vegetáriáns
#Receptek

Vadas karfiol epebetegeknek

2013.07.08.
1 perces olvasási idő

Sokallod már a sok húst, egy kis zöldségre vágysz? Ebben a receptben megtalálod a gyógyírt, húsmentes, csak karfiolt és leveszöldséget kell felhasználnod az elkészítéséhez. Vegetáriánusoknak és epebetegeknek is ajánljuk.

Hozzávalók:

  • 1 csokor leveszöldség
  • 1-2 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál vadas fűszerkeverék
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 babérlevél
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 fej karfiol

Elkészítés:

A leveszöldséget megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk, és sós vízben megfőzzük (még jobb, ha húslevesben főtt zöldséget használunk fel). Ha megfőtt, leszűrjük, a zöldséget pürésítjük. Közben rózsáira szedjük, megmossuk a karfiolt, és bő vízben puhára főzzük. Leszűrjük. Teflonlábosban, állandóan kevergetve karamellizáljuk a cukrot, majd belekeverjük a zöldségpürét. Sóval, borssal, vadas fűszerkeverékkel, a mustárral, a babérlevéllel, a citromlével ízesítjük és összefőzzük. Ha szükséges, zöldségerőlevessel hígítjuk. A mártásba tesszük a karfiolrózsákat, összemelegítjük, és tálaljuk.

Nehézség: közepes

Jó étvágyat!