Betegségek, stressz

#Betegségek #stressz

93 db cikk a témában

#szorongás
2015.07.02.

A szorongás tünetei

Bár a szorongás normális emberi reakció, a tünetek aggasztó méreteket ölthetnek hosszútávon, ha a szorongás erősödik. Lássuk, melyek ezek.

#nagyszülő
2015.04.04.

Ha a nagyi nem ismer meg

A nagyszülőkhöz mindenkit különleges kötelék fűz. Ők azok, akik „csak” szeretnek, anélkül, hogy piszkálnának, vagy folyton nevelni akarnának. A Nagyi vagy a Nagypapa az, aki soha nem tud ellenállni könyörgő tekintetednek, örökké kényeztet, s ők azok, akik mindig segítenek elsimítani a problémát a szülőkkel vívott harcok során. Ezért is olyan fájó, ha tartósan lebetegednek, esetleg már meg sem ismernek.

#hajhullás
2015.03.15.

Miért hullik a hajam?

A vizsgálatok alapján elváltozások nincsenek. A hajhullástól mégis gyerekkorod óta szenvedsz. A kihullott hajszálak helyett új nő, de egy bizonyos hosszúság után az is kihullik. Fejbőrödön, főleg a tarkódon "pörsenések" jelennek meg.

#fogápolás
2015.02.18.

Egészséges fogak és a fogszabályzó

Biztosan kisebb sokként ér, ha kiderül, hogy fogszabályzót kell viselned, és ez önmagában is egy sor kérdést vet fel. Mi ismerünk néhány érvet, amely segít, hogy elfogadd az új helyzetet.

#stressz
2015.02.12.

Mindennapi stresszeink

Túl nagy a külső nyomás rajtad? Dolgozatírás előtt alig alszol? A túlfeszített tempó miatt folyton csak ennél? Nem vagy egyedül a problémáddal. Mindenkivel - felnőtt, tini, gyerek - előfordul, hogy stresszel valami miatt. Az elkerülhetetlen stressz azonban kezelhető, keretek közé szorítható.

#fog
2015.01.30.

A fogak ápolása a gyönyörű mosolyért

Téged is a frász kerülget, amikor fogorvoshoz kell menned? A legjobb megoldás, ha gondos ápolással teszel azért, hogy az ellenőrző fél-egy évenkénti vizsgálat mellett ne kelljen többször látogatást tenned a rendelőben.

#hátfájás
2014.11.24.

Hát- és derékfájás, mit lehet ellene tenni?

Fáj a hátad vagy a derekad? Ötből négy ember szenved ettől a fájdalomtól élete során. A hátfájás az ötödik leggyakoribb probléma, amivel az emberek felkeresik a háziorvosukat.

#alexitímia
2014.11.06.

Alexitímia, az érzelmi analfabetizmus

Interperszonális, személyközi helyzetben – a családban, ismerősök között, társaságban – többnyire felszabadultan viselkedünk, szabadon tudunk érzelmet nyilvánítani, az öröm, a bánat, a félelem, a harag kontroll nélkül kifejezhető.

#szorongás
2014.10.28.

Szorongás okai, tünetei

A szorongás természetes emberi reakció, ami fokozhatja a teljesítményt. Azonban egy bizonyos szint felett már a mindennapi életvitelt is megzavarhatja.

#fej
2014.10.21.

Migrént kiváltó okok tiniknél

A migrén olyan fejfájás, amit lüktetés, émelygés és a különböző ingerek (pl. fény és szagok) iránti érzékenység kísér. A fejfájás ezen fajtája akár napokig is eltarthat, és minden korosztályt érint - a gyerekeket és tinédzsereket is beleértve.

#stressz
2014.10.15.

Stressz tinédzserkorban

Megfelelni a szülők és a kortársak elvárásainak, az iskolai követelményeknek, illetve a párkapcsolati igényeknek a leggyakoribb feszültségforrás egy tizenéves életében. A túl sok stressz azonban életkortól függetlenül egészségkárosodást okozhat.

#magas vérnyomás
2014.09.18.

A vese eredetű magas vérnyomás

Lehet, hogy eddig úgy gondoltad, hogy magas vérnyomás csak az időseknél alakulhat ki, talán nagyszüleid is szenvednek a betegségben, de az esetek kis részében fiatalkorban, sőt gyermek- és kamaszkorban is kell számolni a betegség kialakulásával.

#alvás
2014.09.14.

Álom vagy ébrenlét? A narkolepszia

Veled is előfordul, hogy egész nap álmosnak érzed magad, esetleg napközben többször is arra riadsz, hogy lecsuklik a fejed? Ha előző este sokáig buliztál, ezen nincs mit csodálni, ám ha ez buli nélkül is gyakran előfordul, komoly betegség jele lehet!

#alvajáró
2014.09.09.

Fel kell ébreszteni az alvajárókat?

Ijesztő érzés, ha az éjszaka közepén egy öntudatlan állapotban járkáló családtag motoszkálása ébreszt álmunkból. Alvajárás gyermek- és felnőttkorban egyaránt jelentkezhet, a népesség 5-10 százaléka is érintett lehet.