Hírek

#tejföl
2009.02.27.

Gomba tejfölös-sajtos mártásban

Sajt, gomba, tejföl. Ezen trió alkalmazása mindig is valami nagyon finomat tartogat számunkra. Íme hát egy recept, melyet direkt cukorbetegekre szabtunk. De fogyaszthatják azok is, akik szeretik a különlegességeket.

#krokett
2009.02.25.

Krokett lisztérzékenyeknek

Érzékenyebb gyomrúak és lisztérzékenyek figyelem! Az alábbi receptkülönlegesség mindkét betegséggel rendelkezők nyugodtan fogyaszthatják.

#önvagdosás
2009.02.25.

Önvagdosás

Megsebesíted, vagy megvágod magad egy hegyes tárggyal - ezt hívják önvagdosásnak. A legtöbb önvagdosó lány, de persze fiúk is csinálják. Azok, akik megvágják magukat általában a csuklójukon, karjukon, lábukon, esetleg a hasukon teszik.

#örökbefogadás
2009.02.23.

Örökbefogadás

Igen nehéz és kényes téma. Az örökbefogadás tényének feldolgozása egy fiatal számára rendkívül nagy törést okozhat a lelki életében, ha azt a nevelőszülők nem a megfelelő módon és időben közlik. Azonban ha a kiegyensúlyozott és harmonikus légkörben nevelődik mindez könnyen átvészelhető.

#szolárium
2009.02.23.

A szoláriumról

Főleg ezeken a borús téli napokon, amiken már igazán várjuk az első tavaszi napsugarakat, fontos lehet, hogy felviduljunk. Ezt elérhetjük úgy, hogy elmegyünk szoláriumba. Azonban, mint oly sok mindenre, erre is fontos szabályok vonatkoznak.

#kővérség
2009.02.17.

Étkezési problémák

Az étkezési problémák kétfélék. Valaki vagy túl sokat, vagy túl keveset eszik. Előbbi kóros formája a bulimia, utóbbié az anorexia.

#menstruáció
2009.02.11.

Menstruáció alapismeretek

Nagyon összetett folyamat során válunk nővé és ezek a folyamatok leginkább a kamaszkorban bontakoznak ki. Ekkor kezdenek fejlődni (kisebb-nagyobb mértékben) az úgynevezett "másodlagos nemi jellegek", vagyis a mellek. Az alkat is kezd nőiesedni, a csípő szélesedik, a fenék terebélyesedik. Megkezdődik a menstruálás.

#bioétel
2009.01.30.

Bioétellel a kilók ellen?

A bioélelmiszerek kétségtelenül az egészséges táplálkozás elemei. Ám, hogy valóban sokkal hasznosabbak-e, mint a hagyományos körülmények között előállított élelmiszerek, vitatott.

#vegetariánizmus
2009.01.27.

A vegetarianizmus árt a csontoknak

Sokan úgy vélik, hogy a húsmentes, alacsony kalóriájú étrenddel megóvható szervezetünk egészsége. Pedig az egyoldalú táplálkozás számos veszélyt rejt magában.

#diétázás
2008.11.15.

Diétázási tippek

A jó fogyókúra egyik alapfeltétele a mozgás. Testedzés nélkül ne is álmodj arról, hogy komoly hatást érj el! Válassz egy olyan sportot, amit szívesen csinálsz és próbáld meg heti rendszerességgel űzni.