Zöldövezet, víz

#Zöldövezet #víz

20 db cikk a témában

Mosogat olyan jól a gép, mint én?
#mosogatógép
2024.02.05.

Mosogat olyan jól a gép, mint én?

A konyha egyik leghasznosabb felszerelése minden bizonnyal a mosogatógép. Pénzt és időt spórolhatunk vele. Megkíméljük a bőrünket és még a konyhánk is rendezettebb lesz, ha van hol tároljuk a koszos edényeket addig, amíg mosogatásra nem kerül a sor.

Melyik vízforraló éri meg az árát?
#vízforraló
2023.09.26.

Melyik vízforraló éri meg az árát?

Ugyan vizet tökéletesen lehet edényben is forralni főzőlapon, a vízforraló mára mégis sokaknak nélkülözhetetlen eszköz a konyhában. Esetében számíthatunk néhány extrára is, mint például a hőfokbeállítás, melegen tartási funkció, vízkőszűrő, melyekre egy konyhai edény nem képes.

Mindent a mosásról - egyszerűbb, mint hinnéd!
#mosás
2023.09.14.

Mindent a mosásról - egyszerűbb, mint hinnéd!

Meglásd, a ruha mosása nem piszkos munka! Az első számú titok, hogy hogyan is kell mosni, az, hogy nincs titok. Ebben a cikkben mindent leírtunk a mosásról, amit tudnod kell. Szinte minden ruhadarabon ott van a címke, hogy hogyan is kell tisztítani.

Vélemények helyett tények – mosogatógép termékteszt
#mosogatógép
2023.02.22.

Vélemények helyett tények – mosogatógép termékteszt

Az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynöksége, az Energy Star szerint mosogatógép használatával évente akár 230 óra házimunkát is megspórolhatunk, ráadásul hatékonyabb vízgazdálkodást is jelent, mint a kézi mosogatás.

A nagy mosás
#mosás
2023.02.08.

A nagy mosás

Választék az akad bőven, és árban is nagy a szórás, ezért jogosan merül fel a kérdés, hogy mégis mi alapján döntsünk, és hogyan válasszuk ki a számunkra legmegfelelőbb darabot ár-érték arányban?

Hatékony energia- és vízmegtakarítás a ház körül
#energia
2022.10.08.

Hatékony energia- és vízmegtakarítás a ház körül

Manapság egyre többet hallunk a globális felmelegedésről és a fenntartható fejlődésről. Az energiát nemcsak pazarlóan, hanem okosan is fel lehet használni. Íme, néhány hasznos tipp, amivel a pénztárcánkban is több marad, és a környezetet se szennyezzük túlzottan!

A hőség megterhelőbb, mint az időjárási frontok
#hőség
2022.08.04.

A hőség megterhelőbb, mint az időjárási frontok

A változó időjárás, valamint a hideg- és meleg frontok erősen megterhelhetik a szervezetet. Ilyen időben nemcsak a krónikus betegek körében jelentkeznek különböző panaszok, hanem az egészséges szervezet is megérezheti az időjárás-változást. Van azonban valami, ami még ennél jobban is igénybe veszi a szervezetet: a tartós hőség.

#strand
2021.07.21.

Biztonsági ötletek strandoláshoz

Minden nyáron ezrekre vigyáznak a strandokon, tengerpartokon a vízimentők. Hogy a víz mellett is biztonságban legyél, érdemes tájékozódnod a rád leselkedő veszélyekről. Az alábbi egyszerű tippek követésével elkerülheted őket.

#tenger
2020.06.21.

A tenger veszélyei

Erős hullámzás, sodrás, dagály, hirtelen változó vízmélység: mind jelentős veszélyt hordoznak magukban a tengeri fürdőzés során. A cikkünkben olvasható tanácsok betartásával elkerülheted a baleseteket!

#víz
2018.03.22.

Mindennapi csodaszerünk, a víz - Ma van a víz világnapja!

A Kék Bolygó, a négy alapelem egyike, Archimédesz törvénye… Sok-sok tudást, ismeretet halmoztunk már fel lételemünkről, a vízről, a mindennapokban mégis gyakran megfeledkezünk róla. Az alapvető higiénia kelléke, nemcsak nélkülözhetetlen számunkra, de szépségünk megőrzéséhez is szükséges. Március 22. a víz világnapja!

#víz
2017.08.04.

A víz hét csodálatos tulajdonsága

Az élet forrása a víz, nélküle nem létezne élet a Földön. Tudtad, hogy az emberi test közel 75 százaléka víz? De nem csak az embereknek szükséges ez a létfontosságú anyag, hanem a növényeknek és az állatoknak is. A csúcstartó a medúza, hiszen testének 98-99 százaléka vízből áll.

#víz
2015.08.24.

Víz nélkül nincs élet

„A víz az energia forrása – számos mozifilm gyakran ezért kezdődik, vagy végződik vizes jelenetekkel.” – mondja Steve Lichtag rendező. – „A víz igazi rejtély, amelynek még a mélyére kell hatolnunk. Víz nélkül nem tudunk élni. Vonz minket a hihetetlen energiája. És megpróbáljuk legyőzni.” Ma van a Víz Világnapja.

#környezetvédelem
2015.04.26.

Évi 8 millió tonna műanyag kerül az óceánba

A tudósok először számszerűsítették a műanyag hulladék mennyiségét, ami évente az óceánba kerül. Ez körülbelül 8 millió tonna - és arra figyelmeztetnek, hogy ez a mennyiség a következő évtizedben a tízszeresére is nőhet, hacsak nem fejlesztjük globális szinten hulladékgazdálkodás gyakorlatát.