akné
#Betegségek

Téli aknekezelő tippek

2013.12.25.
1 perces olvasási idő

A téli időjárás nem csak a hangulatodra, de a bőrödre is hatással van. Azonban csak néhány változtatás szükséges a bőrápolási szokásaidon ahhoz, hogy javulás álljon be a pattanásaid állapotában.

Továbbra is használj naptejet!

Hideg időben is fontos a bőröd védelme.Kötelességtudóan használtad egész nyáron, de most se hagyd abba! Persze már nincs hőség, és a nap is ritkábban süt, de ez nem jelenti azt, hogy fel kell hagynod a napvédelemmel. Továbbra is ki van téve a bőröd a sugárzásnak (és még mindig megéghetsz) főleg akkor, ha a hideg arra ösztönöz, hogy több időt tölts a napsütésben.

Sok pattanáskezelő módszer okoz napérzékenységet, ami azt jelenti, hogy könnyebben leéghetsz a napon. Emellett a túl sok napon töltött idő a korai ráncosodást is elősegíti. Használj naptejet vagy UV védelemmel ellátott hidratáló bőrápolót minden nap!

Használj bőrbarát hidratáló krémet!

A hideg levegőtől és széltől kiszáradhat a bőröd, amin tovább ronthatnak a nem megfelelő, szárító hatású pattanáskezelő készítmények. Szerencsére ma már olyan akneellenes termékek is vannak, melyek kíméletesek a bőrödhöz – válaszd ezeket!

Ha mégis úgy érzed, hogy a bőröd túlságosan feszül vagy hámlik, akkor itt az ideje, hogy táplálóbb hidratáló krémet kezdj el használni! Lehetőleg olajmentes terméket keress!

Alkalmazd rendszeresen a pattanáskezelő termékeket!

Meg kell találnod az egyensúlyt a tanulás, a házi feladatok, a különórák, a sport és a szórakozás között. Mindezen izgalmak mellett a személyes szükségletek könnyen a háttérbe szorulhatnak, de fontos, hogy továbbra is rendszeresen alkalmazd a pattanások ellen használt készítményeidet. Minden nap, kihagyások nélkül! Csak így érhetsz el javulást! Ha szükséges, helyezz el néhány emlékeztetőt az asztalodon, vagy a fogkeféd mellé!

(Gy. Z. - about)