akné
#Betegségek

Pattanások elleni tippek az ünnepekre

2020.12.25.
2 perces olvasási idő

Eljött az ideje a karácsonyi fényképezkedésnek... és a pattanásoknak?! De fel a fejjel! Kezelheted, ápolhatod, elfedheted a mitesszereket – és így csodásan fogsz kinézni a téli szünet alatt is! Egyszerű tanácsainkkal felkészítheted a bőrödet az elkövetkezendő időszakra.

Tüntesd el a pattanásokat sminkkel

A vörösséget, ami a pattanásokkal jár, könnyedén elfedheted a megfelelő sminkkel. Elsőként a zöld árnyalatú alapozót kell felvinned, hogy ellensúlyozza a bőr kivörösödését. Ezután olyan nem mitesszerképző sminket használj, mely passzol a Pattanások ellen az ünnepek alattbőrtónusodhoz. Végül egy kis púderrel zárj. Ne felejtsd el esténként a sminkszerek minden nyomát eltüntetni a bőrödről! Használhatsz színezett pattanáskezelő szereket is, mivel ezek a bőrszínű termékek csökkentik a vörösséget és természetes hatást keltenek a bőrfelületen.

Keresd fel a kozmetikusodat

A szakképzett kozmetikus segíthet neked kiválasztani a legjobb sminktónust, és személyre szabott tanácsokat adhat a pattanások kezelésére és elfedésére. Kérj időben időpontot, mert a kozmetikusok nagyon népszerűek az évnek ezen szakában.

Hidratáld a száraz bőrt

Még a gyönyörűen felvitt smink is csúnyának tűnhet, ha száraz, hámló bőrfelületen alkalmazzák. A száraz bőr megszokott a téli hónapokban, és a pattanáselleni szerek tovább súlyosbíthatják a problémát, még jobban kiszáríthatják a bőrt. Hogy puha és rugalmas legyen a bőröd, használj olajmentes hidratálót.

Figyelmesen válaszd meg a ruháidat

Bár a vörös szín kifejezetten ünnepivé válik a karácsony közeledtével, ám ha pattanásos a bőröd, jobb, ha kerülöd a ruhádon a piros színt. A szem ugyanis automatikusan összekapcsolja a hasonló színeket: ha a bőröd kivörösödött, a piros színű felső látszatra még intenzívebbé fogja tenni a gyulladást. Ez ugyanígy érvényes a vörös bázisú színekre is: ilyen a rózsaszín, a fukszia és a vörös különböző árnyalatai. Más színek, mint a zöld, az ezüst és az arany ugyanolyan ünnepi, mint a piros, ráadásul a kinézetedre is jó hatással van.

Házi arcmaszkok joghurtból és mézból
Megtudhatod, hogy miért is olyan jó a bőrödnek a joghurt és a méz. Ráadásul 4 szuper arcmaszkot is a figyelmedbe ajánlunk, amely ezt a két dolgot tartalmazza. Tovább a cikkhez

Tanuld meg kezelni a karácsonyi stresszt

A téli szünet remek alkalom arra, hogy a családdal és barátokkal ünnepelj. De a sok tennivaló miatt, ami az évnek ebben az időszakában felgyülemlik, a stressz gyakran kapcsolódik az ünnepekhez. A stressztől pedig köztudottan romlik a mitesszeres bőr állapota. Ha meditálsz vagy jógázol, talán a pattanások kialakulását is meggátolhatod.

Alkalmazz pattanáskezelő készítményeket

Mitesszerek képződnek az ünnepi szezon alatt is. De ne ess kétségbe, inkább szerezz be olyan vény nélkül kapható pattanáskezelő készítményeket amelyek szalicilsavat vagy ként tartalmaznak. Ezek az összetevők gyorsítják a gyógyulást, és csökkentik a gyulladást. Akár arcmaszkot is kipróbálhatsz ezekből az alapanyagokból, hogy megnyugtasd a bőrödet.

Kövesd tanácsainkat, hogy felszabadultan ünnepelhess!

(KamaszPanasz - B. Cs.)