szerelem
#Lélek

Mit tehetsz, ha a haverod barátnője jön be?

2015.04.11.
2 perces olvasási idő

A rengeteg párkapcsolati dilemmából ez lehet az egyik legnehezebben kezelhető. Szóval neked is bejön a haverod barátnője, vagy éppen Te tetszel neki? Mi legyen a következő lépés, hogyan tovább?

Van egy barátod. Egy szép napon végre valahára találkozik egy lánnyal, és szerelembe esik. Néhány héttel később bemutatja neked. Örülsz kettőjüknek. Viszont teljesen belezúgsz a lányba. Voltál már hasonló helyzetben?

Majdnem minden pasinak meg kellett már küzdenie ezzel a helyzettel. Az egyik oldalról örülsz a barátod felhőtlen boldogságának, végre talált egy klassz lányt. De a másik oldalon elviselhetetlenül mardos a féltékenység, ugyanis a haverod barátnője a legszexibb teremtmény, akivel valaha is találkozni volt szerencséd. Tetszik neked, és nem tudsz lemondani róla. Ilyen vagy hasonló helyzetben, amikor a barátod egyik barátnője vagy exe jön be, kifejezetten ingoványos talajon járkálsz.

Szóval mi a teendő, amikor hasonló helyzetbe kerülsz? Csak két alternatíva van: elhódítod a lányt, vagy lemondasz róla.

Milyen jól ismered a barátodat?

Először is, az összes ismerősöd azt fogja mondani neked, hogy állj le, eszedbe se jusson! De minden helyzet más. Vannak alkalmak, amikor a barátod exével randizol egyet-kettőt, és kiderül, hogy ez a legjobb minden érintett számára. Sajnos, nem mindig ez a dolog végkimenetele.

A potenciális következmények

Milyen jól ismered ezt a barátot? Igazán jó haverod, vagy csak valaki, akit futólag ismertél meg? Mit tehetsz, ha a haverod barátnője jön be?Abban az esetben, ha igazán jó barátod, állítsd le magadat azonnal. Nem lopjuk el a legjobb barátaink barátnőit, bármilyen rosszul is érzed magad. Még a legrosszabb esetben is csak hónapokkal a szakításuk után merüljön fel akár csak az ötlet is, hogy randizol egy haver volt barátnőjével! De még ez sem mindig célravezető cselekedet.

Ha csak futólag ismered a srácot, akinek a szerelmére hajtasz, és nem jelentetek sokat egymás számára, még akkor is jót tesz, ha elolvasod az előbbieket még egyszer.

Le tudsz róla mondani és tudsz találni valaki mást?

Lehet, hogy hihetetlenül dögös, és minden álmod az, hogy a karjaidban tarthasd. Azt hiheted, igaz szerelemmel van dolgod, de legtöbbször ezek csak nagyobb fellángolások, semmi több. Mindig tovább léphetsz, ha ezt észben tudod tartani közben!

Próbáld ki, hogy randizol valaki mással, akihez vonódsz. Ez könnyebb és biztonságosabb alternatíva, és a legfőbb előnye, hogy nem tör össze egy szívet sem.

Boldog a barátoddal?

Lehet, hogy felmerül benned, hogy esetleg a lány vajon boldog-e a párkapcsolatban.

De valóban nem érzi jól magát a barátod mellett? Ő maga mondta ezt neked? Ha igen, mi más oka lehetett volna rá? Ilyen esetben csillogó páncélban menetelő lovagnak érezheted magadat, aki kiszabadítja a szerencsétlen áldozatot a börtönből.

Gondold át kétszer is, mielőtt lépsz: csak még nagyobb zavart fogsz kelteni ezzel!

Jól érzed magadat vele?

Sok időt töltötök egymással, és átszervezi a programjait csak a te kedvedért? Csodálatos, romantikával és elkötelezettséggel teli beszélgetéseket folytattok? Hihetetlenül boldognak tűnhet ez az időszak köztetek, de gondoljátok át: csak problémát fogtok okozni egymásnak. Muszáj elhitetned vele, hogy jobb pasi vagy? Biztos vagy benne, hogy ilyen egy jó barát? Ellenkező esetben biztosan te sem örülnél, ha a legjobb barátod flörtölne a pároddal...mindig gondolj bele abba, hogy az adott tetted mennyire esne rosszul, ha az ő helyében lennél!

Neki is tetszel?

A legtöbb pasi itt összezavarodik. Csak azért, mert kedvesen beszél veled, és megérint beszélgetés közben, illetve bókol, nem biztos, hogy tetszel neki! Lehet, hogy csak barátságos akar lenni veled, hiszen a szerelme barátaival ki nem szeretne jó kapcsolatban lenni? Hacsak nem akar megcsókolni vagy megfogni a kezedet, ne hagyd a gondolataidat elkalandozni, hogy azt hidd, bonyolult románcba keveredtél! Bizonyosodj meg az érzéseiről, mielőtt belezúgsz!

És mindemellett tartsd szem előtt, hogy egy fellángolás egy csinos lány miatt megéri-e, hogy rámenjen az a barátság, ami hosszú évek alatt épült fel!

GY.P.F.