dödölle
#Receptek

Dödölle liszt-és laktózérzékenyeknek

2009.05.16.
1 perces olvasási idő

Mókás a neve, de még mókásabb a régies neve: krumpligánica. A dödölle kiváló köretet biztosít pörköltökhöz, és más szószosabb húsok mellé. Ajánljuk liszt-és laktózérzékenyeknek és hízni vágyóknak is.

Nehézség: könnyű

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 40 dkg gluténmentes liszt
  • 1 evőkanál só
  • 2 fej hagyma
  • 12 dkg zsír

Elkészítés:

Az apró kockákra vágott burgonyát kevés sós vízben puhára főzzük. Ha megfőtt, összetörjük, és annyi lisztet keverünk hozzá, hogy jó kemény masszát kapjunk. Robotgéppel simára keverjük, és melegen tartjuk. A hagymát apró kockákra vágjuk, és a zsírban aranysárgára sütjük. Tűzálló tál aljára kevés hagymás zsírt teszünk, és a masszából zsírba mártott kanállal nagyobb galuskákat szaggatunk. Hagymás zsírral meglocsoljuk, és sütőben átforrósítjuk. Tejföllel meglocsolva tálaljuk.

Ehetjük köretként is, pl. szarvaspörkölt mellé. Jót tesz neki, ha meghintjük pirított füstölt szalonnakockákkal is.

Jó étvágyat kívánunk!