Zöldövezet, környezetvédelem

#Zöldövezet #környezetvédelem

153 db cikk a témában

#fikusz
2016.09.07.

Tarts fikuszt! Elnyeli a lakás mérgeit

A mérgező gáz – formaldehid – olyan tárgyakban található meg, mint a szőnyeg, a függöny, a furnérlemez és a ragasztó. Ha a gáz a levegőbe kerül, rontja annak minőségét, ami többszörös vegyszerérzékenységet válthat ki. Ez azt jelenti, hogy allergia, asztma és fejfájás alakulhat ki.

#papírhulladék
2016.08.26.

Tudtad, hogy egy évben 100 kilogramm papírt használsz fel?

Évente közel tízmillió fát fogyaszt el Magyarország. Az elhasznált papír nagy része használat után a szemétben köt ki, így egy évben 980.000 tonna papírhulladék keletkezik. Ezzel a legnagyobb probléma nem a papírhulladék lebomlási ideje vagy környezetszennyező hatása, hanem az, hogy a papírt újból elő kell állítani.

#műanyag hulladék
2016.06.29.

A Holdig is elérne az éves műanyag palack hulladék, ha egymás mellé tennénk

Magyarországon a becslések szerint egy évben 100 millió tonna szemét keletkezik, amelynek körülbelül a 20%-a származik a háztartásoktól. A keletkezett hulladékok közül az egyik „legnépszerűbb” a műanyag vagy PET palack, amelynek lebomlási ideje közel 450 év. Évente csak hazánkban 80 millió darab műanyag palack hulladék keletkezik, melyeket ha egymás mellé tennénk, eljutnánk velük a Holdra. Elképesztő, nem igaz?

#környezetvédelem
2016.06.05.

Napi öt perc a tudatos fogyasztásért

A környezetvédelmi világnapnak nem kisebb célja van, mint széles körben felhívni a figyelmet a környezetszennyezés következményeire elősegíteni az együttgondolkodást és a közös cselekvést, valamint terjeszteni a fenntartható fejlődés eszméjét. Te mennyire figyelsz a környezetedre?

#környezetvédelem
2016.05.19.

Nem nehéz vigyázni a Földre!

Nem nehéz… ez a Médiaunió idei, környezetvédelmi témájú kampányának fősora. A zöld civil szervezetekkel együttműködésben kialakított kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a tudatos fogyasztásra. Azaz a szakértők javaslatai alapján elsősorban arra, hogy ha nem vásárolunk feleslegesen sokat és okosan hasznosítjuk újra a hulladékot, azzal máris sokat tettünk azért, hogy a környezetünket óvjuk.

#matricagyűjtés
2016.04.11.

Rekordokat dönt Garfield

Garfield, a nagy macskalandor visszatért... és nem üres manccsal! Elhozta a SPAR áruházaiba legjobb barátait, az állatvilág rekordereit, hogy tovább gyarapítsuk ismereteinket, no és persze matricagyűjtő albumaink számát. Mi, "mániások" ennek szívből örülünk, mert végre ismét gyűjtögethetjük, ragasztgathatjuk, cserélgethetjük e gyönyörű állatos matricákat. De ha valaki ennél még több izgalomra vágyik, annak eláruljuk, hogy Garfield 2,5 millió összértékű nyereményeket is elrejtett a tasakokba! Lássuk lépésről lépésre!

#étolaj
2016.03.29.

Veszélyes hulladékok a háztartásban: étolaj és zsír

Mindennapi életünkben számos olyan terméket használunk, amelyek veszélyes anyagokat tartalmaznak. Miután ezeket külön kell gyűjteni, biztonságos helyen is kell tárolni. A veszélyes hulladékok a kijelölt hulladékudvarokban leadhatók. Évente legalább egy alkalommal az önkormányzatok is szerveznek gyűjtőakciót. Semmiképp ne dobjuk ki a gyűjtőszigetekre ezeket az anyagokat!

#műanyag
2016.03.27.

Élet kevesebb műanyaggal

Belegondoltál már valaha, hogy mindössze egyetlen nap alatt mennyi műanyaggal találkozol? Nos, ha nem, akkor mi egy picit segítünk, pontosabban Susan Freinkel, aki ténylegesen meg is számolta. Az eredeti terve az volt, hogy megpróbál leélni egy napot úgy, hogy nem ér semmihez, ami műanyagból készült.

#jegyzet
2016.03.07.

Legyenek a jegyzeteid környezetbarátak!

Az órai jegyzeteimet eddig régimódian, hagyományos füzetbe írva rögzítettem. Ám a tabletek korában felfigyeltem az olyan alkalmazásokra, amelyek segítik a jegyzetelést. Már csak a környezetre gyakorolt hatásán gondolkodom… Hány oldalnyi jegyzetet kell készítenem tableten vagy laptopon ahhoz, hogy jót tegyek a környezetnek?

#villanykörte
2016.02.07.

Ne a kukába dobd a villanykörtét!

A hagyományos izzók kora lejárt. Szép lassan áttérünk az energiatakarékos izzók használatára, illetve sokan szeretik és használják a LED termékeket. De most lássuk a hagyományos égőket!

#Föld
2015.09.21.

Védd a Földet, járj könyvtárba!

A helyi könyvtár (újra) felfedezésével nem csak papírt spórolsz, de pénzt is, hiszen nem kell többé könyvre, újságra költened!

#víz
2015.08.24.

Víz nélkül nincs élet

„A víz az energia forrása – számos mozifilm gyakran ezért kezdődik, vagy végződik vizes jelenetekkel.” – mondja Steve Lichtag rendező. – „A víz igazi rejtély, amelynek még a mélyére kell hatolnunk. Víz nélkül nem tudunk élni. Vonz minket a hihetetlen energiája. És megpróbáljuk legyőzni.” Ma van a Víz Világnapja.