#Receptek

Lecsós palacsinta

2010.08.14.
1 perces olvasási idő

A palacsinta szó hallatán mindenkinek összefut a nyál a szájában, és valami kellemes nassolásra és desszertre gondol. Mostani receptünkben egy tuti tippet adunk arra, hogy a palacsinta előételnek is kiváló. Lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatják, mert rájuk is gondoltunk!

Hozzávalók:

  • 8 sós palacsinta
  • 8 dl lecsó
  • 6 tojás
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 dl tejföl
  • 2 evőkanál olaj
  • cukor
  • pirospaprika

Hogyan készítsük el?

Az egyik fej hagymát nagyon apróra vágjuk, egy evőkanál olajban megpároljuk, majd pirospaprikával megszórjuk. Beleöntjük a lecsót, megsózzuk, és megpároljuk. Belekeverjük a tejföl felét, a tojásokat, és ha szükséges, kevés cukorral édesítjük.

Forráspontig melegítjük, majd megtöltjük a palacsintákat, és egyenként felgöngyöljük. A mártáshoz a másik hagymát apróra vágjuk, a maradék olajban megpároljuk, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük. A maradék tejföllel összekeverjük, és 4-5 percig főzzük. Tűzálló tálban egymás mellé fektetjük a palacsintákat, a mártással leöntjük, és sütőben átsütjük (de nem pirítjuk meg).

Jó étvágyat kívánunk!