Betegségek, izom

#Betegségek #izom

24 db cikk a témában

6 veszély, ami a konditeremben fenyeget
#edzés
2024.05.28.

6 veszély, ami a konditeremben fenyeget

Manapság rengetegen járunk a konditerembe edzeni. Ez nagyon jó dolog, hiszen fejlesztjük az izomzatunkat, erőnlétünket, amellyel sokat teszünk az egészségünkért. Azonban nagyon fontos odafigyelni a testi épségünkre is, hiszen könnyű megsérülni az edzőterem ártalmatlannak tűnő gépezetei között.

Ízületek védelme - Fontos a megelőzés
#tini
2024.04.26.

Ízületek védelme - Fontos a megelőzés

Tinik körében is gyakran jelentkező panasz a nyak, derék, váll és térd fájdalma. A következőkben megtudhatjuk, mit tegyünk, hogy az említett fájdalmakat megelőzzük. Dr. Babai László prevenciós szakértő segítségével annak is utána jártunk, vajon táplálkozásunk hogyan befolyásolja a tünetek kialakulását.

Gerincferdülés
#gerinc
2024.03.09.

Gerincferdülés

A gerinc szervezetünk központi pillére: megtámasztja a fej és a törzs súlyát, valamint védőburkot biztosít az idegeknek. Mi történik, ha gerincferdülésed van?

Miért zsibbadhatnak a végtagok?
#zsibbad
2023.10.01.

Miért zsibbadhatnak a végtagok?

Úgy érzed néha, mintha a bőrödet apró tűkkel szurkálnák, vagy mintha hangyák szaladgálnának rajta? A végtagok zsibbadása általában pszichés eredetű, de komoly betegség is állhat a hátterében. A visszatérő tünetekkel mindenképp orvoshoz kell fordulni.

Scheuermann-betegség
#Scheuermann-betegség
2023.03.17.

Scheuermann-betegség

Kamaszkorban jelentkező megbetegedés, fő jellemzője a gerinc fokozott háti kiboltosulása, mozgáskorlátozottság, fájdalom. Kiknél jelentkezik és miért?

Kineziológia
#kineziológia
2022.07.15.

Kineziológia

A kineziológia az alternatív gyógyászat holisztikus szemléletet alkalmazó egyik módszere, amely test és lélek egymásrautaltságán, összekapcsolódásán alapszik.

9 jel, ami vashiányra utal
#vas
2022.02.11.

9 jel, ami vashiányra utal

A legfrissebb kutatások szerint a nők körülbelül 9 százaléka szenved vashiányban, azonban ez az arány sokkal magasabb is lehet, főként azon nők esetén, akik fizikailag aktívak. Hogy jelzi a tested, ha a szervezeted vasszintje egy kicsit alacsony? Összeszedtük a leggyakoribb figyelmeztető jeleket.

A csuklás okai
#csuklás
2020.04.15.

A csuklás okai

Tudtad, hogy a csuklás férfiaknál gyakrabban figyelhető meg, mint nőknél? Amennyiben a csuklás perceken, órákon belül vagy különféle házi módszerekkel magától megszűnik, akkor átmeneti, betegség nélkül jelentkező zavarról van szó. Ha azonban makacs és gyakran visszatér, több órán, esetleg napon keresztül tart, nem hagyja a beteget aludni, kivizsgálásra van szükség.

#lady gaga
2018.02.05.

Lady Gaga betegsége, a fibromialgia

Egészségi okokból lemondta elhalasztott európai turnéjának utolsó 10 koncertjét Lady Gaga. Közleményben jelentették be, hogy a 31 éves amerikai énekesnőt "súlyos fájdalmak gyötrik, amelyek nagy mértékben akadályozzák az élő színpadi szereplésben".

#térd
2016.06.02.

Hogyan csillapítható a térdfájdalom?

A térd fájdalma gyakori panasz, már igen fiatalon is jelentkezhet, és a kor előrehaladtával a fájdalom csak erősödik. Hátterében legtöbbször ízületi elhasználódás, porckopás áll. Dr. Váradi Éva, az aktív fájdalomcsillapítás specialistája megosztotta, milyen terápiás lehetőségeket érdemes alkalmazni a térdfájdalom esetén.

#porckorongkopás
2016.05.20.

Porckorongsérv: minimális változásokkal elkerülhető lenne

Már gyermekkorban elkezdődhet az a folyamat, amely fiatal felnőttkorban porckorongsérvhez vezethet. A legsúlyosabb ágyéki gerincproblémát genetikai okok is előidézhetik, de többnyire tartáshibák, mozgásszegény életmód, gyenge mélyhát- és hasizmok járulhatnak hozzá. A szakember szerint minimális változtatásokkal el lehet kerülni az akár bénuláshoz is vezető mozgásszervi problémát.

#fej
2015.10.02.

Mikor kell aggódni a fejfájás miatt?

A fejfájás az egyik legáltalánosabb egészségügyi problémává vált manapság. Több millióan szenvednek krónikus fejfájástól vagy migréntől világszerte. Az emberek nagy része rendszeresen küzd különböző típusaival, közülük 70 százalék nő.

#térd
2015.08.22.

5 ok, ami miatt fájhat a térdünk

Alig van olyan ember, aki ne tapasztalta volna már a térdfájdalom érzését. Dr. Dobos Márta, ortopéd orvos a leggyakoribb okokról és azok kezelési lehetőségeiről beszélt.

#hátfájás
2014.11.24.

Hát- és derékfájás, mit lehet ellene tenni?

Fáj a hátad vagy a derekad? Ötből négy ember szenved ettől a fájdalomtól élete során. A hátfájás az ötödik leggyakoribb probléma, amivel az emberek felkeresik a háziorvosukat.

#szorongás
2014.10.28.

Szorongás okai, tünetei

A szorongás természetes emberi reakció, ami fokozhatja a teljesítményt. Azonban egy bizonyos szint felett már a mindennapi életvitelt is megzavarhatja.