karácsony
#Lélek

Hogyan kerülj karácsonyi hangulatba?

2019.12.14.
2 perces olvasási idő

Tombol a karácsonyi ajándékozási láz. Édesanyád már egy ideje kérdezgeti, hogy mit főzzön, mivel készüljön, kinek mit vegyetek. Ami először talán kellemes, de idővel egyre több feszültséget okozhat. A karácsony ünnepi volta lassan szertefoszlik, a közös ünneplés helyét a stressz és a feladatok tömkelege váltja fel. Hogyan oszlasd el a karácsonyi stresszt?

Karácsonyi stressz? Így kerüld el

Hogyan kerülj karácsonyi hangulatba?Vegyes érzelmekkel várhatjuk a karácsonyt. Belőled mit hoz ki az ünnep? Idegesen rágod a körmöd, hogy mit vegyél karácsonyra? Összegyűjtöttünk néhány tippet, hogy hogyan mérsékeld a karácsonyi stresszt.

Így ünnepeld a karácsonyt stressz nélkül

Karácsonyi tanácsok egy pszichológustól

Úgy tartják, hogy a karácsony az év egyik legboldogabb időszaka. A nagy boldogságba azonban bele-bele vegyül némi keserűség is, ami a szervezéssel, ajándékozással együtt jár. Ez természetes, viszont az már csak rajtunk áll, hogy hogyan oldjuk meg a helyzeteket.

Tanácsok egy pszichológustól karácsonyra

Készülődj a karácsonyra

Bár sokan csak egy sóhajjal nyugtázzák, a legtöbben pedig örülnek neki, ismét elérkezett a karácsony-szezon. Rohanó világunkban sajnos sokan már csak egy újabb stresszforrásként tekintenek az ünnepekre, amik boltokban töltött tolongással és sorban állással, és kínos családi programokkal járnak - és elfelejtik, hogy valójában ez a szeretet ünnepe, amit megfelelő lelkiállapotban a legszívmelengetőbb és a legmeghittebb hetekként élhetünk át.

Így készülődj a karácsonyra

Karácsonyi konfliktusok

Az ünnepekkor, a felfokozott hangulat miatt megnő a konfliktusok száma. Olykor egy apró dologból is elefántot csinálunk, ám a vita könnyen rányomhatja a bélyegét az ünnepek hangulatára.

Hogyan előzhetjük meg a karácsonyi konfliktusokat?

Hogyan ünnepelj stresszmentesen?

Az ünnepek kisgyermekként nagyon egyszerűnek tűnnek: rengeteg finom ételt, sok-sok tradíció, várakozás, és meglepetés. Ám ahogy öregszik az ember, a karácsonyra és az ünnepekre való készülődés is sokkal inkább stresszes lesz, mint meghitt. Rengeteg házi feladat, ajándék ötletek (amikről nem tudjuk, hogy jók-e vagy sem), családi veszekedések, és összekapások. Ezek az incidensek elvehetik a karácsony igazi szellemét.

Hogyan ünnepeld a karácsonyt stresszmentesen?

Törődj magaddal az ünnepek alatt is

Az ünnepek során mindenki rohan, stresszel, és sokszor elfelejtkezünk arról, hogy magunkra is érdemes lenne egy kis időt fordítanunk.

Törődj magaddal is karácsonykor!

A világirodalom legszebb karácsonyi történetei

A karácsony varázsa a világirodalom számos nagy alakját megihlette, hisz a keresztény világ egyik legszebb ünnepe, mely az önzetlen szeretet és megbocsátás jegyében telik. Bár a legtöbb történet gyermekek számára íródott, bőven akad felnőtteknek szóló írás is. Válogassunk hát a szebbnél szebb karácsonyi történetek bőséges tárházából!

A legszebb karácsonyi történetek

Győzd le a karácsonyi stresszt

Rengeteget hallhatunk az ünnepek alatti stresszről, ami teljesen tönkreteszi a karácsony alapvető értékeit: az ünnepet, az élvezetet, és a varázslatot.

Hogyan találd meg a karácsonyi hangulatot?

Karácsony ünnepének története

Jézus Krisztus születésére emlékezik karácsonykor a keresztény világ, a nem keresztények pedig a szeretet ünnepét ülik. A karácsonyt, amelynek latin neve Nativitatis Domini, Natalis Domini (Az Úr születése), a nyugati kereszténység december 25-én, a keleti január 7-én tartja.

A karácsony ünnepének története

(KamaszPanasz)