Zöldövezet, környezetvédelem

#Zöldövezet #környezetvédelem

153 db cikk a témában

#óceán
2013.10.04.

Gyorsan romlik az óceánok egészsége

A világ óceánjainak "egészségi állapota" a korábban véltnél jóval gyorsabban romlik - figyelmeztet az óceánok állapotát vizsgáló nemzetközi program (International Programme on the State of the Ocean, IPSO) új jelentése, amely szerint a nagy tengereknek számos fenyegetéssel kell szembenézniük.

#víz
2013.07.12.

Jó a tavak és folyók vízminősége

Az Országos Környezetegészségügyi Intézethez eljuttatott adatok szerint a hazai felszíni vizek szinte kivétel nélkül „megfelelő” minősítést kaptak azokon a helyeken, ahol kijelölt fürdőhely található. A rendkívüli dunai árhullám levonulása után folyamatosan nyitják meg azokat a strandokat is, ahol korábban az árvíz miatt tilos volt fürdőzni.

#környezetvédelem
2013.02.09.

Vásárolj zölden, életet menthetsz!

Ami a bevásárlószatyrokat illeti, a műanyag vagy papír dilemmája épp akkora talány, mint a tyúk vagy a tojás. Az igazság az, hogy a statisztika mindkét fajta zacskó esetében nyugtalanító. Egyik sem tűnik igazán megfelelőnek, de van néhány egyszerű megoldás, amely segíthet, hogy valóban környezetbarát megoldást találjunk.

#nasa
2012.12.18.

Világvége: mit mond a NASA?

A NASA kutatói eloszlatják a világvége körüli félelmeket. A maja apokalipszis pusztán rémhír – erről próbálják meggyőzni a kutatók a riadt fiatalokat és az öngyilkos-hajlamú tinédzsereket, akik valóban attól tartanak, hogy december 21-én eljön a végítélet napja.

#ünnep
2012.12.12.

Rebeka kipróbálja: DIY karácsony

Már lassan mindenkit megfertőz a karácsonyi láz. Egyre közelebb kerülünk az ünnephez, és egyre inkább azon kezdünk el aggódni, hogy kinek mit vegyünk, mit készítsünk, illetve, hogy lesz-e elég pénzünk, időnk és energiánk az ünnepre.

#vásárlás
2012.10.07.

Felelősen még élvezetesebb a vásárlás – 1.rész

Téged is gyakran küld el édesanyád a boltba? Hogyan vásárolsz ilyenkor? Milyenek a vásárlási szokásaid? A legtöbb ember ész nélkül vásárol a hipermarketekben, s közben nem is gondol arra, hogy mennyit árthat ezzel a környezetének.

#környezetvédelem
2012.08.02.

Így lehet környezetbarát családod

Akár lelkes újrahasznosító vagy, aki csak vászontáskával jár bevásárolni és komposzttárolót tart a kert sarkában, vagy egyszerűen csak néhány gyors tanácsot szeretnél, hogy hogyan legyen a családod környezetbarátabb, cikkünk mindkét esetben hasznos lehet.

#nyár
2012.07.27.

Itthon nyaralni jó: Sopron

A VOLT fesztiválon kívül is rengeteg érdekességet tartogat ez a kicsi, de annál nagyszerűbb város. Kanyargós kis utcáival, és ékszerdoboz jellegével rögtön a szívünkbe is zárjuk a várost. Nem nehéz itt látnivalókat keresnünk, szinte azonnal beléjük is botlunk.

#olimpikon
2012.07.26.

A londoni a legzöldebb olimpia?

Legutóbb a Vancouverben megrendezett Téli Olimpia nyerte el a legzöldebb olimpia címet, hiszen egy hidrogén-hidat is építettek, illetve az épületet újrahasznosított anyagokkal fűtötték. Ám a britek, úgy tűnik, még magasabbra tették a mércét. A fő cél, hogy precedenst teremtsenek az elkövetkező olimpiák számára a környezettudatosság terén.

#nyár
2012.07.08.

Itthon nyaralni jó: Debrecen

Elérkezett a várva várt vakáció. Mindenki pakol, készülődik vagy esetleg még csak tervezi a nyári kiruccanást. Néhányan a horvát tengerparton, vagy a francia riviérán nyaralhatnak, de hova menjen az, aki marad itthon, Magyarországon? Nekik sem kell aggódni, mert rengeteg lehetőség és program várja az érdeklődőket az ország számos régiójában és városában.

#vegyszer
2012.06.21.

Rebeka újabb kísérlete: egy hét vegyszermentesen

Vajon mennyi vegyszert és káros anyagot viszünk be a szervezetünkbe nap mint nap? Nemcsak a feldolgozott élelmiszerekkel, vagy a dohányzás által, hanem bizony a kozmetikumaink, napi tisztálkodáshoz használt kencéink is tömérdek ilyet tartalmaznak. Rebeka most ezen próbál meg változtatni.

#tisza-völgy
2012.06.15.

A fenntarthatóságról tanult Pataki Zita a Tisza-völgyében

Kötélhídról csobbanás, kenyérlángos-sütés, kincskeresés, a Tiszavölgy Kalandtúra saját lekvárjának elkészítése, drótkötélen átcsusszanás a Túr fölött, evezés ladikkal, íjászkodás, kecskefejés és kecskesajt-kóstolás – ilyen, és sok más ehhez hasonló kalandok várt az ingyenes Tiszavölgy Kalandtúra résztvevőire, akik az izgalmak mellett sok új ismeretet is szereztek a fenntartható életmódról.

#szemét
2012.06.05.

Kik és miért szedik össze mások szemetét? Videó

Kik vállalják és miért, hogy a hétvégéjüket a mások által eldobott szemét összeszedésére áldozzák? Hogyan toboroznak a szervezők még több önkéntest? A KamaszPanasz videójából megtudhatod.

#szegénység
2012.06.02.

Elhallgatott gyerekek: több tízmillió gyermek él szegénységben

Amíg nemzetközi szinten heves viták folynak a megszorítási intézkedésekről és a szociális kiadások csökkentéséről, addig egy új, a világ legfejlettebb országairól készített UNICEF jelentés a gyermekszegénység és nélkülözés mértékére hívja fel a figyelmet. A jelentés szerint az Európai Unióban (valamint Norvégiában és Izlandon) 13 millió gyermek nem jut hozzá a fejlődéséhez szükséges alapvető forrásokhoz. Eközben közel 30 millió gyermek – 35 fejlett gazdaságú országban - szegénységben él.