Drog, cigi, alkohol, hallucinogén

#Drog, cigi, alkohol #hallucinogén

18 db cikk a témában

Ne légy áldozat: ismerd fel a partidrogokat
#partidrog
2023.03.11.

Ne légy áldozat: ismerd fel a partidrogokat

Manapság könnyedén erőszak áldozata lehetsz egy ártatlannak tűnő buliban, kocsmában vagy éjszakai klubban a partidrogok, másnéven randidrogok hatására. De mit is nevezünk pontosan partidrognak?

A varázsgomba mint hallucinogén kábítószer
#varázsgomba
2022.10.19.

A varázsgomba mint hallucinogén kábítószer

Néhány gombafajta, az ízén kívül másról is híres. A köztudatban varázsgombaként, pszichedelikus gombaként, vagy hallucinogén gombaként ismert fajta hangulatbeli, viselkedésbeli, és felfogásbeli változásokat is egyaránt okoz, amiket többen csak „utazásnak” neveznek.

Ketamin, a lónyugtató kábítószer
#ketamin
2022.07.04.

Ketamin, a lónyugtató kábítószer

I-por, ica, Í, pörgős ica, keta, ilonka, K... Mind ugyanazt a szert jelenti. A ketamin-hidroklorid egy központi idegrendszeri depresszáns és gyorsan ható általános érzéstelenítő.

Mit érdemes tudniuk a szülőknek a ketaminról?
#ketamin
2022.06.29.

Mit érdemes tudniuk a szülőknek a ketaminról?

Sokszor, amikor a szülő hallja a ketamin szót, nem is tudja, hogy pontosan miről is van szó. Most ismertetjük mindazon információkat, amit érdemes erről az anyagról tudni.

Az anabolikus szteroidokról
#anabolikus szteroid
2021.04.22.

Az anabolikus szteroidokról

Az emberiséget a sport megjelenése óta foglalkoztatja a teljesítmény növelése, a fáradékonyság leküzdése, az erő növelése. Napjainkban az egyik legelterjedtebb teljesítményfokozó anyagok az ún. anabolikus (felépítő) szteroidok.

#drog
2019.10.30.

A köhögéscsillapító mint drog? Veszélyes játék!

A dextrometorfán egy köhögéscsillapítók hatású összetevő, ami számos vény nélkül kapható megfázás elleni szerben és köhögéscsillapítóban megtalálható. Mint a PCP és a ketamin, a dextrometorfán is egy disszociatív érzéstelenítő, ami azt jelenti, hogy a DXM hatása akár hallucinációkat is okozhat.

#mák
2019.09.13.

A máktól lehet pozitív a drogteszt?

A válasz meglepő lehet, de bizony, ha elég sok mákot, mákos rétest vagy más mákos sütit eszel, a vizelet teszt pozitív lehet ópiumszármazékokra. Ide azok a narkotikumok tartoznak, melyeket a mákból vonnak ki: kodein, heroin és morfium.

A droghasználók árulkodó bőrtünetei
#drog
2018.06.17.

A droghasználók árulkodó bőrtünetei

A kábítószerek fogyasztását általában jellegzetes tünetek kísérik, melyek időben történő felismerése életmentő lehet. A számtalan gyanújel közül ezúttal a bőrtüneteket mutatjuk be.

#drog
2016.11.26.

Mi történik, ha drogozol?

A kábítószer sok tininek okoz gondot, hiszen kipróbálják és rászoknak. Talán nem sejtik, de cselekedetükkel a szüleiket és más hozzátartozóikat is hatalmas akadályok elé állítják, nemcsak saját magukat.

A kéjgáz egészségügyi kockázatai
#kéjgáz
2015.09.16.

A kéjgáz egészségügyi kockázatai

Tisztelt szakértő! A bulikon gyakran látok olyan fiatalokat, akik a lufiból szívnak valamiféle gázt. Úgy hallottam, hogy ez a dinitrogén-oxid, más néven kéjgáz, amit arra használnak, hogy feldobják vele a hangulatukat. Azon tűnődtem, hogy ki kéne próbálni, de aggályaim vannak...

#drog
2015.07.31.

Nem vagyok függő, csak szeretem a füvet

A szerkesztőségünkbe érkezett egy levél, amelyben egy tizenéves leírja történetét. Hogyan kezdődött a viszonya a fűvel, hogyan vált rendszeres használóvá. Konkrét kérdést nem tett fel nekünk, de leírja, hogy ő magát nem tekinti függőnek, mert rendelkezik akaraterővel, ha úgy adódna, le tudna állni. Biztos?

#spangli
2013.08.04.

Okok, amiért jobb leállni a spanglival

Az amerikai nemzeti drogszövetség szerint a marihuána a leggyakrabban használt illegális drog. A legfőbb összetevője a THC vagy tetrahidro-kannabiol, ami az állapotváltozást, vagy a "repülést" okozza. Ez egy kémiai anyag, ami a tüdőn keresztül a vérkeringésbe jutva befolyásolja az agy és más szervek működését.

A varázsgomba hatásai
#varázsgomba
2013.06.21.

A varázsgomba hatásai

Kedves KamaszPanasz! Azon gondolkodom, hogy kipróbálom a psilocybin-gombákat. Milyen hatásai lehetnek az agysejtekre és az egész testemre? Mit lehet még tudni róluk? Azt hallottam, hogy a varázsgomba nem olyan veszélyes, mint az LSD, sőt a gomba egyáltalán nem ártalmas. A psilocybin-gomba esetleg tartalmazhat LSD-t is?