Drog, cigi, alkohol, szenvedélybetegség

#Drog, cigi, alkohol #szenvedélybetegség

107 db cikk a témában

#új pszichoaktív szerek
2016.06.02.

Új pszichoaktív szerek: ne válj kísérleti nyúllá!

Ismét növekszik az ecstasyt használók száma, s tovább bővül a szintetikus drogok, köztük az opiátok piaca Európában - állapította meg kedden közzétett 2016. évi jelentésében az Európai Unió kábítószerügyi központja (EMCDDA).

#drog
2016.05.06.

Minden ötödik iskolás fogyasztott már drogot

Elrettentő eredményei születtek a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) felméréseinek, melyet a Magyarország 2015 című kiadványban tettek közzé. Magyarországon az elmúlt tíz évben folyamatosan nőtt a HIV-fertőzöttek száma, minden ötödik iskoláskorú fiatal fogyasztott már életében valamilyen kábítószert, és a drogfogyasztók egyre inkább a követhetetlenül változó összetételű szintetikus szereket használják.

#szteroid
2016.02.14.

Legfontosabb tudnivalók a szteroidokról

Dominiknek a baseball az élete. De neki nem elég, hogy jó, a legjobb akar lenni. Az az álma, hogy az első osztályban játsszon valamikor, de fél az első osztályú csapatokban zajló heves versenyektől. A barátnője, Dóri szintén komoly sportoló, a megjelenés és a teljesítmény nagyon fontos szerepet játszanak az életében. Kimagasló eredményeket szeretne elérni, fizikailag és a sportban is.

#drog
2016.01.07.

Drog- és alkoholprobléma: ne verd át magad!

A drog: tudatállapot módosító hatású szer. Sajnos nagyon gyakori a használata: társaságban, unalomból, erőfitogtatásból, felnőttséget mímelve, egymást beleheccelve az „utazásba”, szinte észrevétlenül válnak fiatalok drogfüggővé.

#dohányzás
2015.10.14.

Mit kell tudni az e-cigarettáról?

Valószínűleg már sokat hallottál az elektromos cigiről, amit e-cigarettának, vagy e-ciginek is hívnak. Sokan úgy vélik, hogy használata egy egészségesebb módja a dohányzásnak, vagy egy jó módja a leszokásnak. Vajon tényleg alkalmas arra, hogy segítségével letedd a cigit?

#dohányzás
2015.10.13.

Találd meg a kiutat a dohányzásból!

Ha dohányzol, tudod mi a dörgés. Végzel az ebéddel és azonnal kínzó vágyat érzel, hogy rágyújts. Felállsz az asztaltól, és minden, amire éppen vágysz az egy szál cigi. Egyes napszakok, egyes helyszínek vagy akár egyes ételek is képesek arra, hogy egy pillanat alatt felébresszék benned a vágyat, hogy rágyújts!

#dohányzás
2015.10.06.

Hogyan szokhatsz le a dohányzásról?

A leszokás valóban nem megy könnyen, hiszen a nikotin meglehetősen addiktív, súlyos függőséget okozó szer. Megfelelő módszerekkel azonban te is felszámolhatod a nikotin utáni vágyaidat.

#dohányzás
2015.10.03.

Dohányzás: a leszokás nehézségei

Az első szál cigaretta után valószínűleg még nem gondolunk azokra a nehézségekre, amit a dohányzásról való leszokás okoz.

#alkohol
2015.09.25.

Alkoholista a testvérem, segíteni akarok rajta

A bátyám rendszeresen sokat iszik, és azon gondolkodtam, hogy mit tehetnék ennek megakadályozására, hogyan segíthetnék neki leszokni az alkoholról? Még nincs 21 éves, és nagyon agresszív a viselkedése, ha piál.

Ezt művelték velem a drogok
#drog
2015.08.26.

Ezt művelték velem a drogok

25 éves srác vagyok. 7 évig drogoztam és 9 évig voltam alkoholista. 15 évesen már egyedül töményeztem suli előtt. 13 éve dohányzom (édesanyám halála óta), de már egész gyerekkoromban is voltak depresszív gondolataim.

A drogfogyasztás egészségügyi következményei
#drog
2015.08.05.

A drogfogyasztás egészségügyi következményei

A drogfüggőség valójában nem más, mint agyműködési zavar. Habár az első droghasználat még történhet önként, a rendszeres droghasználat bizonyítottan megváltoztatja a génkifejeződést - ez az a folyamat, amikor a DNS-ben tárolt információ segítségével lezajlik az RNS-transzkripció, majd a fehérjeszintézis.

#drog
2015.07.31.

Nem vagyok függő, csak szeretem a füvet

A szerkesztőségünkbe érkezett egy levél, amelyben egy tizenéves leírja történetét. Hogyan kezdődött a viszonya a fűvel, hogyan vált rendszeres használóvá. Konkrét kérdést nem tett fel nekünk, de leírja, hogy ő magát nem tekinti függőnek, mert rendelkezik akaraterővel, ha úgy adódna, le tudna állni. Biztos?