húsos palacsinta
#Receptek

Hortobágyi húsos palacsinta - recept laktózérzékenyeknek

2010.04.17.
1 perces olvasási idő

Laktózérzékenyek is bátran nekiláthatnak a sokak kedvencének: a hortobágyi húsos palacsinta elkészítésének. Hiszen, azon felül, hogy kiadós étek, még rendkívül finom is!

Hozzávalók:

A palacsintához:

  • 5 dkg finomliszt
  • 1 csipet cukor
  • 1,5 dl szódavíz
  • 1 csipet szódabikarbóna
  • 20 ml olaj

A töltelékhez:

  • 5 dkg vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 20 dkg darált pulykamell
  • 1 mokkáskanál fűszerpaprika
  • 10 dkg natúr lecsó
  • 2,5 dkg finomliszt

Hogyan készítsük el?

A finomlisztet csipetnyi sóval, cukorral elkeverjük. A szódavizet fokozatosan hozzáöntjük. A csipet szódabikarbónát csak a legvégén rakjuk a masszába. A palacsintasütőt felforrósítjuk, kevés olajat teszünk bele, és kb. 1 merőkanállal tésztát öntünk bele. A palacsinta mindkét oldalát világosra sütjük. Ebből a mennyiségből 4-5 db palacsintát kapunk. A vöröshagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.

Az olajat felforrósítjuk, üvegesre pirítjuk benne a hagymát, hozzáadjuk a darált húst, a paprikát, kevés sót, a lecsót, és addig pároljuk, amíg a hús puha lesz. A végén finomliszttel megszórva sűrítjük. Az előzőleg megsütött palacsintákat a húsos töltelékkel megtöltjük, majd óvatosan összehajtogatjuk.

Nehézség: közepes

Jó étvágyat kívánunk!