gyomor
#Betegségek

Gyomorba vágó klipet készített a Fish!

2011.10.10.
1 perces olvasási idő

Énekesének gyomortükrözéses „élményeit” klipesítette az interneten a Fish! zenekar, a képek a Sav című új nagylemezhez készült első videóklipben láthatók. Az MTV European Music Awards Legjobb Magyar Előadó kategóriájában díjra jelölt rockegyüttes a következő másfél hónapban élőben, a koncertjein folytatja a pimaszkodást országos turnéja állomásain.

Szó szerint gyomorba vágó a Fish! új nagylemezéhez készült első videóklip. A 11 dalból álló anyag elsősorban azért kapta a SAV címet, mert az első két albumon megszokott ironikus, csipkelődő stílus ezúttal felerősödik: a Fish! beszólogat a magamutogató celebeknek, a nyárspolgároknak, a nagyképűeknek és az önsajnálóknak is, vagyis a szöveg úgy mar, mint a sav. fish!

A címválasztás másik oka, hogy a frontembernek reflux betegsége van, ami gyomorégéssel és a nyelőcsőbe visszaáramló sav okozta panaszokkal jár. Innen jött az ötlet, hogy a nyitószám videóklipjéhez a reflux vizsgálatnál kötelező gyomortükrözés felvételeit használják fel.

– Szándékosan akartuk egy kicsit felrázni, provokálni az embereket, mert az új lemezünk is erről szól. Tisztában vagyunk azzal, hogy sokaknak taszító lehet a látvány, de remélem, hogy akiknek van humorérzékük, kitartanak mellettünk, sőt egyre többen lesznek kíváncsiak ránk éppen e rendhagyó klip miatt – mondta Kovács Krisztián, a Fish! frontembere.

Kapcsolódó cikkek