Betegségek, akne

#Betegségek #akne

13 db cikk a témában

Hogyan szabadulj meg gyorsan a pattanásaidtól?
#akné
2023.06.20.

Hogyan szabadulj meg gyorsan a pattanásaidtól?

Szoktad néha azt kívánni, hogy bárcsak rögtön eltüntethetnéd azt a pattanást, ami épp a legrosszabbkor, például egy randi előtt bukkant fel az arcodon? Próbáld ki ezeket az apró trükköket annak érdekében, hogy minél hamarabb megszabadulhass a kellemetlen meglepetésektől.

A sminkem okozza a pattanásaimat?
#akne
2023.05.24.

A sminkem okozza a pattanásaimat?

A legtöbb tini lánynak és felnőtt nőnek egyfajta se veled - se nélküled kapcsolata van a szépítőszereivel. Egyrészt rá vannak szorulva, hogy elfedjék a mitesszereiket, pattanásaikat. Másrészt viszont a sminkszerek valójában további bőrhibákat okozhatnak.

Az arcon élő atka is okozhat pattanásokat
#pattanás
2022.03.22.

Az arcon élő atka is okozhat pattanásokat

A faggyúmirigyekben élő demodex brevis atkák és azok baktériumai az arcon megtelepedve pattanások megjelenését idézhetik elő. A problémás bőr kezelése kapcsán ezért érdemes elvégezni az atka-szűrést is, mert eltávolításuk csak célzott kezeléssel lehetséges.

#akné
2021.07.23.

Az akné különböző típusai

Az aknés sebhelyek dupla veszélyt jelentenek: először is meg kell birkóznod a csúnya pattanásokkal, és még emlékeztető jelek is maradhatnak. Segítünk megismerni a különböző típusú aknékat, így eldöntheted, hogy mit kezdj a sebesedés különböző módjaival.

#akné
2014.10.29.

Akné és szervi problémák

Az akné gyökereit minden esetben a hormontermelésben kell keresni. Néha a pattanások egy lappangó hormonális betegség tünetei, ami sokkal komolyabb lehet, mint holmi apró bőrhiba. Ha a kellemetlen pattanásaid a tinédzserkorod után évekkel később is burjánzanak, akkor lehetséges, hogy belső szervi problémát jeleznek.

#akné
2014.04.03.

12 tipp pattanások ellen

A pattanások, aknék rengeteg fiatal, sőt felnőtt önértékelését ássák alá. Dr. Pellion Szilvia, az Oxygen Medical esztétikai bőrgyógyásza ennek a gyakran krónikus problémának a kezelési lehetőségeit vette számba.

#akné
2013.12.28.

5 gyors tipp a pattanásos bőr védelme érdekében

A pattanásos bőrt általában a faggyúmirigyek túlzott működése okozza. Hatásukra a pórusaid eltömődnek: a piszok, az elhalt hámsejtek és a felgyülemlett baktériumok bőrgyulladást okoznak, ami mitesszer vagy pattanás formájában mutatkozik meg.

#akné
2013.12.25.

Téli aknekezelő tippek

A téli időjárás nem csak a hangulatodra, de a bőrödre is hatással van. Azonban csak néhány változtatás szükséges a bőrápolási szokásaidon ahhoz, hogy javulás álljon be a pattanásaid állapotában.

#akne
2013.11.13.

Az akné kialakulásának okai

Az akné többnyire fiatalkorban jelentkezik, bár idősebb korban is előfordulhat. A férfiakat a probléma jobban érinti, hiszen az ő szervezetük több tesztoszteront termel.

#pattanás
2012.01.16.

Torokfájást okoz az antibiotikumos pattanáskezelés?

Azon pattanásos páciensek, akik antibiotikus kezelésben részesülnek, nagyobb eséllyel kaphatnak torokgyulladást. Egyes kutatók szerint az intenzív antibiotikumos kúrának számos mellékhatása lehet, ezért a pácienseknek mérlegelniük kell a várható kockázatok és a kezelés által elérhető javulás között.

#PCOS
2010.07.12.

Policisztás ovárium szindróma: PCOS

A PCOS jelentése policisztás ovárium szindróma. Bár az elnevezés csupán a petefészek (ovárium) betegségére utal, mégis számos egyéb eltérés is áll hátterében, melyek szerteágazó tüneteket produkálnak. A betegség előfordulása gyakori, de a betegek számát csak becsülni lehet. Megközelítőleg a nők 5-10 százaléka lehet érintett.