#Betegségek #megfázás

66 db cikk a témában

#immunrendszer
2015.10.11.

Csókbetegség és influenza: hasonló tünetek

A csókbetegség elsősorban serdülők és fiatalok betegsége, cseppfertőzés útján, akár egy csókkal is könnyen terjed. Dr. Kádár János, immunológus segítségével bemutatjuk, hogy milyen tünetekről ismerhetjük fel a csókbetegséget, illetve miben térnek el a tünetek az influenzától.

#Nátha
2015.10.10.

Megfázás asztmásan

Ha asztmás vagy, akkor a megfázás nagyban súlyosbíthatja a tüneteket. Fontos, hogy megértsük az asztma és a megfázás tüneteit, és tudjuk, melyik gyógyszert kell használni, amikor előjönnek rajtad az asztmás rohamok. A következő tippek és információk segíthetnek neked megbirkózni az asztma kellemetlen tüneteivel.

#petefészekciszta
2015.04.28.

Tudnivalók a petefészekcisztáról

Petefészekciszta akár serdülőkorban lévő lányoknál is kialakulhat. Ebben a korban a ciszták általában jóindulatúak, mégis orvosi kezelésükre lehet szükség, amennyiben panaszt okoznak.

#asztma
2015.01.10.

Megfázás, influenza és asztma

Az egyszerű megfázásos, náthás megbetegedések miatt kerül a legtöbb asztmás kórházba. Először jön a nátha, majd az egyre intenzívebb köhögés, majd az asztmarohamok jelentkezhetnek, és a szervezetben mindenhol gyulladások alakulhatnak ki.

#felfázás
2015.01.07.

A felfázás kezelése

A felfázás réme a lányokat mintegy 50-szer nagyobb eséllyel fenyegeti, mint a fiúkat. Mi ennek az oka?

#megfázás
2014.12.02.

Betegen egyedüllétre vágyunk, de magányra nem

A megfázás és az influenza minden évben milliók ünnepi hangulatát keseríti meg. Ezek a betegségek nem csak testünkre, de lelkünkre is hatással vannak, és rosszkedvünk rányomja a bélyegét közösségi életünkre is. Mennyiben befolyásolják viselkedésünket ezek a változások? A legfrissebb felmérések erre a kérdésre kerestek válaszokat.

#tini
2014.07.17.

Klímaberendezések egészségügyi hatásai

Tény, hogy egy lehűtött helyiségben jobban lehet koncentrálni, hatékonyabb a munka, kellemesebb és pihentetőbb az otthonlét, az alvás, illetve az általános közérzet. A nyár és a kánikula beköszöntésével - aki teheti - kocsijában, lakásában, munkahelyén használja a klímaberendezés hűsítő hatását.

#foci
2014.05.14.

Foci VB: ezt kell tudnod, ha Brazíliába készülsz

Az év egyik legnagyobb sporteseménye a brazíliai labdarúgó világbajnokság, mely 2014. június 12. és július 13. között, 12 helyszínen kerül megrendezésre. Az utazók felkészítésekor – az ország járványügyi helyzetén kívül – figyelembe kell venni a tömeges eseményekkel járó további kockázatot. Az alábbi tájékoztató, mindezeket a szempontokat tartalmazza.

#immunrendszer
2014.04.30.

Gyakori fertőzések: immunhiányos betegség okozhatja

Immunhiányos betegség esetén az immunrendszer egy része nem látja el tökéletesen feladatát. Ha a hiányzó működés, vagy a nem megfelelő funkció oka öröklött - a születéskor már meglevő - elsődleges, vagy veleszületett immunhiányról beszélünk. A tünetek már csecsemőkorban jelentkezhetnek, de olyan is előfordul, hogy akár évtizedekig lappanganak.

#asztma
2014.04.11.

A krónikus hörghurut a COPD tünete is lehet

Megfázás, vagy influenza szövődményeként is jelentkezhet az elhúzódó köhögéssel járó hörghurut. Ha a betegség tünetei évente visszatérően, átlagosan három hónapon át jelentkeznek, a tüneti kezelés mellett javasolt a háttérben álló okokat is felderíteni.

#influenza
2014.03.02.

Orvosold a megfázás tüneteit otthon!

10 étel és ital, amit érdemes fogyasztani, ha náthás vagy. A jól bevált húslevesen és forró teán kívül van számodra egy-két fincsi és hatékony meglepetés tippünk!

#asztma
2014.01.18.

Tények és tévhitek az immunrendszerről

Az immunrendszered a barátod, ami védi a tested a fertőzésektől. Fehérvérsejteket termel, amik a szervezetedet megtámadó vírusok és baktériumok ellen harcolnak, főleg a megfázásos, influenzás időszakban.

#stressz
2014.01.16.

A kezeletlen cukorbetegnél egy megfázás is végzetes lehet

A cukorbetegek mindennapjai eleve bonyolultak, hát még akkor, ha valamilyen betegség ledönti őket a lábukról. Kezeletlen esetben számukra egy egyszerű megfázás is komoly problémákat okozhat, hiszen a vírus vagy baktérium okozta fertőzés jelentős vércukorszint emelkedést idézhet elő.

#antibiotikum
2013.10.06.

Az antibiotikumok típusai

Az antibiotikumokat különböző szempontok szerint lehet csoportosítani. Ami minden antibiotikumban közös, hogy csak baktériumok ellen hatásosak.