csusza
#Receptek

Csusza spenóttal vashiányosoknak

2013.07.19.
1 perces olvasási idő

Ha szereted a spenótot, akkor feltétlen próbáld ki az alábbi tésztakülönlegességet. Hízókúrázóknak és vashiányosoknak is egyaránt ajánljuk.

csusza


Hozzávalók:

  • 1 zacskó mélyhűtött parajpüré (kb. 50 dkg)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg zsíros sajt (pl.: Pannónia)
  • 50 dkg csuszatészta
  • 1 evőkanál olaj + a formához
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dl tej
  • 3 dl tejföl

Elkészítés:

A fagyasztott parajt felengedjük, a keletkezett nedvességet leöntjük. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A sajtot lereszeljük.

A csuszatésztát a csomagoláson olvasható utasítás szerint, bő, forrásban lévő, sós vízben megfőzzük. Hideg vízzel leöblítjük és lecsöpögtetjük. Megforrósítjuk az olajat, üvegesre pároljuk benne a fokhagymát. Meghintjük a liszttel, 1 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a spenótot. Felöntjük a tejjel, megsózzuk, és állandóan kevergetve összefőzzük. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Kiolajozunk egy tűzálló tálat, a tészta egyharmadát belefektetjük. Ráhalmozzuk a parajfőzelék felét. Leöntjük a tejföl felével. Még egy réteg tészta és spenót következik. Tésztával zárjuk a rétegezést. A sajtot a maradék tejfölbe keverjük, és a tésztára locsoljuk. Az előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!