Betegségek, szenvedélybetegség

#Betegségek #szenvedélybetegség

38 db cikk a témában

#3D-s készülékek
2010.02.25.

A háromdimenziós filmek veszélyei

Most hogy James Cameron filmje, az Avatar bevételi rekordokat döntöget, egyre inkább előtérbe kerül a 3D-s mozi, és valószínűleg a jövőben egyre több 3 dimenziós film fog készülni. A 2010-es évi Consumer Electronics Show nevű rendezvényen számos olyan multimédiás eszközt mutattak be, melyek támogatják a 3D-s alkalmazásokat, köztük játékokat, melyekhez egy kényelmes 3d-s szemüveg van mellékelve kellékként.

#hírességek
2010.02.18.

A sztárok őrült egészségügyi praktikái

A gazdag hollywoodi hírességek bizarr kúrákat, és alternatív kezelési módokat használnak Gwyneth Paltrowtól Uma Thurmanig. Az izgalmastól, a furcsán át, az egyszerű hülyeségig, néhányan kipróbálnak majdnem mindent, hogy meggyógyítsák fájó testrészeiket és a hírességek a leglátványosabb használói a korántsem átlagos megoldásoknak.

#TV
2009.11.10.

A TV-zés veszélyei: Cukorbetegség

Lehet, hogy ez így kissé erőltetettnek hangzik, viszont rengeteg bizonyíték van rá, hogy a mértéktelen TV nézés nagyban hozzájárul a diabetes kialakulásához.

#fogyókúra
2009.09.04.

Egy új táplálkozási zavar: a drunkorexia

Mindnyájan hallottunk már az anorexiáról, a bulimiáról, sőt talán még a manorexiáról is (az anorexia férfi változata). A legújabb betegség, amely azokat érinti, akik megpróbálnak kilóiktól szabadulni, a drunkorexia.

#betegség
2009.08.24.

Hírességek betegségei

Miután szétnéztem hogy mi is az, ami érdekelhet Titeket, gyorsan megtaláltam hogy ezek mindenképpen. Ezért egy picit, most mi is utánajártunk, hogy pontosan mi is történt az egykori Hollywoodi sztárral, illetve a háromszoros világbajnok nehézsúlyú bokszolóval?

#káros szenvedély
2009.08.21.

Káros szenvedélyek rabságában

A szenvedély - idegen szóval addikció - gyógyszerek, élvezeti szerek pszichés okú szokásszerű, folyamatos fogyasztását jelenti, a függőség fogalmával rokonítható. Bár a köznyelv a szenvedélybetegséget és a függőségeket döntően az alkoholizmussal, dohányzással és a kábítószerezéssel azonosítja, a probléma lényegesen összetettebb ennél.

#viedójáték
2009.06.01.

Tízből egy fiatal videójáték függő a felhasználók körében

Egy új kutatás eredménye szerint a videójátékot használó fiatalok közel 9 százaléka függő. Ezek a gyerekek nem csak sokat játszanak, hanem a játékhoz való viszonyuk károsan befolyásolja az iskolai teljesítményüket, a családjukkal és barátaikkal való viszonyukat, és komoly betegségekhez, viselkedési zavarokhoz vezethet.

#playstation
2009.03.30.

A túl sok PlayStation fájdalmas bütyköket okozhat

Játékosok vigyázat! A kontroller túl szoros markolása, és a gombok erőteljes nyomogatása egy újfajta, eddig nem ismert bőrbetegséget okoz, melyet a tenyéren keletkező fájdalmas kinövések, dudorok jellemeznek