Betegségek, baktérium

#Betegségek #baktérium

89 db cikk a témában

Mandulagyulladás: tünetek, kezelés
#mandulagyulladás
2022.12.01.

Mandulagyulladás: tünetek, kezelés

Az orr- és a garatmandulák gyulladását vírus- és baktériumfertőzés okozza, leggyakrabban a felső légúti huruthoz és a megfázáshoz kapcsolódik.

#felfázás
2021.11.12.

Felfázás - Hogyan gyógyulhatnék meg végre?

"Furcsa, kellemetlen érzést érzek a hüvelybemenet körül. Ha nem vagyok otthon, azonnal haza akarok menni, mert valahogy így érzem magam jobban. Ha nem szűnik, akkor le szoktam tusolni meleg vízzel. Néha csak úgy kijön, néha akkor, ha hidegre ülök, néha pisilés után. Hólyaghurutom lenne?" A szakértő válaszol.

#védőoltás
2020.12.24.

Oltások és baktérium-kivonatok a légúti fertőzések megelőzésére

A védőoltások segítségével napjainkban 26 fertőző betegség esetén az orvostudomány képes megakadályozni, hogy a megfertőződött személynél kialakuljon az adott betegség. Ma már a múlt tragikus emlékei közé tartozik az, hogy bizonyos gyerekkori fertőző kórok (infekciók) halálos áldozatokat szedjenek.

#megfázás
2020.01.27.

Megfázás: lerántjuk a leplet a gyakori tévhitekről

A téli hónapokban tombolnak a vírusok. Ahhoz, hogy biztosan elkerüljük őket, minimum üvegbúra szükséges, de száz százalékos megoldásként a Holdra való költözés is szóba jöhet. Ha e két lehetőséget idén nem választhatod, legalább légy tisztában mindazzal, amit a megfázásos jellegű megbetegedésekről tudni érdemes!

#kézmosás
2019.12.07.

Egész életedben rosszul mostál kezet

Úgy tűnhet, minden héten megkapod valakitől, hogy rosszul csinálsz valamit születésedtől kezdve. Legyen szó süti evésről, narancs hámozásról, levegő vételről vagy a vécézési szokásaidról, higgy a médiának: rosszul csináltad és kész.

#hasmenés
2019.07.28.

A hasmenés a nyaralást is tönkreteheti

Nem árt, ha már most teszünk azért, hogy a közelgő nyaralásról lehetőleg csak szép emlékeink maradjanak. A nyaralás alatt, vagy hazaérkezés után kezdődő hasmenés felnőtteknél többnyire inkább csak kellemetlen, de gyermekeknél, időseknél akár kórházi kezelést igénylő kiszáradást is okozhat. A megelőzésben a probiotikumok szedése is segíthet.

#fogágybetegség
2016.06.29.

Fogaink egészsége nem csak esztétikai kérdés

Valószínűleg sokunk tapasztalta már ijedten, hogy egy-egy fogmosást követően vérzik az ínye. A probléma a fogíny gyulladásából fakad, de ha csak ritkán találkozunk vele, nincs okunk komoly aggodalomra. Sokan szenvednek azonban krónikus fogínygyulladásban, fogágybetegségben, ami hosszú távon akár a fogak elvesztéséhez is vezethet.

#botulizmus
2016.05.29.

Megdöbbentő: a gyilkos kolbász

Tény, hogy a kolbászmérgezés - vagy a hivatalos nevén: botulizmus - nem újkeletű dolog. Évente 2-3 alkalommal is előfordulhat hogy emberéletet követel a figyelmetlenség. Na de mégis, mi ez a veszély, és hogy kerülheted el? Tudj meg többet a botulizmusról!

#tüdőgyulladás
2016.01.07.

A tüdőgyulladás tünetei és kezelése

A tüdőgyulladás akár halált is okozhat, így nem tanácsos otthoni gyógykezeléssel kísérletezni, ha betegnek érzed magad, minél előbb fordulj orvoshoz!

#tüdőgyulladás
2015.12.26.

A köhögés tüdőgyulladást is jelezhet

Tévhit, hogy a tüdőgyulladás minden esetben egyértelmű, komoly panaszokkal jelentkezik! Az enyhébb, sokszor egyszerű meghűléshez hasonló tünetek - rossz közérzet, hőemelkedés, köhögés - is jelezhetik a betegséget.

#szájszag
2015.12.08.

Szájszag: kínos, de kezelhető!

A szájszag igen kellemetlen, zavaró probléma. Legtöbbször az okozza a gondot, hogy akinek szájszaga van, nem érzi ezt, mások pedig nem szólnak, mert nem akarják megsérteni. Hiába azonban a tagadás, ha a probléma létezik.

#Nátha
2015.10.10.

Megfázás asztmásan

Ha asztmás vagy, akkor a megfázás nagyban súlyosbíthatja a tüneteket. Fontos, hogy megértsük az asztma és a megfázás tüneteit, és tudjuk, melyik gyógyszert kell használni, amikor előjönnek rajtad az asztmás rohamok. A következő tippek és információk segíthetnek neked megbirkózni az asztma kellemetlen tüneteivel.