#Receptek

Feta-tonhal saláta gyomorfekéllyel küzdőknek

2010.12.12.
1 perces olvasási idő

Ha összeérnek az ízek, akkor lesz az igazi! Kínáld gyomorfekélyes, csontritkulásos barátaidat, családtagjaidat is!

Hozzávalók:

  • 60 g fetasajt
  • fél doboz tonhalfilé
  • fél doboz csemegekukorica
  • 1 db zöldpaprika
  • fél vöröshagyma
  • 60 g fűszeres krémsajt
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál citromlé
  • só, bors, kapor
  • 3 db bagett

Elkészítés:

A feta-tonhal salátát érdemes úgy elkészíteni, hogy legyen ideje összeérni. Tedd a fetát egy tálba és törd össze. Csepegtesd le a tonhalról az olajat és tedd a fetához. A kukoricáról is öntsd le a levet és keverd a salátához. A paprikát és a hagymát vágd apróra majd ezeket is dobd a tálba. A krémsajtból, a tejből és a citromléből készíts szószt, majd öntsd a salátára. Ízesítsd sóval, borssal és kaporral, majd tedd a hűtőbe legalább egy napra. Másnapra nagyon finom lesz! Jó étvágyat!

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!