a kapcsolatuk csak néhány alkalmi randiból állt, akkor talán nincs probléma. De ha ennél tovább jutottak, az elég furcsán veheti ki magát. Hidd el, mindhárman kellemetlenül fogjátok érezni magatokat.

4. Miért pont ő?

A világ összes pasijából/csajából neked pont olyanba kell beleszeretned, akivel a barátod is randizott? Talán nem irányíthatod, hogy kibe leszel szerelmes, de az már a te döntésed, hogyan reagálsz erre! Kerüld el inkább nagy ívben, és az érdeklődésed is lohadni fog! Tonnaszámra vannak potenciális partnerek körülötted, szóval gyerünk, mozdulj ki és ismerd meg az egyiküket!

5. Zavarossá válhat az egész

Ha a barátod exével randizol, az kínos lehet mindenki számára, beleértve a közös ismerőseiteket is. A következmények súlyosak és tartósak lehetnek, szóval miért akarnál kockáztatni?

6. Oka van annak, hogy ő az ex!

…és ha ez az ok az volt, hogy nem bánt jól a barátoddal, akkor miért bánna veled jobban? A helyzet boldogtalanságba vezet!

7. Csak mert tetszik, még nem kell randiznod vele

A legjobb barátodon keresztül már valószínűleg ismered a srácot/lányt, és bár egyszerűnek tűnhet olyan valakivel randizni, akit már ismersz, inkább keress új randipartnert! Noha azt hiheted, hogy ismered őt, valószínűleg korántsem annyira, mint azt gondolnád. Nem muszáj kihasználnod a lehetőséget, csak mert az adott…

Még ha a barátod azt is mondja, hogy nincs gondja azzal, ha az exével randizol, ez nem feltétlenül van így! Miért kockáztatnál egy barátságot valakiért, aki egyáltalán nem biztos pont az életedben?

(KamaszPanasz - E.F., love.allwomenstalk.com)