Betegségek, pattanás

#Betegségek #pattanás

21 db cikk a témában

A pattanásos bőr téli ápolása
#akné
2024.01.16.

A pattanásos bőr téli ápolása

A tél könnyen megviselheti a bőrödet. A hideg időjárás, a szél és a száraz beltéri levegő gyorsan kiszívják a nedvességet a bőrödből. Ha mindehhez még hozzáadjuk a pattanásellenes készítmények és gyógyszerek szárító hatását, nem csoda, ha a bőröd kényelmetlenül húzódik, hámlik.

7 gyakori hiba, amivel tovább rontasz a pattanásaidon
#akné
2023.11.15.

7 gyakori hiba, amivel tovább rontasz a pattanásaidon

Gondoltad volna, hogy az ártalmatlannak tűnő dolgok valójában a legártalmasabbak lehetnek a pattanásos bőrnek? Jól olvastad, a leghétköznapibb dolgok is súlyosbíthatják a pattanásaidat - holott a megfelelő termékeket használod, az ajánlott módon! Ahhoz, hogy megtudd a részleteket, olvass tovább!

Pattanások a háton: így szabadulj meg tőlük
#akné
2023.10.08.

Pattanások a háton: így szabadulj meg tőlük

A hátadon a bőr vastagabb, mint a test többi részén, ráadásul sok faggyúmirigyet is tartalmaz, közvetlenül a bőrfelszín alatt. Mit tehetsz, ha visszatérő pattanások éktelenkednek a hátadon?

Hogyan szabadulj meg gyorsan a pattanásaidtól?
#akné
2023.06.20.

Hogyan szabadulj meg gyorsan a pattanásaidtól?

Szoktad néha azt kívánni, hogy bárcsak rögtön eltüntethetnéd azt a pattanást, ami épp a legrosszabbkor, például egy randi előtt bukkant fel az arcodon? Próbáld ki ezeket az apró trükköket annak érdekében, hogy minél hamarabb megszabadulhass a kellemetlen meglepetésektől.

Az arcon élő atka is okozhat pattanásokat
#pattanás
2022.03.22.

Az arcon élő atka is okozhat pattanásokat

A faggyúmirigyekben élő demodex brevis atkák és azok baktériumai az arcon megtelepedve pattanások megjelenését idézhetik elő. A problémás bőr kezelése kapcsán ezért érdemes elvégezni az atka-szűrést is, mert eltávolításuk csak célzott kezeléssel lehetséges.

#akné
2021.07.23.

Az akné különböző típusai

Az aknés sebhelyek dupla veszélyt jelentenek: először is meg kell birkóznod a csúnya pattanásokkal, és még emlékeztető jelek is maradhatnak. Segítünk megismerni a különböző típusú aknékat, így eldöntheted, hogy mit kezdj a sebesedés különböző módjaival.

Kamaszkori emésztési gondok: okok és megoldások
#emészt
2021.06.28.

Kamaszkori emésztési gondok: okok és megoldások

A tizenévesek jelentős része küzd olyan emésztési problémákkal, mint a székrekedés, a hasmenés, a puffadás és a hasi fájdalom. Mi okozhatja a tüneteket? Mi lehet a megoldás? Cikkünkből kiderül.

#akné
2020.12.25.

Pattanások elleni tippek az ünnepekre

Eljött az ideje a karácsonyi fényképezkedésnek... és a pattanásoknak?! De fel a fejjel! Kezelheted, ápolhatod, elfedheted a mitesszereket – és így csodásan fogsz kinézni a téli szünet alatt is! Egyszerű tanácsainkkal felkészítheted a bőrödet az elkövetkezendő időszakra.

#bőrápolás
2019.12.14.

Bőrápolási tévhitek

Rengeteg bőrápoló terméket találhatsz a boltok polcain, ám honnan tudod, hogy melyik a legjobb neked? Segítünk, leleplezzük a leggyakoribb bőrápolással kapcsolatos mítoszokat.

#akné
2018.03.28.

Fény, amely megszünteti a pattanásokat

Kúraszerűen, meghatározott ideig alkalmazva mérsékli a gyulladást és elpusztítja a pattanásokat okozó baktériumokat. Az akne lámpa működését dr. Vincze Ildikó bőrgyógyász-kozmetológus ismerteti.

#akné
2014.12.10.

Gyakran ismételt kérdések a bőrről

A bőr testünk egyik legnagyobb és legösszetettebb szerve. Szabályozza a test hőmérsékletét, és véd a sérülésektől, fertőzésektől, a kiszáradástól.

#akné
2014.10.29.

Akné és szervi problémák

Az akné gyökereit minden esetben a hormontermelésben kell keresni. Néha a pattanások egy lappangó hormonális betegség tünetei, ami sokkal komolyabb lehet, mint holmi apró bőrhiba. Ha a kellemetlen pattanásaid a tinédzserkorod után évekkel később is burjánzanak, akkor lehetséges, hogy belső szervi problémát jeleznek.

#akné
2014.04.03.

12 tipp pattanások ellen

A pattanások, aknék rengeteg fiatal, sőt felnőtt önértékelését ássák alá. Dr. Pellion Szilvia, az Oxygen Medical esztétikai bőrgyógyásza ennek a gyakran krónikus problémának a kezelési lehetőségeit vette számba.

#akné
2013.12.28.

5 gyors tipp a pattanásos bőr védelme érdekében

A pattanásos bőrt általában a faggyúmirigyek túlzott működése okozza. Hatásukra a pórusaid eltömődnek: a piszok, az elhalt hámsejtek és a felgyülemlett baktériumok bőrgyulladást okoznak, ami mitesszer vagy pattanás formájában mutatkozik meg.