Betegségek, diabétesz

#Betegségek #diabétesz

67 db cikk a témában

#vércukor
2011.11.13.

A sport ereje, avagy egy cukorbeteg fiúcska története

A pöttyös kishajó tulajdonosa Lászlófy Ábel, kilenc éves vitorlás versenyző, aki tavaly ikertestvérével, Leventével nagy reményekkel, álmokkal, célokkal kezdte meg pályafutását, mint vitorlás versenyző, s állt rajthoz élete első regattáján a tavalyi Országos Bajnokságon.

#cukorbeteg
2011.05.19.

Légy ura a cukorbetegségnek!

Most biztosan azt kérdezed magadtól: Miért pont én? Nos, együtt élni a cukorbetegséggel nem könnyű. És ez sajnos minden helyzetben igaz. Akkor is, ha csak éppen most diagnosztizáltak vele, és akkor is, ha már évek óta ezzel a betegséggel élsz.

#cukorbetegség
2010.08.20.

Egyre fiatalabbakat érint a cukorbetegség

A diabétesz ugyan súlyos betegség, mégsem jelenti azt, hogy a sportot el kell felejteni. Sőt, a komoly szövődmények megelőzésének leghatásosabb módszerei a személyre szabott étkezés és a - tervszerűen és felügyelettel végzett - mozgás.

#cukorbetegség
2010.06.29.

Cukorbetegség és alkoholfogyasztás

Míg a mérsékelt alkoholfogyasztás emeli a vércukorszintet, a túlzott mértékű alkoholbevitel csökkenti azt, időnként veszélyes mértékben. Ezért a cukorbetegségben szenvedőknek fokozottan számolniuk kell az alkoholfogyasztás káros hatásaival.

#diabétesz
2009.11.13.

Ne stresszelj! Cukorbetegséget okozhat!

Azt már mindenki hallotta, hogy az elhízás, a mozgásszegény életmód cukorbetegséget okozhat. A legújabb kutatások szerint azonban a stressz is rizikófaktor! Tehát ne aggódj - cikkünkből mindent megtudhatsz a betegség tüneteiről és megelőzéséről.

#TV
2009.11.10.

A TV-zés veszélyei: Cukorbetegség

Lehet, hogy ez így kissé erőltetettnek hangzik, viszont rengeteg bizonyíték van rá, hogy a mértéktelen TV nézés nagyban hozzájárul a diabetes kialakulásához.