unalom
#Lélek

Unalom helyett érezd jól magad!

2017.04.17.
1 perces olvasási idő

Megrekedtél? Unalmasnak és érdektelennek tűnik az életed? Egyedül ülsz a szobádban, és bambán nézel magad elé? Bekapcsolod a TV-t, és egyetlen egy csatorna sem köt le igazán? Segítünk kitörni ebből a körből!

A tinik sokszor érzik magukat boldogtalanak az ingadozó hormonszint miatt. Ekkor úgy érezhetik, mintha elvesztenék érdeklődésüket az élet iránt. Belenéznek a tükörbe és nem tetszik nekik, amit látnak, de a változtatáshoz már túl fáradtak. A tizenévesekre oly sok teher nehezedik. Az iskola, a továbbtanulás, az érettségi, a testi-lelki változások...

A napok teljesen egyformák, ami egy tinit könnyen untathat. Aki mindennap csak ugyanazt csinálja, belefásulhat a monotonitásba. Változtatásra van szükséged! A változás ijesztő lehet, de ha megkísérled, akkor kizökkenhetsz az unalomból.

Miért unatkozunk?

Ha naphosszat csak a szobádban vagy és nem találkozol senkivel, nem beszélsz senkivel, akkor egy idő után magányosnak érezheted magadat. Törj ki a bezárt dobozból! Gondolkodj nagyban! Kockáztass, és menj el a barátaiddal szórakozni!

Ha attól tartasz, hogy nem szeret senki, és meg sem próbálod kideríteni, hogy ez valóban így van-e, akkor ne csodálkozz azon, hogy unatkozol. Merd átlépni a szobát küszöbét! Merj változtatni!boldog

Miért fontos, hogy lépj?

Az unalomnak számos oka lehet, személyes vagy társadalmi problémák egyaránt. Ha túl sokáig tart ez az állapot vagy gyakran visszatér, depresszióhoz vezethet. Az unalom lehet az étkezési zavaroknak (bulimia, anorexia), a szenvedélybetegségeknek, az önbecsülés elvesztésének és a nem megfelelő szexuális magatartásnak a következménye is lehet.

Mit tehetsz azért, hogy jobban érezd magad?

  • Változtass a mindennapjaidon!
  • Ahelyett, hogy várnál valakire, hogy hívjon fel, hívd fel inkább te!
  • Mosolyogj az utcán!
  • Végezz önkéntes munkát.
  • Végezz valamilyen testmozgást! Tudom, hogy ezt már kismilliószor hallottad már, de ez tényleg így van. A testmozgás javítja a hangulatodat is.
  • Ne gondold azt, hogy a többi embernek jobb, mint neked! Minden egyes embernek a Földön van az életben valamilyen problémája, boldogság, szorongás, győzelem, kudarc.
  • Harcolj, ne add fel! Az életben elért sikerekhez vagy kudarcokhoz nagyban hozzájárulhat az, hogy, hogyan állsz hozzá. Légy erős!

(M. T., beinggirl.com)