Hírek

#fólia
2009.05.28.

Fóliában sült hagyma epebetegeknek

Epebetegeknek előszeretettel tudjuk ajánlani mostani receptünket, amellyel pár perc alatt, minimális hozzávalóval és erőbefektetéssel nagyszerű ételt tudunk varázsolni.

#Asperger
2009.05.18.

Aspergeres tudósok, politikusok

Az Asperger szindrómás betegek beilleszkedési gondokkal, tanulási nehézségekkel küszködnek, jellemzően nyelvi- és kommunikációs nehézségeik vannak, motoros tevékenységeik ismétlési kényszerre utaltak, érzelmi labilitás és éretlenség jellemezi őket. Einstein, Newton és számos híresség is ebben a betegségben szenvedett!

#dödölle
2009.05.16.

Dödölle liszt-és laktózérzékenyeknek

Mókás a neve, de még mókásabb a régies neve: krumpligánica. A dödölle kiváló köretet biztosít pörköltökhöz, és más szószosabb húsok mellé. Ajánljuk liszt-és laktózérzékenyeknek és hízni vágyóknak is.

#drog
2009.05.11.

Drog, buli, haverok

A fiatalok egy része nem titkolja, hogy kedélyfokozás céljából már szívott füves cigit, kipróbálta az Ecstasy-tablettát. Ám sokan vannak olyanok is, akik nem szégyellnek nemet mondani a drogokra. Szerintük nincs szükség semmiféle anyagra ahhoz, hogy jól érezzék magukat.

#recept
2009.05.09.

Burgundi csiga

Az igazi francia éti csiga elkészítése, lépésről lépésre. Nagyon időigényes de megéri!

#iskola
2009.05.06.

Mitől lesz jobb jegyed?

Vezető szakemberek szerint hagyni kéne, hogy a diákok különböző szerekkel turbózhassák agybeli képességeiket és besegítsenek tanulmányi előmenetelükbe.

#sport
2009.05.06.

Gyilkos golf

A sport egészséges, ám belegondoltál már, mennyit árthat a környezetünknek? Gondolj csak az ütőkre, sisakokra, kesztyűkre, labdákra, sípcsontvédőkre, és egyéb műanyagból, szennyező anyagokból készült sportfelszerelésekre. Itt jó tippeket találsz arra, hogyan sportolhatsz környezetbarátan.

#érettségi
2009.05.04.

Mit kell tudni az érettségiről? - Mi vár rátok?

A mai napon a magyar írásbelivel megkezdődött az érettségi vizsgaidőszak. Mi a különbség a közép és az emelt szintű érettségi között? Hogyan jutnak el a feladatsorok a tanulókhoz? Mire lehet számítani az írásbeli és szóbeli vizsgákon? Tudj meg minél többet ezzel kapcsolatban!

#éghajlatváltozás
2009.05.03.

Vissza a 70-es évekhez?

Kutatók szerint a 70-es évek takarékos életmódjához való visszatérés segíthet megállítani az éghajlatváltozást, lassíthatja a globális felmelegedést.

#karate
2009.05.02.

Mi is az a Karate? - 3. rész

A karate szó hallatán sokaknak a gyorsan verekedő kis japán emberkék jutnak az eszébe, fekete övvel. Akik nincsenek, benne a sportágban szinte az összes japán harcművészetet a karatéval azonosítják. Pedig ez korántsem így van.

#sertésinfluenza
2009.05.01.

Sertésinfluenza: Mire figyelj?

A híradók, újságok tele vannak a sertésinfluenzáról szóló hírekkel, ami lehet, hogy aggodalommal tölt el, de hidd el, pánikra semmi ok! A hírek leginkább Mexikóra vonatkoznak, és ami ott történik, nem feltétlenül kell, hogy itthon is megtörténjen.

#irigység
2009.04.24.

Irigység, féltékenység

Nagyon sokan irigykedve élik le az egész életüket, elpazarolva a csak nekik megadatott saját életüket. Pedig az irigység csúnyává tesz, nem csak kívül, hanem belül, a lélekben is rombol, torzít, pusztít. Az irigység kizárólag saját,újra és újra lendülő teljesítménnyel, önmagunk megismerésével, alakításával és elfogadásával védhető ki.

#puskázás
2009.04.22.

Puskázás az érettségin

Az idei érettségihez közeledve egyre több hírt hallani a lebukott puskázókról. Elrettentés a legjobb megelőzés?