Betegségek, megfázás

#Betegségek #megfázás

58 db cikk a témában

#petefészekciszta
2015.04.28.

Tudnivalók a petefészekcisztáról

Petefészekciszta akár serdülőkorban lévő lányoknál is kialakulhat. Ebben a korban a ciszták általában jóindulatúak, mégis orvosi kezelésükre lehet szükség, amennyiben panaszt okoznak.

#asztma
2015.01.10.

Megfázás, influenza és asztma

Az egyszerű megfázásos, náthás megbetegedések miatt kerül a legtöbb asztmás kórházba. Először jön a nátha, majd az egyre intenzívebb köhögés, majd az asztmarohamok jelentkezhetnek, és a szervezetben mindenhol gyulladások alakulhatnak ki.

#felfázás
2015.01.07.

A felfázás kezelése

A felfázás réme a lányokat mintegy 50-szer nagyobb eséllyel fenyegeti, mint a fiúkat. Mi ennek az oka?

#megfázás
2014.12.02.

Betegen egyedüllétre vágyunk, de magányra nem

A megfázás és az influenza minden évben milliók ünnepi hangulatát keseríti meg. Ezek a betegségek nem csak testünkre, de lelkünkre is hatással vannak, és rosszkedvünk rányomja a bélyegét közösségi életünkre is. Mennyiben befolyásolják viselkedésünket ezek a változások? A legfrissebb felmérések erre a kérdésre kerestek válaszokat.

#klímaberendezés
2014.07.17.

Klímaberendezések egészségügyi hatásai

Tény, hogy egy lehűtött helyiségben jobban lehet koncentrálni, hatékonyabb a munka, kellemesebb és pihentetőbb az otthonlét, az alvás, illetve az általános közérzet. A nyár és a kánikula beköszöntésével - aki teheti - kocsijában, lakásában, munkahelyén használja a klímaberendezés hűsítő hatását.

#immunrendszer
2014.04.30.

Gyakori fertőzések: immunhiányos betegség okozhatja

Immunhiányos betegség esetén az immunrendszer egy része nem látja el tökéletesen feladatát. Ha a hiányzó működés, vagy a nem megfelelő funkció oka öröklött - a születéskor már meglevő - elsődleges, vagy veleszületett immunhiányról beszélünk. A tünetek már csecsemőkorban jelentkezhetnek, de olyan is előfordul, hogy akár évtizedekig lappanganak.

#asztma
2014.04.11.

A krónikus hörghurut a COPD tünete is lehet

Megfázás, vagy influenza szövődményeként is jelentkezhet az elhúzódó köhögéssel járó hörghurut. Ha a betegség tünetei évente visszatérően, átlagosan három hónapon át jelentkeznek, a tüneti kezelés mellett javasolt a háttérben álló okokat is felderíteni.

#influenza
2014.03.02.

Orvosold a megfázás tüneteit otthon!

10 étel és ital, amit érdemes fogyasztani, ha náthás vagy. A jól bevált húslevesen és forró teán kívül van számodra egy-két fincsi és hatékony meglepetés tippünk!

#stressz
2014.01.16.

A kezeletlen cukorbetegnél egy megfázás is végzetes lehet

A cukorbetegek mindennapjai eleve bonyolultak, hát még akkor, ha valamilyen betegség ledönti őket a lábukról. Kezeletlen esetben számukra egy egyszerű megfázás is komoly problémákat okozhat, hiszen a vírus vagy baktérium okozta fertőzés jelentős vércukorszint emelkedést idézhet elő.

#antibiotikum
2013.10.06.

Az antibiotikumok típusai

Az antibiotikumokat különböző szempontok szerint lehet csoportosítani. Ami minden antibiotikumban közös, hogy csak baktériumok ellen hatásosak.

#immunrendszer
2013.09.21.

Immunrendszer: a test védelmi vonala

Az immunrendszer feladata, hogy a szervezetet megvédje a kívülről támadó baktériumok, gombák, vírusok és paraziták ellen. Ezen kívül a daganatok kialakulása elleni védelemben is fontos szerepe van. Helyes táplálkozással, rendszeres mozgással és relaxációval erősíthetjük immunrendszerünket, hogy az hatékonyan láthassa el védelmi feladatát.

#tömegkölekedés
2013.06.10.

Ha buszon utazol, kisebb eséllyel kapod el az influenzát

Az uralkodó nézettel ellentétben a tömegközlekedés nem melegágya a fertőző betegségek terjedésének, sőt: használói kisebb arányban betegednek meg influenzától, mint például az autóval közlekedők.

#antibiotikum
2013.02.18.

Antibiotikumok alkalmazása és emésztőszervi panaszok

Az antibiotikumos kezelések hatékonyan gyógyítják a baktériumok által okozott fertőzéseket. Használatuk közben azonban kellemetlen emésztési panaszokat érezhetsz, de ezeket a mellékhatásokat probiotikumos készítmények alkalmazásával egyszerűen csökkentheted.

#influenza
2013.02.13.

Interneten is terjed az influenza

Arról, hogy merre és milyen gyorsan terjed az influenza, nem csak a hivatalos közleményekből tájékozódhatunk. Az is jól jelzi, hogy egy adott napon hányan keresnek rá az interneten az influenza kulcsszóra. A KamaszPanaszon is érzékelhető, hogy Magyarországon terjed a járvány.