#Lélek

Randizás kamasz szemmel

2010.03.14.
1 perces olvasási idő

Hmmmm, randizás. Hadd figyelmeztesselek, hogy egy 17 éves lány vagyok és még csak 2-3 igazi barátom volt, de mindig úgy gondoltam, hogy új kapcsolatokat létrehozni fiúkkal nagyon szórakoztató, főleg, hogy annyi mindenben különböznek a lányoktól.

A randizás viszont teljesen feleslegesnek tűnik számomra, mivel egyszerűen lógni szeretek a fiúkkal.
Sokan közülünk – fiúk és lányok egyaránt – szeretik elkerülni a ”barát” és ”barátnő” jelzőt. Ez egyszerűen arról szól, hogy szeretsz együtt lógni egy sráccal. Szeretném leszögezni, hogy rengeteg gimnáziumban létrejött kapcsolat egyszerűen az együttlétről szól, azzal a személlyel akit kedvelünk.

Nincsenek szabályok

A fiúk sokszor nem szentelnek elég figyelmet a lányokra a randikon. A randizásnak nincsenek különösebb normái, nem úgy, mint az 50-es 60-as években. Biztos vagyok benne, hogy abban az időben SOHA nem csattant el csók az első randin.

Manapság, hogyha jól érzed magad egy sráccal és kötődtök egymáshoz miért ne csókolhatnád meg? Minden kapcsolatnak megvannak a maga kikötései, de nincsenek szabályok arról, hogyan kell zajlania egy randinak.

Nincsenek példaképek

Őszintén azt hiszem, hogy a tizenéveseknek teljesen más véleményeik vannak arról, hogy milyen élményeket fognak tartalmazni az ő jövőbeli kapcsolataik, mint a szüleik.

A családok fele elvált. Mi másra kéne gondolnunk? Nem az elővárosi családra két gyerekkel és egy kutyával, aki boldoggá teszi az embert.

Szerintem örökbe fogadok majd egy gyerkőcöt, attól függetlenül, hogy lesz-e férjem, vagy nem, és ez később fog bekövetkezni, mint az általános ”szülői korban”. Miért ne adoptálhatnék egy gyereket, ha a világ populációja egyre növekszik, és a fejlett országok és Afrika között egyre nőnek a gazdasági és társadalmi különbségek?

Szeretném azt hinni, hogy a sors vezet engem az igazi szerelemhez, akivel együtt leszek a hátralévő életemben. Elég reális ez egyáltalán? Elképzelem magam főiskola után. Körbeutazom a világot, dolgozom, és közben találkozom majd mindenféle emberekkel, akik megváltoztatják majd nézeteimet az élet fontos kérdéseivel kapcsolatban. Jó hatással lesznek rám. Ezek a kapcsolatok akár hosszú távúak is lehetnek, de nem ez a fontos.

A kapcsolatok érzelmi fejlődést idéznek elő és ez az, ami fontos. Sokan félünk attól, hogy egy kapcsolat miatt nem élhetjük úgy az életünket, ahogy szeretnénk. Tudom, hogy egyikőnk sem szeretne egyedül megöregedni. A mai független gondolkodású fiatal lányoknak egy nagy döntést kell hoznia, hogy szeretnének-e kapcsolatban élni, vagy sem.

(fordította: Ő.B.)

Kapcsolódó címkék

randi