Főoldal / RECEPTEK  / vitamin

RECEPTEK vitamin kategória (195)

A fejlett országok lakosainak csaknem fele fogyaszt valamilyen mesterséges vitaminkészítményt. A túlzott vitaminbevitel azonban ugyanolyan káros lehet, mint a vitaminhiány.
2022-01-12
Egy pohár langyos (mézes) tej elalvás előtt minden bizonnyal jólesik, ám nincs rá tudományos bizonyíték, hogy segítené az elalvást. Természetesen mindaz, amit eszünk vagy iszunk, hatással van az alvásunkra. Amennyiben neked is nehezen megy az elalvás, próbáld ki az alábbi egyszerű változtatásokat az étrendedben!
2021-12-30
Valami könnyű, egészséges, mégis laktató ételre vágysz? A saláta remek választás. Számos módon variálhatod, és ahhoz igazíthatod, hogy mi van a hűtődben.
2021-12-17
A tudomány igazolta a nagymamák bölcsességét: a tyúkhúsleves valóban kitűnő megfázás ellen. Hogy még hatásosabb legyen, adj hozzá egy kevés fokhagymát. Melyek azok az ételek, amelyek segítenek elkerülni a náthát?
2021-12-11
Fáradt vagy, tüsszögsz, fáj a fejed, bedugult az orrod, majd szétszakad a torkod, amikor nyelsz és köhögési inger gyötör? Akkor a megfázás, a nátha, a felső légúti vírusos megbetegedések egyike, vagy az influenza “kopogtat az ajtódon”. Gyorsan tenned kell valamit a tüneteid enyhítése és a betegség elhatalmasodásának megakadályozása érdekében. Vesd be te is a gyógyító hatásáról ismert tyúkhúslevest - csak a hasznodra lehet.
2021-11-19
Sütőtökös ravioli, tökös pite, őszi tökös rizottó, töksör - a lehetőségek száma végtelen, ráadásul egyik ínycsiklandóbb, mint a másik. Végre sütőtökszezon van, és jó okunk van rá, hogy örüljünk ennek. A sütőtök jellegzetes őszi zöldség, ami nemcsak sokszínűen felhasználható, de számos egészségügyi előnye is van. Íme, a 8 legkiemelkedőbb jótékony hatása.
2021-11-16
Tudtad, hogy a szervezeted olyan változásokon, fejlődésen megy keresztül, ami miatt egészen más mennyiségű tápanyagra és energiára van szükséged, mint más életkorokban? Vajon mi mindent érdemes szem előtt tartanod ahhoz, hogy egészséges legyél? Mit, mennyit és hányszor egyél?
2021-11-11
Köztudott, hogy egy vegetáriánus nem eszik húst: kimarad étrendjéből a marha, csirke, sertés, és hal, illetve dönthet úgy, hogy más állati eredetű ételeket sem fogyaszt, mint a tojás, tejtermékek, zselatin, vagy méz.
2021-11-07
Mindenki szeretne egészséges lenni, ám nagyon sokan rengeteg kifogással állnak elő, ha ezért tenni is kell valamit. A leggyakoribb kifogás az időhiányra való hivatkozás. Pedig elég 10 perc odafigyelés, hogy javíts az egészségeden!
2021-11-04
Alacsony glikémiás indexű xilittel, lassan felszívódó graham liszttel és vitamindús sütőtökkel készül, a hozzáadott gyömbérrel és fahéjjal pedig már-már a közeledő tél hangulatát idézi. Varga Dóra, dietetikus új receptjét ajánljuk diétázóknak és a reform ételek iránt érdeklődőknek egyaránt.
2021-10-31
Az anyagcsere (metabolizmus) felgyorsítása a fogyókúrázók Szent Grálja. Vajon milyen gyors egy ember anyagcseréje? Ez több mindentől függ. Vannak, akik öröklik a gyors anyagcserét, mások a lassút. Tudtad például, hogy a férfiak több kalóriát égetnek el, mint a nők, még pihenés közben is?
2021-10-28
Az utóbbi időszakban az idő fokozatosan hűvösebbé vált, beköszöntöttek a hideg reggelek és a fagyos éjszakák. Ilyenkor a szervezetünknek még több vitaminra és ásványi anyagra van szüksége, de szerencsére az őszi időszakban bőven van miből válogatni: ez a vitamindús zöldségek és gyümölcsök szezonja. Tankolj fel vitaminokból még most!
2021-10-25
Ha jársz már egy ideje edzeni, vagy végzel az otthonodban, esetleg kondiparkban saját testsúlyos edzéseket, de mégsem úgy formálódik a tested, ahogyan azt szeretnéd, akkor érdemes jobban odafigyelni arra, mit és hogyan eszel, hiszen a fejlődés javarésze a táplálkozáson múlik.
2021-10-21
Az őszre beérő gyümölcsök nem csak frissen vagy befőttként fogyaszthatók, számtalan formában felhasználhatjuk őket megannyi ínycsiklandó étel alapanyagaként. A télre készülve nemcsak vitamin- és rostforrásként van jelentőségük, de a borongós szürke napokon a színes gyümölcsök látványa a hangulatunknak is jót tesz.
2021-10-18
Alapvető emberi szükségletünk – és egyben mindennapjaink örömforrása a táplálkozás. Az Egészségügyi Minisztérium adatai szerint hazánkban a halálozási okok 75 százaléka közvetlenül vagy közvetve táplálkozási eredetű. A magas kalóriatartalmú, zsírban, szénhidrátban gazdag, magas sótartalmú étrend számos – úgynevezett „civilizációs” betegség kialakulásában szerepet játszik.
2021-10-14
<<  1 2 3 4 ... 13  >>