Drog, cigi, alkohol, szenvedélybetegség

#Drog, cigi, alkohol #szenvedélybetegség

107 db cikk a témában

#amfetamin
2011.11.09.

Maradandó változást okoz az amfetamin az agyban

Az amfetamin használata állatkísérletekben neurobiológiai kiegyensúlyozatlanságot okozott és növelte a kockázatvállaló viselkedés valószínűségét - idézte kanadai kutatók megállapítását a ScienceDaily című ismeretterjesztő portál.

#internet
2011.09.11.

Aki sokat internetezik, többet iszik?

Az új felfedezés, ami az alkohol és a netezés összefüggését vizsgálja, különösen a tiniket érinti. Míg a kamaszok harminc évvel ezelőtt órákat telefonálhattak a barátaikkal, az új norma az e-mail, az MSN vagy a chatelés Facebookon.

#drog
2011.07.28.

Gyilkos drogok: nemcsak Amy Winehouse járhat pórul

Amy Winehouse oldalára látogatók most csak egy fekete-fehér képet találhatnak. A toxikológiai vizsgálatok még váratnak magukra, de az énekesnő életét és a közvetlen előzményeket ismerve a sajtó a drogokra gyanakszik.

#dohány
2011.07.07.

Sokkoló figyelmeztetés a cigisdobozokon - Fotókkal!

2012-től kezdve még hangsúlyosabbá válik a dohányzásellenes kampány, az Amerikai Egyesült Államok illetékes szervezete, az FDA változtatásokat hajt végre a dohánytermékeken látható figyelmeztetések méretében és tartalmában.

#szex
2011.07.06.

Kábítószer és szex

A drogok elég sokfélék lehetnek attól függően, hogy milyen erősek és milyen hatást gyakorolnak rád. Néhány drog depresszáns (mint az alkohol) és álmossá, nyugodtabbá tesz. A marihuána (fű, spangli, joint) is ebbe a kategóriába esik.

#dohány
2011.06.19.

Baktérium van a cigarettában?

A cigi egy masszív „baktériumgyár”, mely számos, baktériumok által okozott betegséget idézhet elő a dohányosok esetében.

#drog
2011.05.06.

Ne légy kísérleti patkány!

A tapasztalatok azt mutatják, hogy elsősorban a kíváncsiság hajtja a fiatalokat a drogfogyasztás irányába. Sokan közülük megmaradnak az egyszeri kipróbálás szintjén.

#alkohol
2011.05.05.

Az alkohol szexuális gondokat okozhat

A rendszeres alkoholfogyasztás súlyosan károsítja mind a nők, mind a férfiak termékenységét: a férfiaknál többek között a herezsugorodását, terméketlenséget, impotenciát, míg a nőknél sikertelen peteérést, spontán vetélést okozhat. Az alkoholfogyasztás veszélyezteti a magzat normális fejlődését.

#drog
2011.04.28.

Börtön helyett vár a drogambulancia

Egy nagyobb Drogambulancia évente kb. 1000 klienst fogad. A páciensek nagyobb hányada illegális szerhasználó, ezért valamilyen kábítószer-függőségben szenved. Alkoholizmus és játékszenvedély miatt, illetve egyéb mentális problémákkal is felkeresik a szakrendelést.

#koffein
2011.04.18.

Koffeinfüggő lehetsz-e a génjeid miatt?

A DNS befolyásolhatja az emberek koffeinfogyasztását. Egy friss tanulmány szerint a DNS valószínűsíthetően befolyásolja, hogy egyesek mennyi koffeintartalmú ételt és italt fogyasztanak különböző forrásokból (kávé, tea, kóla és csokoládé).

#vodkás tampon
2011.04.15.

Az alkoholba áztatott tampon komoly veszélyekkel járhat

A német rendőrség figyelmeztetést adott ki egy újabb, a tinik körében terjedő, és egyre népszerűbb, de veszélyes alkoholfogyasztási módszerről. Vodkába áztatott tampont használtak egyes tinik a gyors lerészegedés és az árulkodó alkoholszag elrejtése érdekében. Komoly egészségügyi veszélyeket rejt magában a módszer!

#alkohol
2011.02.08.

Alkoholista tinik – Mi az oka?

A tinik isznak, hogy részegek legyenek. Isznak akkor, ha valamilyen emocionális problémájuk van. Isznak, ha depressziós hangulatuk van, isznak, ha valamilyen félelmük van vagy szoronganak, isznak, hogy beilleszkedjenek egy baráti körbe, isznak, ha unatkoznak, isznak, ha a szüleikkel szeretnének harcba szállni, de isznak csak úgy a buli kedvéért is.