Betegségek, kórokozók

#Betegségek #kórokozók

82 db cikk a témában

#antibiotikum
2015.11.18.

Az antibiotikumok hatása szervezetedre

A baktérium okozta fertőzések kezelésére hatékonyan alkalmazhatók az antibiotikumok, ám a gyógyszerek nemcsak a panaszokért felelős kórokozókat irtják ki, hanem a szervezet úgynevezett hasznos baktériumai is áldozatul esnek. Ez azonban megakadályozható. November 18. az európai antibiotikum nap.

#seb
2015.04.12.

Sebek és vérzések ellátása

Egy horzsolás ellátásához természetesen nem kell mentőt hívnod, de artériás vagy vénás sérülés esetén ez legyen az első dolgod!

#aids
2015.01.29.

Élet HIV-fertőzöttként: tények és tévhitek

Ha HIV-fertőzött vagy, az azt jelenti, hogy AIDS-es vagy? A HIV-vírus hogyan terjed? A tünetekből rá lehet ismerni a HIV-fertőzöttségre? Gyógyítható a betegség? Bárki elkaphatja? Ezekre, és sok más kényes kérdésre ad választ cikkünk.

#hpv
2015.01.28.

Kínos probléma: HPV-szemölcsök

Az intim szemölcsök kialakulásáért a humán papilloma-vírus okozta fertőzés a felelős. Leggyakrabban a végbélnyílás körüli bőrfelületen fordulnak elő, de kialakulhatnak a rectum belső felületén is.

#asztma
2015.01.10.

Megfázás, influenza és asztma

Az egyszerű megfázásos, náthás megbetegedések miatt kerül a legtöbb asztmás kórházba. Először jön a nátha, majd az egyre intenzívebb köhögés, majd az asztmarohamok jelentkezhetnek, és a szervezetben mindenhol gyulladások alakulhatnak ki.

#penicillin
2014.12.03.

A többség csak hiszi, hogy allergiás a penicillinre

A műtét előtt álló, önmagukat penicillin allergiásnak valló betegek költségesebb, sokféle baktériumot elpusztító, vagy az adott esetben kevésbé hatékony készítményt kaphatnak a potenciális fertőzések megelőzésére az egyébként szokásos, penicillin tartalmú antibiotikumok helyett. Sok esetben feleslegesen.

#megfázás
2014.12.02.

Betegen egyedüllétre vágyunk, de magányra nem

A megfázás és az influenza minden évben milliók ünnepi hangulatát keseríti meg. Ezek a betegségek nem csak testünkre, de lelkünkre is hatással vannak, és rosszkedvünk rányomja a bélyegét közösségi életünkre is. Mennyiben befolyásolják viselkedésünket ezek a változások? A legfrissebb felmérések erre a kérdésre kerestek válaszokat.

#heg
2014.10.16.

Bőrsérülések kezelése 7 lépésben

Rengeteg módja van a bőrsérülések kezelésének, nem árt megismerni ezeket. A bőröd a tested legnagyobb szerve, így biztos azt akarod, hogy egészséges maradjon. A horzsolások elkerülhetetlenek, és valószínűleg rengeteget fogsz szerezni az életed során.

#stressz
2014.10.15.

Stressz tinédzserkorban

Megfelelni a szülők és a kortársak elvárásainak, az iskolai követelményeknek, illetve a párkapcsolati igényeknek a leggyakoribb feszültségforrás egy tizenéves életében. A túl sok stressz azonban életkortól függetlenül egészségkárosodást okozhat.

#rák
2014.10.08.

Fertőzések és láz rákos betegnél

A fertőzéseket nem szabad félvállról venni, különösen akkor, ha rákos betegségben szenvedsz. A fertőzések leggyakoribb jele a láz. Ezért ha lázad van, hívd az orvosodat! Elmondjuk, miért.

#fül
2014.07.15.

Hogyan kezelhető az úszófül?

A betegség elsősorban gyerekek vagy gyakran úszók körében fordul elő, neve is innen ered. Az úszófül gyakori probléma a nyári időszakban, megelőzéséről és kezeléséről fül-orr-gégész szakértőnket kérdeztünk.

#botulizmus
2014.07.02.

Botulizmus: Magyarországon is van megbetegedés

Magyarországon (1 eset) és Grúziában, illetve Franciaországban (3 eset) is olyan botulizmus megbetegedések fordultak elő, melyeket megelőzően a betegek egy magyar termelő által készített, különböző, csak zöldségféléket tartalmazó termékeket (szarvasgombás pesto, humusz) fogyasztottak.