Betegségek, depresszió

#Betegségek #depresszió

54 db cikk a témában

#álmosság
2013.06.13.

A fáradtság és az álmosság okai

Az iskolában, a sportpályán, otthon - mindennap helyt kell állnod, ám ez nehezen megy, ha folyton fáradt vagy, és olyan álmos, hogy legszívesebben a nap bármely pillanatában bebújnál az ágyba. Mitől lehet az ember fáradt és álmos? Mit lehet ellene tenni?

#PTSD
2013.05.15.

Milyen betegségben szenved Ironman?

Újabb mozi- és szuperhős szenved pszichés problémától. A Vasember nem tud aludni, rémálmok gyötrik, és képtelen a vele történtekről beszélni. Magánélete romokban, és csak arra tud gondolni, hogy hogyan védje meg szeretteit. A mindennapokban is pánik jellegű tünetek gyötrik. Ez a PTSD tünetei. Mi az a PTSD?

#vámpír
2012.11.27.

Vámpírok - Mese vagy valóság?

A vámpírtörténetek hátterében egy valós betegség áll, mely fényérzékenységgel és hosszú szemfogakkal jár, valamint friss vér itatásával próbáltak gyógyítani.

#depresszió
2012.11.13.

A depresszióról és kialakulásának okairól

Korábban - hasonlóan az anorexiához - ezt sem tekintették igazi betegségnek. Jellemhibának, esetleg gyengeségnek gondolták. Ma már köztudott, hogy a depresszió valóban betegség, sokkal több mint egy kis levertség vagy panaszkodás.

#alvás
2012.07.17.

Az alváshiány megbetegíthet?

Mint a legtöbb kamasz, valószínűleg Te is sokat éjszakázol, és kevesebbet alszol, mint amennyi a szüleid szerint kívánatos lenne. Vajon hogyan hat az alváshiány az immunrendszeredre? Betegíthet?

#evészavar
2012.04.08.

Túlevés, és más súlyos étkezési zavarok

Az ételek és a helyes táplálkozás gyakran megjelennek ezen az oldalon, és most néhány nem túl kellemes evészavarról szeretnénk tudósítani. Reméljük neked sikerül elkerülnöd mindegyiket.

#reflux
2012.02.09.

Szájszag és savas reflux

Ha rendszeres fogmosás mellett is kellemetlen szájszagod van, fordulj orvoshoz, mert a panaszod hátterében komoly egészségügyi probléma is állhat.

#pánik
2012.01.03.

Hallucinálok a hatéves énemről

19 éves lány vagyok, és elkezdtem hallucinálni a 6 éves énemről. Arra tudom visszavezetni, hogy a terápia egyik alkalmával, amikor relaxáltam a terapeutámmal, egy rétet kellett elképzelnem a 6 éves énemmel. (Szorongás és pánikroham miatt jártam terápiára.)

#Rapunzel-szindróma
2011.10.23.

Rapunzel-szindróma: a hajevés veszélyei

Mikor Chandan Baria alhasi fájdalmakkal került a sebészetre, még az orvosok sem sejtették, hogy hamarosan egy több, mint 1 kg-os, 50 cm-es hajcsomót fognak kioperálni belőle. A 13 éves lány trichotillomániában szenved, mely lényege, hogy a beteg leküzdhetetlen kényszert érez arra, hogy a hajszálait kihúzza, majd megegye.

#kisállat
2011.05.01.

Állatterápiával a depresszió ellen

Ki szállna vitába azzal a ténnyel, hogy az állatok pozitív hatással vannak közérzetünkre? Az alternatív gyógyászati kutatások eredményeire alapozva egyre több ember számára körvonalazódik, hogy az állatok igen nagy hatással vannak az egyén közérzetére, különösen, ha a beteg depresszióban szenved.

#depresszió
2011.04.16.

Elvárások a depresszió kezelése során

Habár lejártak a depresszió elleni kezeléseid, mégis ezt a cikket olvasod. Ez azt jelenti, hogy újra fontolóra vetted a depresszió elleni küzdelmet, és ez jó dolog.

#depresszió
2011.04.11.

A kamaszkori mániás depresszió leggyakoribb jelei

Habár minden tinédzserre másképpen van hatással, a mániás depressziónak mégis vannak jellemző jelei. A bipoláris zavar egy mentális betegség, melyben a tünetek a hangulatingadozással változnak mániás és depresszív fázis között, a betegek hol súlyos mélypontokat, hol feldobottságot élnek át.

#gyógyszer
2011.02.12.

Ezt próbáld ki, tuti nem lesz bajod! - Életveszélyes gyógyszerek

Néhány diák nyugtatóktól lett rosszul az iskolában - sajnos egyre gyakrabban fordul elő a híradásokban a kisgyerekek begyógyszerezéséről szóló eset. A WEBBeteg, egy konkrét pécsi történet okán kérdezte Dr. Ács Gábor oxyológust a gyógyszerek veszélyeiről.