Egyszerű őszi tökfőzelék epebetegeknek
Készítsd el az otthonodban ezt a hagyományos, őszi ételt. Amikor kint hűvösre vált az idő jól fog esni a gőzölgő tökleves az asztalon. Tálald az epebetegeknek, allergiásoknak, chronosoknak, gyomorfekélyeseknek és keringési problémákkal küzdőknek is!
Mivel nem kell hozzá sok alapanyag, költséghatékony, ráadásul egészséges vacsorát készíthetsz egyszerűen és gyorsan. Szezonálisan fogyasztva pedig nemcsak friss, de tele van vitaminnal, ami segíthet felturbózni az immunrendszered.
Hozzávalók:
- fagyasztott vagy friss tök lereszelve és besózva
- tejföl, ízlés szerint
- liszt
- olaj
- bors
- só
- kapor (szárított vagy friss), ízlés szerint
Elkészítés:
Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk, rátesszük a tököt, és kissé hagyjuk kiolvadni - állandó kavarás mellett. Ha nem ereszt elég levet, felöntjük egy kis meleg vízzel és hozzáadjuk a kaprot, a borsot, a sót (óvatosan, mert a tök már eleve sós). Amikor megpuhult a tök, hozzáadjuk a tejfölt, kissé hagyjuk összerotyogni, és kész.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!
(KamaszPanasz)