Betegségek, megfázás

#Betegségek #megfázás

61 db cikk a témában

#Nátha
2012.11.06.

A meghűlés, megfázás, nátha

A nátha közönséges esetben néhány nap alatt kezelés nélkül is megszűnik, ám hajlamosító tényezők esetén súlyosabb szövődmények léphetnek fel.

#megfázás
2012.11.03.

9 tipp a megfázás természetes kezelésére

Úgy érzed, hogy nincs semmilyen orvosság, ami igazán eredményes lenne a megfázásod ellen, és a „12-egy-tucat” gyógyszerek csak kis ideig tartó enyhülést hoznak? Válaszd a természetes gyógymódot! Felkutattunk Neked néhány házi praktikát, amivel talán enyhítheted a megfázás kellemetlenségeit!

#antibiotikum
2012.10.22.

Az antibiotikumoknak is lehetnek mellékhatásaik?

A bakteriális fertőzés esetén hatékony antibiotikumoknak is lehetnek mellékhatásai. Ide olyan kellemetlen hasi panaszok sorolhatók, mint a haspuffadás és a hasmenés. Az antibiotikumos kezelés esetén bevitt probiotikumok viszont enyhíthetik ezen tüneteket, s újra egyensúlyba billenthetik bélflórád felborult egyensúlyát.

#ThermoDock
2012.02.27.

Lázmérő az iPhone-odból: ThermoDock

A technika megállíthatatlan fejlődése napról napra több kapcsolódási pontot mutat fel az egészségüggyel, és bizonyos egészségügyi-, orvosi eszközökkel. Ennek a kapcsolatnak egy nagyszerű példája a ThermoDock, amit ebben a cikkben fogok bemutatni nektek.

#szamárköhögés
2012.01.27.

Szamárköhögés: védőoltással megelőzhető

A szamárköhögés (pertussis) rohamokban jelentkező, jellegzetes köhögés, amelyet a Bordetella Pertussis baktérium okoz. A betegség cseppfertőzéssel terjed. A kórokozónak nagy a fertőzőképessége. A baktérium egyetlen gazdája az ember, így ha mindenkit beoltanának a világon, a betegség teljesen eltűnne.

#pattanás
2012.01.16.

Torokfájást okoz az antibiotikumos pattanáskezelés?

Azon pattanásos páciensek, akik antibiotikus kezelésben részesülnek, nagyobb eséllyel kaphatnak torokgyulladást. Egyes kutatók szerint az intenzív antibiotikumos kúrának számos mellékhatása lehet, ezért a pácienseknek mérlegelniük kell a várható kockázatok és a kezelés által elérhető javulás között.

#torokgyulladás
2011.06.23.

Torokgyulladás nyáron

A torokfájás és -gyulladás nem csak a téli hónapokban jelentkezhet, sőt nyaranta közel félmillióan élik át tüneteket – a patikusok becslése szerint. Az okokról, a tünetekről és az orvosi kontroll jelentőségéről dr. Augusztinovicz Mónika, az Oxygen Medical fül-orr-gégész szakorvosa beszélt.

#probiotikum
2011.06.15.

Immunerősítés probiotikummal

Számos kutatás igazolja, hogy a megelőzésként alkalmazott probiotikumos kúra hatékonyan befolyásolja a szervezet védekező képességének erősítését.

#nyaralás
2011.04.17.

Trópusi betegségek, védőoltások nyaralás előtt

Még a világ leglátványosabb helyei is kórságok otthonául szolgálnak. Sárgaláz, malária, gyermekbénulás csaphat le a gyanútlan turistára. Ellene csak úgy lehet védekezni, hogy jóval az utazás előtt tájékozódsz az úti cél felől.

#sertésinfluenza
2011.01.30.

Megfázás? Influenza? H1N1? Mi a különbség?

Tehát, honnan is tudható, hogy van-e aggodalomra okunk, ha tüsszögünk? Noha a megfázás, a szezonális influenza és a H1N1 mind felső légúti megbetegedések, különböző vírusok okozzák azokat.

#influenza
2011.01.28.

Ne az influenza döntsön le a lábadról!

Biztos hallottad, hogy mindenki az ez évi influenza-szezonról beszél, de valószínű, hogy nem is gondolkodtál többet rajta, hacsak nem te is elkaptad. Ha beteg leszel, segíthet hogy gyorsan jobban érezd magad, ha tudod mitévő légy.

#orrpolip
2010.11.25.

Orrpolip - Hogyan kezelhető?

Az orrpolip egy olyan szövethalmaz, amely az orrüreg hátsó részén helyezkedik el, és összeköttetésben áll a torokkal. A legtöbb esetben a mandulákat és az orrpolipot egyszerre, egy időben távolítják el. De miért is más az orrpolip?

#köhögés
2010.09.25.

A köhögés súlyos betegség jele is lehet

A köhögés reflexes mechanizmus, születésünk pillanatától kezdve szervezetünk védekező eszköze. Alapvető funkciója a légutakba került idegen anyag azonnali eltávolítása. A köhögés tünet, hátterében igen nagyszámú betegség állhat. Írásunkban most a kevésbé ismert kiváltó okok bemutatására vállalkozunk, dr. Potecz Györgyi tüdőgyógyász segítségével.

#téli sportok
2010.03.06.

A téli sportok asztmát okozhatnak

Köhögsz, zihálsz, vagy éppen kapkodod a levegőt, amikor hideg időben sportolsz? Lehet, hogy asztmád van, s ezzel korántsem vagy egyedül. A testmozgás által előidézett asztma meglepően gyakori az olyan emberek körében, akik hideg éghajlati körülmények között mozognak, legyen szó akár a ház körüli kocogásról, akár arany utáni kutatásról Vancouverben.